5η θέση στην Ευρώπη για την «Γαλανόλευκη» – Το μέλλον ανήκει στους «μάγκες» του Θοδωρή Βλάχου!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Πήρε το αίμα της πίσω η «Γαλανόλευκη»! Με νίκη επί των Γάλλων και 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σπλιτ ολοκλήρωσε η Εθνική Ανδρών, η οποία επικράτησε 10-8 στον αγώνα κατάταξης. Η θερινή σεζόν των διεθνών διοργανώσεων έκλεισε για τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα και σίγουρα καθεμία από αυτές είχε κάτι ξεχωριστό να διδάξει στις Εθνικές μας ομάδες, διαμορφώνοντας συμπεράσματα και ενίοτε χαρίζοντας στιγμές περηφάνιας και συγκίνησης – όπως το Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης προ δύο μηνών για τους άνδρες και το Ασημένιο μετάλλιο για τις γυναίκες μόλις την Παρασκευή 09/09 στο Σπλιτ. Το «μέταλλο», το ταλέντο και ο χαρακτήρας της «Επίσημης Αγαπημένης» είναι δεδομένα και αδιαπραγμάτευτα. Αποδεικνύονται και επιβεβαιώνονται ακόμα και στις μέτριες εμφανίσεις της ελληνικής ομάδας, ωστόσο αν το εξετάσουμε γενικευμένα, το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου και του Τάσου Σχίζα έκλεισε την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό με 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και μία ήττα – πολλά νέα πρόσωπα που αναδείχθηκαν και μια σύνθεση με ιδιαίτερες προοπτικές και δυνατότητες. Να είστε σίγουροι λοιπόν, ότι οι… «μάγκες» της Ελλάδας μπορούν και θα το ξανακάνουν! Άλλωστε, το «έκαναν» ήδη.

Σε εκπληκτική μέρα βρέθηκε μεταξύ άλλων ο Κώστας Κάκαρης, με 2 γκολ και 2 κλεψίματα, ενώ από δύο τέρματα σκόραραν και οι Παπαναστασίου και Δερβίσης, ενώ ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό η Εθνική μας χαλάρωσε στο τελευταίο οκτάλεπτο και έφτασε στην νίκη χωρίς δυσκολία.

Η διακύμανση του αγώνα…

Με τους Γάλλους να ανοίγουν πρώτοι το σκορ ξεκίνησε η αναμέτρηση της Εθνικής με φόντο την 5η θέση, αφού ο Μάριον Βερνού βρήκε το κενό στα αριστερά στα 06:30 για το 1-0. Μετά από μια χαμένη ευκαιρία στον παραπάνω για την Ελλάδα, περίπου στα 5′, η «Επίσημη Αγαπημένη» κατάφερε να ισοφαρίσει με καλή κυκλοφορία στο αριθμητικό πλεονέκτημα με τον Βλαχόπουλο να υποδέχεται άψογα την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και να διαμορφώνει το 1-1. Στα 03:06 ο Αργυρόπουλος – Κανακάκης… «όπλισε» και εκτέλεσε εξαιρετικά από την κορυφή της επίθεσης για το προβάδισμα της «γαλανόλευκης» με 2-1, ενώ αμέσως μετά στα 02:14 ο Σκουμπάκης είδε τον Δερβίση στα δεξιά και το 3-1 ήρθε με ωραίο «πάρε-βάλε». Μεταγενέστερα, ο Τόμας Βερνού μείωσε σε 3-2 από τον φουνταριστό για την Γαλλία, ολοκληρώνοντας έτσι το οκτάλεπτο.


Με χαμένες προσπάθειες από τους φουνταριστούς και λάθος κυκλοφορία στον παραπάνω για την Γαλλία ξεκίνησε το δεύτερο οκτάλεπτο, με την Ελλάδα να μην αργεί να φτάσει στο 4-2, αφού το δυνατό σουτ του Παπαναστασίου από την περιφέρεια στα 05:52 μετουσιώθηκε σε γκολ. Λίγο αργότερα, τα ελληνικά μπλοκ και πάλι στον παίκτη λιγότερο λειτούργησαν εξαιρετικά (0/3 έως τώρα για τους Γάλλους), στέλνοντας την «γαλανόλευκη» στην επίθεση, εκεί όπου ο Κάκαρης κέρδισε την αποβολή και με γρήγορο «1-2» έγραψε το 5-2! Στα 01:51 πριν το ημίχρονο και μετά από τάιμ άουτ του Θοδωρή Βλάχου, η Ελλάδα σκόραρε μετά από εξαιρετική κυκλοφορία στον παραπάνω και τελικό «εκτελεστή» του 6-2 τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου. Ένα λεπτό αργότερα (58″), ο Γκιουβέτσης βρήκε χώρο στην περιφέρεια και πήρε το σουτ, διαμορφώνοντας με εντυπωσιακή εκτέλεση το 7-2. Στην πορεία οι Γάλλοι, μείωσαν σε 7-3 και το πρώτο μισό ολοκληρώθηκε με παίκτη λιγότερο για την Εθνική μας, πλεονέκτημα που ήθελαν να επεκτείνουν κερδίζοντας το σπριντ στην επόμενη περίοδο οι αντίπαλοι.


Ξεκινώντας με κερδισμένο σπριντ και παραπάνω, οι Γάλλοι βρήκαν το κενό για το σουτ, το μπλοκ βγήκε από τον Γκιουβέτση, ωστόσο η μπάλα κατέληξε μέσα στην ελληνική εστία και διαμορφώθηκε το 7-4. Στην αμέσως επόμενη επίθεση, ο Δερβίσης έφερε το “double-score” με το 8-4 μετά από “deja-vu” ασίστ του Σκουμπάκη και πάλι, αυτή την φορά στα 07:11. Στα 03:44 ο Κάκαρης κέρδισε πέναλτι στα 2μ της ελληνικής επίθεσης, όμως ο Φοντανί έβαλε «στοπ» στην εκτέλεση του Παπαναστασίου, με τους Γάλλους να μειώνουν περαιτέρω – λίγο αργότερα – για το 8-5 (01:11). Με ωραία κίνηση και εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ, η Ελλάδα έκλεισε το 3ο μέρος με το σκορ στο 9-5, αφού ο Γενηδουνιάς είδε το ξεμαρκάρισμα του Νικολαΐδη στα 2μ και το γκολ ήρθε εύκολο από τον φουνταριστό μας.


Με το 2ο γκολ του Μαριόν Βερνού και το 9-6 για την Γαλλία ξεκίνησε το τελευταίο μέρος της αναμέτρησης για την 5η θέση στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όμως στα 04:23 ο Κάκαρης ήταν για ακόμη μια φορά ασταμάτητος στα 2μ της ελληνικής επίθεσης, αφού το 10-6 ήρθε με ωραίο γύρισμα στο φουνταριστό. Στα 03:45 το σουτ του Καζ βρήκε μεν στα ελληνικά μπλοκ, ωστόσο κατέληξε στα ελληνικά δίχτυα για το 10-7. Μετά από διπλή αποβολή των Σκουμπάκη και Παπαναστασίου (κόκκινη κάρτα), η Γαλλία βρήκε και πάλι το κενό και σκόραρε για το τελικό 10-8 με τον Καζ.

ΕΛΛΑΔΑ – ΓΑΛΛΙΑ 10 – 8 

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 4-1, 2-2, 1-3

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA