Αφιερωμένο στη μνήμη του Πανίκου Προκοπίου το #BEACHPOLISTAS στη Λεμεσό!

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Όπως είναι γνωστό, το #BEACHPOLISTAS World Tour είναι μία διοργάνωση – γιορτή για τον αθλητισμό που διεξάγεται σε όλο τον κόσμο. Μετά το υπερατλαντικό του ταξίδι έρχεται στα… νερά μας, με την Κύπρο και συγκεκριμένα τη Λεμεσό να παίρνουν σειρά, υπό την αιγίδα της FAB Sportswear και του Υδάτινου Κόσμου, σε μια συνδιοργάνωση με τα Λεμέσια 2022.

Αυτή τη φορά το τουρνουά θα έχει ακόμα πιο ιδιαίτερο χαρακτήρα, αφού θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου, του Πανίκου Προκοπίου. Ο επί 20 χρόνια πρόεδρος της ΚΟΕΚ (Κυπριακής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας) έφυγε από τη ζωή το Δεκέμβριου του 2021. Ο Πανίκος Προκοπίου ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που έπαιξαν πόλο στην Κύπρο.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου, από όπου και κατάγεται, ωστόσο ως πολυδιάστατη προσωπικότητα δεν ασχολήθηκε μόνο με τον πόλο, αλλά και με την κωπηλασία και τους αγώνες ταχύπλοων σκαφών και με το  θαλάσσιο σκι. Το 1994 ανέλαβε την προεδρία της κολυμβητικής ομοσπονδίας, εκεί όπου παρέμεινε έως και το 2014. Αργότερα ανακηρύχθηκε για την προσφορά του στο χώρο όλα αυτά τα χρόνια επίτιμος πρόεδρος. Επίσης μετά το πέρασμα του από την ομοσπονδία της Κύπρου διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης.

Για όλη λοιπόν την προσφορά του στο χώρο του υγρού στίβου, το φετινό #Beachpolistas της Λεμεσού είναι αφιερωμένο στη μνήμη του.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA