Πόλο WPL Ανδρών: Μεγάλη και δύσκολη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Εθνικού. Ανατροπή και 13-11 στη Θεσσαλονίκη

by Aquafeed 24

Πόλο WPL Ανδρών: Μεγάλη και δύσκολη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Εθνικού. Ανατροπή και 13-11 στη Θεσσαλονίκη

Σπουδαία νίκη με 13-11 επί του Εθνικού Πειραιά πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης, σε μία αναμέτρηση στην οποία ο «Δικέφαλος» χρειάστηκε να ανατρέψει το εις βάρος του ξεκίνημα.

Οι Πειραιώτες μπήκαν καλύτερα και προηγήθηκαν με 4-2 στο πρώτο οκτάλεπτο, όμως ο ΠΑΟΚ αντέδρασε σταδιακά και με ένα εξαιρετικό τρίτο οκτάλεπτο, στο οποίο επικράτησε με 5-2, άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής επιθετικά για τους νικητές ήταν ο Χ. Μπιτσάκος με τέσσερα γκολ, ενώ για τον Εθνικό ο Χ. Χρυσόσπαθης σημείωσε επίσης τέσσερα τέρματα.

Προβάδισμα του Εθνικού, απάντηση του ΠΑΟΚ

Ο Εθνικός ξεκίνησε δυνατά στο Ποσειδώνιο και κατάφερε να πάρει από νωρίς προβάδισμα δύο τερμάτων, ολοκληρώνοντας την πρώτη περίοδο μπροστά με 4-2.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε να μειώνει τη διαφορά στο δεύτερο οκτάλεπτο. Με επιμέρους σκορ 3-2, οι Θεσσαλονικείς πλησίασαν στο 6-5 στο ημίχρονο, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για το δεύτερο μισό.

Εκεί ήρθε η μεγάλη αλλαγή στην εικόνα του αγώνα.

Καθοριστικό 5-2 στο τρίτο οκτάλεπτο

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε το καλύτερο οκτάλεπτό του μετά την ανάπαυλα. Με πέντε γκολ στην επίθεση και μόλις δύο παθητικό, ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση και από το 5-6 του ημιχρόνου βρέθηκε μπροστά με 10-8 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο Εθνικός προσπάθησε να επιστρέψει στο τελευταίο οκτάλεπτο, όμως ο ΠΑΟΚ διατήρησε το προβάδισμά του. Οι δύο ομάδες σημείωσαν από τρία γκολ στην τέταρτη περίοδο και το 3-3 ήταν αρκετό για τους γηπεδούχους ώστε να φτάσουν στο τελικό 13-11.

Τέσσερα γκολ ο Μπιτσάκος

Ο Χ. Μπιτσάκος ηγήθηκε επιθετικά του ΠΑΟΚ με τέσσερα γκολ, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του M. Delic, ο οποίος πέτυχε τρία.

Από δύο τέρματα σημείωσαν οι J. Van der Weijden και Χ. Κόλομβος, ενώ από ένα πρόσθεσαν οι Γ. Δερβίσης και Δ. Μπόμπος.

Στην αντίπερα όχθη, ο Χ. Χρυσόσπαθης ήταν ο πρώτος σκόρερ του Εθνικού με τέσσερα γκολ. Οι D. Tesanovic και Σ. Λαδάς πέτυχαν από δύο, ενώ από ένα σημείωσαν οι Μ. Θαλασσινός, Α. Μπουρίκας και Π. Λαδάς.

Τα οκτάλεπτα

ΠΑΟΚ – Εθνικός ΟΦΠΦ 13-11

Οκτάλεπτα: 2-4, 3-2, 5-2, 3-3.

ΠΑΟΚ: Μπιτσάκος 4, Delic 3, Van der Weijden 2, Κόλομβος 2, Δερβίσης 1, Μπόμπος 1.

Εθνικός ΟΦΠΦ (Θεοφάνης Κουντουδιός): Θαλασσινός 1, Tesanovic 2, Χρυσόσπαθης 4, Μπουρίκας 1, Π. Λαδάς 1, Σ. Λαδάς 2.

You may also like