Κάιλ Τσάλμερς: Ο κάτοχος του Παγκοσμίου Ρεκόρ θα απουσιάζει από το Άμπου Ντάμπι!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Ο κορυφαίος Αυστραλιανός κολυμβητής δεν θα συμμετάσχει τελικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (25άρας) του Άμπου Ντάμπι!

Παρά το γεγονός ότι η Αυστραλιανή Ομοσπονδία αποφάσισε να μην συμμετάσχει με πλήρη και ανταγωνιστική αποστολή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 25άρας του Άμπου Ντάμπι (16-21/12), ο Κάιλ Τσάλμερς και η Χόλι Μπαράτ είχαν… εξαιρεθεί, καθώς θα ταξίδευαν κανονικά προκειμένου να αγωνιστούν στην κορυφαία διοργάνωση!

Ωστόσο, παρόλο που ο κορυφαίος κολυμβητής διανύει μια εκπληκτική αγωνιστική σεζόν – από το Ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο (Αύγουστος) έως το Παγκόσμιο Ρεκόρ στα 100μ ελεύθερο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καζάν με 44.84 – δεν θα συμμετάσχει τελικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 25άρας σε λίγες μέρες…

Ο ώμος του τον… πρόδωσε για ακόμη φορά, αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε τα πολυάριθμα προβλήματα υγείας και τραυματισμούς που ταλαιπωρούν τον Κάιλ Τσάλμερς τα τελευταία χρόνια. Όπως το ζήτημα που αντιμετώπιζε με την καρδιά του το 2019 και τον άφησε εκτός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος! Στην πορεία, ο Αυστραλιανός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον αριστερό του ώμο, μόλις τον Νοέμβριου του 2020, ενώ λίγους μήνες αργότερα στέφθηκε Ασημένιος Ολυμπιονίκης στα 100μ στο Τόκιο, κατακτώντας και πολλά ακόμη μετάλλια με τις ομάδες της Αυστραλίας στα αγωνίσματα σκυτάλης!

CHALMERS Kyle LON London Roar (LON) ISL International Swimming League 2021 Match 6 day 1 Piscina Felice Scandone Napoli, Naples Photo Giorgio Scala / Deepbluemedia / Insidefoto

«Όσον αφορά την αγωνιστική μου σεζόν στην 25άρα πισίνα θα έδινα περισσότερη βάση στις εμφανίσεις μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και στην προετοιμασία του εαυτού μου σωματικά, διανοητικά και πνευματικά για να κολυμπήσω καλύτερα στο Άμπου Ντάμπι, όπου μετράει περισσότερο. Αλλά δυστυχώς ο ώμος μου δεν άντεξε και έπρεπε να επιστρέψω στην Αυστραλία για να το εξετάσω και ενδεχομένως να χειρουργηθώ τις επόμενες δύο εβδομάδες για να κάνω λίγο καθαρισμό και να προετοιμαστώ», δήλωσε ο Τσάλμερς και πρόσθεσε:

«Πρέπει να φτάσω στην καλύτερη δυνατή κατάσταση που μπορώ για τα επόμενα χρόνια. Καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες απέχουν μόλις δυόμισι χρόνια, είναι σημαντικό να επανέλθει το σώμα μου στο μάξιμουμ. Είμαι συντετριμμένος με τα νέα… Προφανώς, έχω κολυμπήσει αρκετά καλά σε όλες τις διοργανώσεις της 25άρας. Έσπασα αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ πριν από μερικές εβδομάδες, το οποίο ήταν συναρπαστικό και ανυπομονούσα πραγματικά να το επιχειρήσω ξανά στο Άμπου Ντάμπι για όλους τους υποστηρικτές μου, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το επόμενο έτος».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA