Vanda Valyi: Ένα διάλειμμα από την ενεργό δράση για να μην πονάει πια

by Aquafeed 24

Η Βάιλι Βάντα, παίκτρια της γυναικείας ομάδας πόλο της FTC-Telekom, θα απουσιάσει από το πρώτο μισό της σεζόν 2024/25, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που την ανάγκασαν να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Η 25χρονη Ολυμπιονίκης και κάτοχος χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, καθώς και δύο φορές ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια, αντιμετωπίζει πόνους εδώ και αρκετό καιρό στον ώμο της, οπότε αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα στην αποκατάστασή της.

Η Βάντα, η οποία αναστέλλει προσωρινά την καριέρα της, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς το σύλλογο και τη διοίκηση της Φερεντσβάρος για τη στήριξή τους στην απόφασή της. Στόχος της είναι να επιστρέψει στις αρχές του 2025, ώστε να βοηθήσει την ομάδα της να διεκδικήσει το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Όπως δήλωσε η ίδια, έχει μεγάλη επιθυμία να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο και να συνεισφέρει στη νέα προσπάθεια του συλλόγου, υπό την καθοδήγηση του νέου προπονητή Μάρκου Ματάις.

Αφορμή για την απόφαση της να σταματήσει προσωρινά από την ενεργό δράση ήταν τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, και ειδικά ένας χρόνιος τραυματισμός στον ώμο της. Ο τραυματισμός αυτός την ταλαιπωρούσε για περισσότερο από ένα χρόνο, ενώ οι πόνοι ήταν συνεχείς, δυσκολεύοντας την στην προπόνηση και στους αγώνες. Η Βάντα αποκάλυψε ότι είχε φτάσει στο σημείο να παίζει συχνά με ενοχλήσεις, κάτι που επηρέαζε την απόδοσή της τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και στις διεθνείς. Παρά την προσπάθεια να ξεπεράσει τον πόνο, έκρινε πως είναι απαραίτητο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να μπορέσει να επιστρέψει πλήρως υγιής.

Η αθλήτρια είχε υπομείνει πολλές σωματικές δοκιμασίες τα τελευταία χρόνια, με πολλούς τραυματισμούς που περιλάμβαναν προβλήματα και στο χέρι, τα οποία την ανάγκασαν να παίζει με περιορισμένη κινητικότητα σε κρίσιμες στιγμές. Παρά τις αντιξοότητες, η Βάντα συνέχισε να δίνει το καλύτερο δυνατό στον αγωνιστικό χώρο, συμβάλλοντας στην καλή πορεία της ομάδας της, αλλά και της εθνικής ομάδας της Ουγγαρίας. Τελικά, όμως, η ανάγκη για ανάρρωση και αποκατάσταση υπερίσχυσε της αγωνιστικής φιλοδοξίας.

Παρά τους πόνους, η 25χρονη Μαγυάρα, επιχείρησε να διαφοροποιήσει τον τρόπο παιχνιδιού της, δίνοντας έμφαση στην τακτική προσέγγιση, ένα στοιχείο που διαθέτει σε υψηλότατο επίπεδο, πέρα από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της. Παράλληλα, πέρα από την υγεία της, η ταλαντούχα παίκτρια έχει αναγνωρίσει ότι ο πρωταθλητισμός δεν κρατάει στο διηνεκές, επομένως θέλει να ασχοληθεί με την ακαδημαϊκή της καριέρα, για να έχει όλα τα απαραίτητα εφόδια, όταν ολοκληρώσει την πορεία της στην υδατοσφαίριση.

Όπως δήλωσε η ίδια: «Εδώ και πολύ καιρό αντιμετώπιζα προβλήματα στον ώμο μου, και έπαιζα με πόνους, αλλά έλεγα στον εαυτό μου ότι δεν πειράζει, θα συνεχίσω. Πλέον, όμως, ήρθε η στιγμή που το σώμα μου χρειάζεται ξεκούραση και ανάρρωση. Ανυπομονώ να επιστρέψω υγιής και να βοηθήσω την ομάδα μου».

Ο νέος προπονητής της ομάδας, Μάρκος Ματάις, και οι στόχοι της ομάδας για το πρωτάθλημα αποτελούν πηγή έμπνευσης για την αθλήτρια, η οποία ελπίζει να επανέλθει σύντομα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Η Βάλι Βάντα είναι αποφασισμένη να επιστρέψει στο ανώτατο επίπεδο, βοηθώντας την ομάδα της να πετύχει τους φιλόδοξους στόχους της.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA