MISSION TO #BELGRADE: Έτοιμο το ονειρικό σκηνικό – Ποιος θα βάλει τέλος στο σερί της Ρέκο; (PICS)

by Aquafeed 24

Το σκηνικό είναι έτοιμο, αλλά ποιος μπορεί να σταματήσει την Προ Ρέκο; Ίσως κάποιος Έλληνας ή και… κάποιοι!  

Η δέκα φορές κάτοχος του LEN Champions League Pro Recco απέχει τρία παιχνίδια από το να γίνει η πρώτη ομάδα από το 1970 που κατακτά τρεις συνεχόμενους τίτλους. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι… ισχυροί υποψήφιοι που μπορούν να αποτρέψουν το τρεμπλ των Ιταλών στο Βελιγράδι. Το τουρνουά Final Eight του LEN Champions League ξεκινά την Τετάρτη στη σερβική πρωτεύουσα και το #AQF24 βρίσκεται εδώ με την ελπίδα ότι η κορυφή θα έχει… ελληνικό χρώμα!

Κερδίζοντας τις δύο τελευταίες διοργανώσεις που διεξήχθησαν στο Βελιγράδι, η Ρέκο είναι έτοιμη να διατηρήσει τον τίτλο της και να πετύχει το τριπλό που μόνο η Μλάντοστ Ζάγκρεμπ κατάφερε στο παρελθόν, μεταξύ 1968 και 1970.

Το πρώτο εμπόδιο στο δρόμο των Ιταλών για το three-peat είναι η Φερεντσβάρος του Αργυρόπουλου- οι Ούγγροι αντιμετώπισαν τη Ρέκο στον τελικό του 2021 και στον ημιτελικό του 2022, η Ρέκο τους νίκησε… πειστικά και τις δύο φορές. Πλέον οι Μαγυάροι πρέπει να ανεβάσουν στροφές σε περίπτωση που θέλουν να συνεχίσουν το σερί των μεταλλίων, καθώς στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις είχαν 3/3.

Εφόσον η Recco περάσει το πρώτο τεστ, υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίσει την γνώριμή της αντίπαλο Brescia. Στον ιταλικό… τελικό θα μπορούσε να «ρίξει» την εντός έδρας αντίπαλό της, αν και σε ένα παιχνίδι όλα μπορούν να συμβούν. Σε αυτό ακριβώς ελπίζει η Βουλιαγμένη που αντιμετωπίζει την Μπρέσια στα προημιτελικά – αν και πολλοί πιστεύουν ότι μεταξύ των αγώνων της 1ης ημέρας, αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε μονόπλευρη αναμέτρηση, όμως οι παίκτες του Βουγιασίνοβιτς έχουν αντίθετη άποψη. Η Μπρέσια κέρδισε την πρωτιά στον όμιλό της και είναι αποφασισμένη να μην περιμένει τόσο πολύ για τον πρώτο της τελικό – νωρίτερα, είχε τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες στα προημιτελικά. Στη συνέχεια, στις δύο τελευταίες διοργανώσεις, κατάφερε να φτάσει στα ημιτελικά, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στον τελικό. Τώρα έχουν άλλα σχέδια στο μυαλό τους οι παίκτες του Μπόβο.

Το άλλο… μισό του προγράμματος υπόσχεται επίσης συναρπαστικές μάχες. Η οικοδέσποινα Νόβι Μπέογκραντ των Βλαχόπουλου και Σκουμπάκη έχει δύσκολο έργο για να ξεπεράσει τον αποφασισμένο και μαθημένο στα do or die Ολυμπιακό, με επικεφαλής τον Ιγκόρ Μιλάνοβιτς, ο οποίος είχε προπονήσει την NBG την περασμένη σεζόν μέχρι τον τελικό, όπου είχε χάσει στα πέναλτι από τη Ρέκο. Το να παίξουν για τελευταία φορά το F8 στην έδρα τους είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους Σέρβους, αλλά ο Ολυμπιακός είναι μια από τις πιο δυνατές ομάδες εδώ και έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει το τρόπαιο, όπως μαρτυρούν άπαντες στο λόμπι του Crown Plaza.

Η Μπαρτσελονέτα θα μπορούσε τελικά να είναι πρώτη στον όμιλό της στα προκριματικά, αλλά η ανταμοιβή – ένα παιχνίδι με τη Γιουγκ του Κώστα Κάκαρη στα προημιτελικά – κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση μοιάζει. Πράγματι, οι Κροάτες, παρότι «έπεσαν» στα προημιτελικά τις τρεις τελευταίες φορές, έβαζαν πάντα δύσκολα στους αντίστοιχους αντιπάλους τους και ακόμη και χωρίς μερικούς τραυματίες παίκτες όπως ο Φάτοβιτς, θεωρούνται ένας πραγματικά δύσκολος αντίπαλος. Η Μπαρτσελονέτα σημείωσε το καλύτερο ρεκόρ στον πίνακα αποτελεσμάτων στα προκριματικά, με 13 νίκες και μία ήττα, και τώρα πρέπει να κορυφώσει την προσπάθειά της για να φτάσει στον τελικό – κάτι που είχε πετύχει για πρώτη και, μέχρι σήμερα, τελευταία φορά το 2014.

Champions League, τελική οκτάδα, προημιτελικά

16.30 Zodiac CNA Barceloneta (ESP) – Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (CRO)
18.00 Novi Beograd (SRB) – Ολυμπιακός Πειραιώς (GRE)
19.30 AN Brescia (ITA) – ΝΟ Βουλιαγμένης (GRE)
21.00 Pro Recco (ITA) – FTC-Telekom Budapest (HUN)

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA