ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΑΝΑΤΡΟΠΑΡΑ ΚΑΙ ΜΑΓΙΚΟΙ ΠΑΙΔΕΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ!

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ – ΕΛΛΑΔΑ 12 – 15

Τι ματσάρα μόλις μας χάρισε η Εθνική Παίδων! Τι ματσάρα! Οι παίκτες του Φώντα Λεμπέση έκαναν μία συγκλονιστική ανατροπή με ένα 4ο οκτάλεπτο βγαλμένο από το όνειρο κάθε ομάδας στον κόσμο και πέρασαν στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος! Α- ΠΙ- ΣΤΕΥ- ΤΟΙ!

Ο μεγάλος ημιτελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Παίδων στο κατάμεστο κολυμβητήριο του Βόλου ξεκίνησε με το Μαυροβούνιο να ανοίγει το σκορ από την περιφέρεια στο 7:13 όμως οι Έλληνες αθλητές βρήκαν απάντηση άμεσα και ισοφάρισαν στον παίκτη παραπάνω με τον Καρατζά στο 6:42. Έπειτα από πολύ καλή άμυνα οι παίκτες του Φώντα Λεμπέση κέρδισαν πέναλτι στο 5:02 το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Κωνσταντίνος Μπελέσης. Οι μάχες ήταν πολυ σκληρές, οι Μαυροβούνιοι ισοφάρισαν σε 2-2 από την περιφέρεια στο 4:39 όμως ο Λυκούδης σκόραρε με πολύ όμορφο σουτ κάνοντας το 3-2. Δέκα δεύτερα αργότεραο το Μαυροβούνιο βρήκε ξανά απάντηση με τον Ρογκάνοβιτς γράφοντας το 3-3. Από εκείνο το σημείο και μετά όμως τα ηνία του οκταλέπτου πήραν στα «χέρια» του οι Έλληνες. Με φανταστικό σουτ του Καρατζά από την περιφέρεια και του Καπράγκου στον παίκτη παραπάνω το σκορ έγινε 4-3 και 5-3 αντίστοιχα.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε με αντεπίθεση από πλευράς των τυπικά γηπεδούχων οι οποίοι γρήγορα με τον Γκόικοβιτς και τον Γιάνοβιτς έφτασαν στο 5-5. Η Έλληνες παίκτες έβγαλαν άμεσα αντίδραση και σκόραραν με τον Ζερβουδάκη στο 5:19 στον παίκτη παραπάνω κάνοντας το 6-5. Και από αυτό το σημείο και έπειτα, οι «μάχες» του νερού ήταν συγκλονιστικές και από τις δύο ομάδες. Ο Γιάνοβιτς ισοφάρισε στο 3:37 από την περιφέρεια σε 6-6, ο Λυκούδης στον παραπάνω πέτυχε το πολύ όμορφο δεύτερο τέρμα του γράφοντας το 7-6 και εκεί οι Μαυροβούνιοι με δύο τέρματα σερί ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση κάνοντας το 8-7 με Βούκανιτς και Πέτροβιτς. Η «γαλανόλευκη» ισοφάρισε με τον Λασκαρίδη από το πέναλτι στο 1:49 αλλά το Μαυροβούνιο πήγε στο ημίχρονο με βραχεία κεφαλή ενός γκολ 9-8.

Το πρώτο τρίλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου είχε πολύ σκληρές άμυνες και από τις δύο ομάδες, χωρίς καμία να καταφέρει να βρει σκορ, με τον τερματοφύλακα της Ελλάδος Δημήτρη Κρατημένο να κάνει σημαντικές αποκρούσεις. Το πρώτο γκολ του ημιχρόνου σήμαινε και ελληνική ισοφάριση με τον Σιαμά να μετουσιώσει σε σκορ το πέναλτι που κέρδισε ο Καρατζάς κάνοντας το 9-9. Ο Ματιγιάσεβιτς όμως με καταπληκτικό περιφερειακό σουτ έκανε το 10-9 ενώ αμέσως μετά στον παραπάνω ο Μίλινιτς έκανε το 11-9. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα όμως κέρδισε αποβολή στα 22′ πριν το τέλος και ο Μητράκης στα 7′ έκανε το 11-10 φέρνοντας ξανά το παιχνίδι σε απόσταση αναπνοής.

Το τελευταία μέρος έκανε εκκίνηση «αλά ελληνικά» με τον Ζαχόπουλο να τελειώνει άριστα τη φάση από το φουνταριστό και να ισοφαρίζει. Η συνέχεια είχε άψογη άμυνα και κερδισμένη αποβολή για τους Έλληνες που δεν έγινε όμως γκολ. Η Εθνική κέρδισε πέναλτι στην κόντρα το οποίο σήμαινε και ελληνικό προβάδισμα δια χειρός Γιώργου Μητράκη στο 5:27. Οι Έλληνες όμως πήρα μπροστά και κόβονταν με τίποτα αφού έπειτα από καταπληκτική άμυνα και κλέψιμο ο Λασκαρίδης έφυγε αστραπή στην κόντρα και κρέμασε τον Μαυροβούνιο τερματοφύλακα. Με ατσάλινη άμυνα, οι Έλληνες έβγαλαν άλλη μία κόντρα, κέρδισαν αποβολή και ο Λυκούδης έστειλε τη διαφορά στα 3 τέρματα (14-11) φτάνοντας το επιμέρους σκορ της περιόδου στο 4-0 στο 4:28 πριν τη λήξη. Το σερί έφτασε στο 5-0 με τον Καρατζά να επιβάλλεται ολοκληρωτικά των αντιπάλων του στα δύο μέτρα αι σημειώνει μία γκολάρα για το 15-11. Το Μαυροβούνιο στο 2:56 σκόραρε το πρώτο του τέρμα στο τελευταίο μέρος στο 2:59 μειώνοντας σε 15-12. Οι Μαυροβούνιοι βρήκαν ξανά σκορ με τον Στούπαρ στο 1:39 ωστόσο ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να αλλάξει κάτι… Οι ΠΑΙΔΕΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Τα οκτάλεπτα: 3-5, 6-3, 2-2, 2-5

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA