Το απόλυτο 3/3 για την Εθνική Εφήβων – «Προελαύνει» στους Ομίλους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Επιβλητική νίκη της Εθνικής Εφήβων κόντρα στην Αυστραλία! Μοναδική εμφάνιση και ακόμη μια άνετη επικράτηση για τους Έλληνες διεθνείς, οι οποίοι από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ήταν καταιγιστικοί και άκρως αποτελεσματικοί σε άμυνα και επίθεση. Με το ευρύ 19-8 επικράτησαν της Αυστραλίας, οι παίκτες του Ηλία Μαχαίρα και του Θεόδωρου Ανδρεάκου, οι οποίοι παιχνίδι με το παιχνίδι χτίζουν την αυτοπεποίθηση τους στον δρόμο του Παγκοσμίου Κ18 στο Βελιγράδι και ολοκληρώνουν την φάση των Ομίλων, με το αυριανό ματς (15/08) κόντρα την Τουρκία, στις 20:00 ώρα Ελλάδος!

Σε εξαιρετική μέρα βρέθηκαν για ακόμη μια φορά, όλοι οι νεαροί διεθνείς μας, ωστόσο στο σκοράρισμα ξεχώρισε ο Αναστάσης Μύριλος με 6 τέρματα, ενώ χρόνο συμμετοχής έλαβαν όλοι οι παίκτες. Όπως όλα δείχνουν και κρατώντας τον ίδιο υψηλό αγωνιστικό ρυθμό, η Ελλάδα οδεύει ολοταχώς για την πρωτιά στον Όμιλό της (Β’) και το απόλυτο 4/4 στις νίκες, στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος!

Η διακύμανση του αγώνα…

Δυνατό ξεκίνημα με γκολ στις πρώτες επιθέσεις είδαμε από την Εθνική μας, αφού ο Μύριλος υποδέχτηκε άψογα την μπάλα με κίνηση στα 2μ και άνοιξε το σκορ για το 1-0 στα 06:56. Μεταγενέστερα, οι Αυστραλοί ισοφάρισαν σε 1-1 στον παίκτη παραπάνω, ενώ ο Σάλεχ έδωσε το προβάδισμα 2-1 και πάλι στην Ελλάδα με το 3-1 να έρχεται γρήγορα από τον Κανδανολέων σε αριθμητικό πλεονέκτημα της Εθνικής (03:54). Η Ελλάδα φαίνεται να έχει βρει πολύ γρήγορα τις αδυναμίες της Αυστραλίας στην άμυνα και το 4-1 δεν άργησε να έρθει – και πάλι από τον Αναστάση Μύριλο από το κέντρο της επίθεσης, με τον ίδιο να πανηγυρίζει στα 01:30 και το 5-1! Μετά από τάιμ άουτ του Αυστραλού τεχνικού και οργανωμένη επίθεση, οι αντίπαλοι μείωσαν σε 5-2 με γυριστό του Μακ Κένζι, χωρίς ωστόσο όμως αμέσως μετά ο Ανδρέας Μπιτσάκος διαμόρφωσε το 6-2 με δυνατό σουτ από αριστερά. Απίστευτο ξεκίνημα για το σύνολο του Ηλία Μαχαίρα και του Θεόδωρου Ανδρεάκου!

Μόλις στα 06:29 και μετά από οργανωμένη επίθεση των διεθνών μας, διαμορφώθηκε το 7-2 για την Ελλάδα, με γύρισμα του Μύριλου… «βόλτα» στα 2μ και εκτέλεση από τον ίδιο! Στη συνέχεια, ο Μακ Κένζι βρήκε δίχτυα σε παίκτη παραπάνω για την Αυστραλία περίπου στα 5′ του δεύτερου μέρους και μείωσε σε 7-3, ενώ στα 04:34 ο Βαλεντάιν σημείωσε το 7-4 με δυνατό περιφερειακό σουτ. Στα 03:11 ο Ανδρέας Αλμύρας «καθάρισε» το 8-4 για την Ελλάδα με εντυπωσιακή εκτέλεση στον παραπάνω, ενώ ο Δαμίγος πραγματοποιούσε σημαντικές αποκρούσεις κάτω από τα δοκάρια. Λίγο αργότερα, ο Μυρίλος κέρδισε ακόμη μια αποβολή στα 2μ και με γρήγορη αλλαγή πάσας σκόραρε εμφατικά για το 9-4 – η ελληνική άμυνα φαίνεται πραγματικά απροσπέλαστη τα τελευταία λεπτά! Το πρώτο μισό δε, ολοκληρώθηκε με γκολ του Νικολαΐδη από αριστερά για το 10-4 στα 45″.

Ξεκινώντας το δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα είχε ευκαιρία να διευρύνει κι άλλο την διαφορά της, ωστόσο δεν ευστόχησε στην εκτέλεση πέναλτι, με τους Αυστραλούς να μειώνουν στα 07:28 για το 10-5. Στα 04:51 και μετά από γρήγορη αντεπίθεση και συνεργασία, ο Αλμύρας διαμόρφωσε το 11-5 για την Ελλάδα με εκτέλεση σχεδόν εξ επαφής, με την καλή ελληνική άμυνα να συνεχίζεται, ιδίως στον φουνταριστό. Μεταγενέστερα, στα 02:30 ο Σεμίρ Σπάχιτς με… σεμιναριακή ντρίπλα και άψογο τελείωμα έγραψε το 12-5 για την Εθνική μας, με τον Μύριλο να συνεχίζει επίσης για το 13-5, ασταμάτητος! Στο τέλος του 3ου μέρους, ο Ανδρέας Μπιτσάκος έκλεψε την μπάλα στην άμυνα, κέρδισε την αποβολή στην αντεπίθεση και τελείωσε την φάση για το 14-5 σε πανηγυρικό κλίμα για την ομάδα του Ηλία Μαχαίρα, με τον ίδιο να μην χάνει ευκαιρία για το 15-5 στα τελευταία 19″.

Με γκολ του Ανδρέα Αλμύρα στα πρώτο λεπτό του τελευταίου μέρους και τον Παρτσόγλου κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε η Εθνική Εφήβων για το νικηφόρο φινάλε του 3ου της αγώνα στο παγκόσμιο (16-5) – έως τώρα – ενώ ο Κωνσταντίνος Κανδανολέων σκόραρε για το 17-5 στα 05:08 πριν από την λήξη. Στη συνέχεια, η Αυστραλία κατάφερε να σκοράρει μετά από αρκετά λεπτά, μειώνοντας σε 17-6, ενώ στα 04:17 και μετά από στημένη επίθεση ο Χόρνερ μείωσε περαιτέρω σε 17-7. Το 17-8 ήρθε μόλις ένα λεπτό αργότερα για τους Αυστραλούς, όμως ο Σάλεχ απάντησε με το 18-8 – σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Σπάχιτς στον φουνταριστό. Οδεύοντας στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, ο Ανδρέας Μπιτσάκος διαμόρφωσε το τελικό 19-8, στα 01:21 με τις τελευταίες επιθέσεις να εκτελούνται τυπικά για την λήξη του χρόνου και από τις δύο ομάδες.

ΕΛΛΑΔΑ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 19 – 8

Τα οκτάλεπτα: 6-2, 4-2, 5-1, 4-3

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Δαμίγος, Δευτεραίος, Νικολαΐδης 1, Σάλεχ 2, Αλμύρας 3, Καστρινάκης, Μπιτσάκος Χρ., Μπιτσάκος Ανδ. 4, Μυρίλος 6, Μαθιόπουλος, Σπάχιτς 1, Κανδανολέων 2, Παρτσόγλου.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Τζον Φοξ): Ντιούερ, Μίλερ 1, Μπρους, Μακίλ 1, Τάκερ, Νταρτ, Βαλεντάιν 1, Μακένζι 2, Φόντορ 1, Μακόλσμιντ 1, Μπούρντακ 1, Ραθμπόουν, Πάρσελ.

Διαιτητές: Ντουράσκοβιτς (Μαυροβούνιο), Μίλκοβιτς (Σερβία)

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA