Η ελληνική τετράδα των Χρήστου, Γκολομέεβ, Μπίλα και Βαζαίου πάλεψε για την πρόκριση στην πιο παραδοσιακή σκυταλοδρομία της χώρας μας στην κολύμβηση. Για λίγα λεπτά τα κατάφερε αφού με 3:16.47 ήμασταν στην 8η και τελυταία θέση πρόκρισης, η καθυστέρηση όμως στα αποτελέσματα προμήνυε ακύρωση και δυστυχώς η ομάδα μας ήταν αυτή που βιάστηκε στο βατήρα και συγκεκριμένα στη 2η αλλαγή από τον Γκολομέεβ στον Μπίλα. Τα περάσματά πριν την ακύρωση ήταν 50.59, 48.33, 48.76 (αντίδραση -0,05) και 48.74 αντίστοιχα. Τα τέσσερα μέλη της τετράδας δήλωσαν τα εξής στη μεικτή ζώνη μετά τον αγώνα:

Χρήστου: «Ήταν πολύ κοντά με το ατομικό αγώνισμα, έπεσα πρώτος και προσπάθησα στο 2ο 50άρι να ανοίξω αλλά δεν μπόρεσα, ο χρόνος ήταν για τελικό, θα ήμασταν 8οι αλλά ήμασταν άτυχοι στην αλλαγή».

Γκολομέεβ: «Μπορούσαμε να δώσουμε πολύ παραπάνω το απόγευμα και ήταν ευκαιρία για ένα μεταλλιάκι αλλα δεν πειράζει. Θα τη φτιάξουμε για το Παρίσι αυτή τη σκυταλοδρομία. Εγώ καλά το ένιωσα, για 100αρι το πρωί είναι καλό το 48.3. Δεν το πήγα στο 100% πιστεύω αλλά το έτρεξα γιατί είδα ότι ήμασταν πίσω μετά τον Τόλη που δεν πήγε τόσο γρήγορα στην αρχή. Σίγουρα το απόγευμα θα πήγαινα πιο γρήγορα, κάτω από 48».

Μπίλας: «Ο χρόνος ήταν πολύ ικανοποιητικός, στις σκυταλοδρομίες είμαι πιο γρήγορος. Θεωρώ ότι θα μπορούσα να κολυμπήσω κάτω από 48.5 το απόγευμα. Λύσσαξα στην κούρσα γιατί βγήκα από το 15αρι το και ήμουν πίσω, έδωσα τα πάντα. Αλλά αναλαμβάνω την ευθύνη πλήρως για την ακύρωση, ήταν δικό μου το λάθος. Υπολόγισα λάθος την εκκίνηση. Ζητώ συγγνώμη από όλα τα παιδιά γιατί ήταν τελικός και θα μπορούσαμε να κυνηγήσουμε περισσότερα πράγματα».

Βαζαίος: «Προσπάθησα πολύ να κολυμπήσω γρήγορα και να περάσω τους αντιπάλους για να μπούμε τελικό, είναι ένας χρόνος κοντά στο ατομικό μου ρεκόρ και είμαι ευχαριστημένος με αυτό. Δυστυχώς υπάρχουν και οι ακυρώσεις στους αγώνες και αυτή τη φορά συνέβη σε εμάς»

Facebook Comments