Δημήτρης Μαυρωτάς: «Ο κόσμος στο Ισραήλ έχει συσπειρωθεί με τον Νετανιάχου, είδα 18χρονα αγόρια και κορίτσια έτοιμα να πολεμήσουν»

by Γιώργος Χρήστου
O προπονητής της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών του Ισραήλ. Δημήτρης Μαυρωτάς μιλά στο Gazzetta για όσα έζησε τις τελευταίες ημέρες, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα.

Στην Αθήνα βρίσκεται από τη Δευτέρα (9/10) ο Δημήτρης Μαυρωτάς, που άφησε πίσω του το Ισραήλ, μέχρι νεωτέρας, τη φρίκη από τις επιθέσεις της Χαμάς και το πολεμικό κλίμα που αναβίωσε ξανά ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης Γυναικών του Ισραήλ, επέστρεψε στην Αθήνα, αναμένοντας τις εξελίξεις.

Μετά το 2021 η φωτιά έχει ανάψει για τα καλά και πάλι στην περιοχή, μετά τις επιθέσεις από τη Χαμάς το Σάββατο (7/10) σε περιοχές του νότιου Ισραήλ στην περιοχή της Λωρίδας της Γάζας.

Έχοντας συμπληρώσει επτά χρόνια παραμονής στο Ισραήλ, ζητήσαμε από τον Δημήτρη Μαυρωτά να μας πει την άποψή του για την ψυχολογία του κόσμου αυτές τις δραματικές ώρες στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

«Αυτό που συνέβη τώρα, δεν συγκρίνεται με ό,τι συνέβη το 2021, δεν έχει γίνει ξανά επίθεση σε τόση μεγάλη ένταση. Δεν θα ήθελα να κάνω κάποια πολιτική τοποθέτηση. Όμως νιώθω ότι αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ υπάρχει οργή από τις σφαγές των αμάχων. Δεν γνωρίζω τι μεταδίδεται μέσα από τα social media στην Ελλάδα, όμως δημοσιοποιήθηκαν βίντεο με σφαγές που δεν θέλησα να δω.

Ο κόσμος στο Ισραήλ νιώθει απογοήτευση από την κατάσταση, προσπαθεί να καταλάβει πώς και γιατί συνέβησαν όλα αυτά τις τελευταίες ημέρες. Παράλληλα, μετά τις σφαγές ο κόσμος έχει συσπειρωθεί γύρω από τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τους προηγούμενους μήνες υπήρξαν έντονες αντιδράσεις εναντίον του στο εσωτερικό, με αφορμή το νομοσχέδιο για τη δικαστική εξουσία, όμως τώρα όλοι έχουν ενωθεί μαζί του. Δεν είναι τυχαίο πως μέσα σε ελάχιστες ώρες η κυβέρνηση συγκέντρωσε 300.000 έφεδρους, που είναι έτοιμοι να πολεμήσουν. Ταξιδεύοντας με το τρένο από τη Νετάνια στο Τελ Αβίβ για να επιστρέψω στην Ελλάδα, είδα αγόρια και κορίτσια 18 ετών έχουν ενταχθεί στις δυνάμεις εφέδρων, παιδιά που θέλουν να πολεμήσουν, ένιωσα σοκ».

«Θα είναι ήττα για την υπερηφάνεια τους αν χάσουν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα»

Το Ισραήλ έχει αναλάβει τη διοργάνωση στη Νετάνια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης ανδρών-γυναικών από τις 3 μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2024.

«Δεν γνωρίζω τι σκέφτεται αυτή τη στιγμή η LEN (ευρωπαϊκή ομοσπονδία) και αν αναζητά εναλλακτική λύση. Αυτό που έχω να πω είναι ότι στο Ισραήλ έχουν επενδύσει στη διοργάνωση, δεν θα το αφήσουν έτσι εύκολα, θα είναι ήττα για την υπερηφάνεια τους αν το πρωτάθλημα δεν διεξαχθεί στη χώρα τους» κατέληξε ο Έλληνας τεχνικός.

Πηγή: gazzetta.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA