ΑΝΟ Γλυφάδας – Οριζόντε Κατάνια: Εκείνη που θα πουλήσει πιο ακριβά το τομάρι της!

by Aquafeed 24

Από τη στιγμή που τίποτα δεν είναι δεδομένο, η ανάγνωση για όσα βιώνουμε δεν μπορεί να απλοποιείται χωρίς περαιτέρω επεξεργασία. Αυτή τη στιγμή και αν θέλετε η συγκεκριμένη εβδομάδα μας έδωσε και μας δίνει την ευκαιρία να φορέσουμε το χαμόγελο στο πρόσωπο μας, ένα χαμόγελο ειλικρινές και όχι εκείνο που τοποθετούμε ως μάσκα σε κοινωνικές εκδηλώσεις, συναθροίσεις και τα λοιπά.

Είναι μια χαρακτηριστική εβδομάδα που αποδεικνύει ότι η ελληνική υδατοσφαίριση βρίσκεται πολύ ψηλά, αναδυόμενη μέσα από πολύ δύσκολες συνθήκες και σε αυτό δύναται να συμπεριληφθεί το μείζον πρόβλημα με τη θερμοκρασία του νερού σε αρκετά ανοικτά κολυμβητήρια που αποτελεί τις τελευταίες ημέρες τροχοπέδη στην προετοιμασία ορισμένων ομάδων.

Εν πάσει περιπτώσει, όχι για να θριαμβολογίσουμε, αλλά με κύριο στόχο τη συνειδητοποίηση, αυτή η συγκεκριμένη εβδομάδα που διανύουμε μας προσφέρει απλόχερα την ευκαιρία να εκτιμήσουμε όλα αυτά που έχουμε κοντά μας και για να φθάσουμε στο δια ταύτα, ο λόγος υπάρχει και είναι η εκπροσώπηση της ελληνικής υδατοσφαίρισης στις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με την κούραση να προκαλεί ρυτίδες λίγο πριν μπούμε στα 30, όσο και αν τις αγαπάμε γιατί αποτυπώνουν τις εμπειρίες μας, θα προσπαθήσουμε για πολλοστή φορά να καλύψουμε όλα τα γεγονότα, πριν, κατά τη διάρκεια, καθώς και μετά.

Στο «παρών» κείμενο, θα καταπιαστούμε με ένα ζεύγος ομάδων που θα λατρέψουν με μίσος η μια την άλλη και αφορά φυσικά τις αναμετρήσεις ανάμεσα στον ΑΝΟ Γλυφάδας και την Εκίπε Οριζόντε, για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Θοδωρή Ανδρεάκου έχει συστηθεί με νέα αύρα πανευρωπαϊκά φέτος και έχει φθάσει έως τις «8» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, ενώ στις 11 Φεβρουαρίου υποδέχεται για τον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό την ιστορική ιταλική ομάδα στις 19:00 στο κολυμβητήριο «Κύπρος» της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη.

Πείτε μου τώρα, εσείς, πώς γίνεται οι εξωτερικοί παρατηρητές, χομπίστες, επαγγελματίες, εργάτες του σπορ να μην αδημονούμε για ένα τέτοιου επιπέδου αντάμωμα που όλα είναι ανοιχτά και όλα θα κριθούν στον εξής έναν παράγοντα: Ποιος από τους δύο θα πουλήσει πιο ακριβά το τομάρι του, χαριτιλογώντας φυσικά.

Οι αναμετρήσεις ανάμεσα στον ΑΝΟ Γλυφάδας και την Εκίπε Οριζόντε θεωρούνται ανοιχτές, κυρίως στα μάτια τα δικά μας και όλοι γνωρίζουμε τι θα συμβεί, δηλαδή μια αυξημένης έντασης μονομαχία, ανάμεσα σε δύο διαφορετικές ομάδες και θα εξηγήσουμε το γιατί.

Στο διεθνές στερέωμα ο ιταλικός σύλλογος, με τα οκτώ ευρωπαϊκά τρόπαια, γνωρίζει πλήρως τα κατατόπια, τις αδυναμίες του συστήματος, την ψυχολογία τέτοιων παιχνιδιών και μοιάζει να έχει αντιπαρέλθει μια περίοδος που αυτή η γνώση δεν μπορούσε να τους συντροφεύει όταν έπρεπε. Είναι μια ομάδα που γνωρίζει πώς να κινείται στο κολυμβητήριο και κυρίως ένα γκρουπ αθλητριών που ορίζεται πλήρως από το πλάνο της προπονήτριας της, Μαρτίνα Μιτσέλι, που δεν μπορεί να αποκλειστεί το γεγονός σε μια προηγούμενη ζωή να ήταν στρατηγός σε τάγμα του Ιούλιου Καίσαρα. Η Εκίπε προετοιμαζόταν από την αρχή της σεζόν για αυτή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, καθώς μεταξύ των δύο αγώνων με τον ΑΝΟΓ θα παίξει κόντρα στην Πάντοβα και μετά τον επαναληπτικό με τη Γλυφάδα μπαίνει στην τελική φάση του Κυπέλλου Ιταλίας. Φορμαρίστηκε για αυτό το χρονικό διάστημα, επομένως έχτισε την πεποίθηση ότι θα παρουσιαστεί με εξαιρετικό ρυθμό και θα πάρουν ότι πιστεύουν ότι τους αναλογεί. Θα τραβήξουν, θα κλωτσήσουν ως βέρες Ιταλίδες και η προπονήτρια τους θα διεκδικεί αρκετά σε κάθε φάση, όπως συνηθίζει. Το αν ξύνει το κεφάλι της η σπουδαία Μαρτίνα Μιτσέλι και κερδίζει η Οριζόντε ποινή είναι κάτι που δεν υιοθετούμε ως ιστοσελίδα.

Γενικότερα, η Εκίπε είναι ένας σύλλογος που μπορεί να γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια για τον ΑΝΟΓ ή τον εκάστοτε αντίπαλο, ίσως καταλαβαίνουν ελληνικά και ήδη σε δηλώσεις τους έχουν αναγνωρίσει το ατομικό ταλέντο της ομάδας του Ανδρεάκου, τονίζοντας ότι εκείνες θα επιχειρήσουν να αγωνιστούν ως γκρουπ, ως ένα, αλλά ενδεχομένως να λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Οι Ιταλίδες αντιμετωπίζουν τον ΑΝΟΓ ως πρόκληση για όλη αυτή την προετοιμασία που προαναφέραμε και θέλουν να δουν αν είναι πράγματι έτοιμες για το κομβικότερο σημείο της σεζόν.

Ξεχωρίζει η αρχηγός, η τεράστια Βαλέρια Παλμιέρι, η σε σταθερά ανοδική πορεία Κλαούντια Μαρλέτα στην περιφέρεια, η πολύτιμη Βιάκαβα, ενώ στο προσκήνιο μπαίνουν οι Λόνγκο και Λεόνε, δύο νεαρές αθλήτριες που αγωνίζονται στο 4-5 αλλά η Μιτσέλι τις χρησιμοποιεί και στο 1-2. Όσον αφορά τις δύο «μικρές» με το ταλέντο και την αναδυόμενη προσωπικότητα, μαθαινουν σωστά το άθλημα από τις μεγαλύτερες και η Οριζόντε είναι ένα γκρουπ που μπορεί να το προσφέρει αυτό, κάτι το οποίο εκτιμάμε σε αθλητικό πλαίσιο. Σημαντικές λύσεις στα 2μ. προσφέρει η υποτιμημένη Γκαγιάρντι, ενώ εμείς από το Πυθία Καπ του 2017 ξεχωρίζουμε την Ντάφνι Μπετίνι, η οποία έχει όλα τα φόντα για να εξελιχθεί στην επόμενη Τάνια ντι Μάριο, αλλά Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου. Στο τέρμα, η αναπληρωματική της Μπαντσέλι στη «Σετερόσα», Αουρόρα Κοντορέλι, είναι μια ταλαντούχα περίπτωση, ίσως όχι με σταθερότητα λόγω ηλικίας και η καλή ή κακή της ημέρα ενδέχεται να διαμορφώσει τα δεδομένα. Το αν έχουν τραυματισμούς, δυστυχώς δεν μπορούμε να σας το πούμε, διότι ξέρουν πάρα πολύ καλά πώς να… κρύβονται σε τέτοιες περιπτώσεις. Επίσης, κάτι το οποίο αφήσαμε για το τέλος, είναι η μοναδικότητα της Μπρόντε Χάλιγκαν, με την Αυστραλή περιφερειακό να παίζει ένα διαφορετικό πόλο, με πάρα πολλές δυνάμεις, γνώση πότε και πόσο να κολυμπήσει, ενώ ο τρόπος που ανοίγει το παιχνίδι στον παίκτη παραπάνω θα μπορούσε να διδάσκεται σε σεμινάριο. Η έτερη ξένη των Ιταλίδων είναι η Άλις Γουίλιαμς και είναι μια αξιόπιστη περίπτωση Αυστραλής αθλήτριας.

Αυτή τη στιγμή, η Εκίπε Οριζόντε βρίσκεται στην 3η θέση της Serie A1 με 33 βαθμούς, όσους και η Πάντοβα, αλλά αρκετά πίσω από την πρώτη Ρόμα, ενώ μπαίνοντας στο LEN Champions League στην προηγούμενη φάση, κατακτώντας την 1η θέση του Γκρουπ Α, έχοντας μια ισοπαλία με τη Ντουναουϊβάρος (11-11) και δύο νίκες επί Πάντοβα (11-6) και Λέιντεν με 21-4.

Τι έχει να αντιπαραθέσει ο ΑΝΟΓ; Κίνητρο, πίστη και κυρίως αυτό για το οποίο χαρακτηρίζεται: Ότι δρα με το συναίσθημα και όταν εκείνο εναρμονίζεται σε όλα τα μέλη του, τότε δύσκολα το τρένο εκτροχιάζεται. Η Γλυφάδα του Θοδωρή Ανδρεάκου φθάνει σε ένα σημείο να μη θεωρείται αουτσάιντερ κόντρα στην Εκίπε και αυτό το κατέκτησαν μόνες τους με το προπονητικό επιτελείο. Υπάρχουν προβλήματα τις τελευταίες ημέρες και κορίτσια που έχασαν προπονήσεις, όμως δεν θα πούμε λέξη παραπάνω γιατί οι Ιταλίδες θα διαβάσουν το κείμενο, θα το μεταφράσουν και μετά όποιος προλάβει τον Κύριο είδε. Αν οι Ιταλίδες εστιάσουν σε συγκεκριμένα ονόματα της Γλυφάδας, τότε είναι δεδομένο ότι απ’αλλού θα τους έρθει, όπως συνηθίζει να πράττει ο ΑΝΟΓ με τις καλά καμουφλαρισμένες λύσεις που εμφανίζει ανά περίπτωση. Το κυριότερο ωστόσο είναι ότι ο Ανδρεάκος θα συσπειρώσει με έναν εμπνευσμένο λόγο πριν το παιχνίδι, όπως γνωρίζει πολύ καλά να κάνει και η Γλυφάδα θα μπει με υψηλή πίστη ότι μπορεί να συνεχίζει ακόμη περισσότερο στο LEN Champions League. Εδώ που έχει φθάσει, με τους αντιπάλους που υπάρχουν στους «8» ο ΑΝΟΓ δεν έχει τίποτα να χάσει, παρά μόνο να κερδίσει και πολλές φορές, είτε νίκη, είτε ήττα, μετράει το πόσο πάλεψες. Στο τέλος της ημέρας, μόνο αυτό μετράει και όχι η βιτρίνα με τα μετάλλια ή τα κύπελλα (Για κάποιους μόνο φυσικά).

ΥΓ: Αν και θα γράψουμε κάτι εκτεταμένο, είναι τραγικό από τη LEN να ορίζεται το παιχνίδι Εθνικός – Ουΐπεστ στις 15:00, το Ολυμπιακός – Ματαρό στις 18:00 και το ΑΝΟΓ – Εκίπε Οριζόντε στις 19:00. Δυστυχώς, όχι μόνο εμείς που δουλεύουμε, αλλά και αρκετοί φίλοι του σπορ, δεν θα τα προλάβουν όλα.

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA