ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΣ Παναθηναϊκός: Μία νίκη μακριά από τους Ομίλους του EuroCup

Φοβερός Παναθηναϊκός δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης κόντρα στην Ντε Ακέρ και βρίσκεται αγκαλιά με τους ομίλους του EuroCup.

by Μάνος Φυρογένης

Δύο (εναπομείναντα) παιχνίδια για ένα θετικό αποτέλεσμα που του αρκεί! Ο Παναθηναϊκός ήταν επιβλητικός και στη δεύτερη στροφή του προκριματικού του γύρου στο Εξ Εν Προβάνς της Γαλλίας, διαλύοντας και την Ντε Ακέρ μετά τη Λούντβιγκσμπουργκ.

Πλέον οι «πράσινοι» βρίσκονται αγκαλιά με την πρόκρισή τους στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης, αφού ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην οικοδέσποινα Pays D’Aix Natation το απόγευμα του Σαββάτου (28/9 στις 19:00) ή το πρωί της Κυριακής έναντι του φαβορί του γκρουπ (Γιουγκ) τους αρκεί για να επιτύχουν το σκοπό τους.

Ντε Ακέρ – Παναθηναϊκός 11-4

Μετά τη σαρωτική του πρεμιέρα, το «τριφύλλι» έδειξε από το ξεκίνημα του αγώνα με τους Ιταλούς αποφασισμένο να βάλει από νωρίς τις βάσεις για το 2/2 στον όμιλο.

Με το θηρίο Παπανικολάου να μη συγχωρεί στον παίκτη παραπάνω, ο πολύ προσηλωμένος στην άμυνα Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα με 2-0 για να ξεφύγει με αέρα τριών τερμάτων λίγο αργότερα στην πρώτη περίοδο με τον Σγουρίδη (και πάλι χτυπώντας στο δεύτερο δοκάρι) αφού πρώτα  ο Λουόνγκο είχε σπαταλήσει μεγάλη ευκαιρία.

Ο Παναθηναϊκός κυριαρχούσε στο νερό κρατώντας πολύ χαμηλά την Ντε Ακέρ. Βρίσκοντας λύσεις και στην κανονική ροή του αγώνα (Αγκόρτσας, Αλβέρτης) με αυταπάρνηση και άριστες αλληλοκαλύψεις στην άμυνά τους, οι «πράσινοι» μεγάλωσαν ακόμα περισσότερο την ψαλίδα (6-0) με τη… βόμβα του Παπασηφάκη που είχε «χτυπήσει» 4 φορές στην πρεμιέρα.

‘Επρεπε να περάσουν σχεδόν δύο περίοδοι για να βρουν τον τρόπο οι Ιταλοί να λύσουν το γόρδιο δεσμό πριν ο Σγουρίδης με το δεύτερο προσωπικό του γκολ διαμορφώσει το 7-1 της ανάπαυλας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Δημήτρη Μάζη έριξαν ταχύτητα χωρίς βέβαια να απειληθούν, παίζοντας κάπου κάπου και με το χρόνο αφού είχαν κάνει τη δουλειά ήδη από το πρώτο μέρος.

Παρά τη μεγάλη διαφορά στο σκορ και την απέλπιδα προσπάθεια της ομάδας από τη Μπολόνια να πλησιάσει (μέχρι το 10-4 έφτασε), ο Παναθηναϊκός παρέμεινε σοβαρό, διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμά του και έφτασε σε μία άνετη επικράτηση (11-4).

Θραύση έκαναν οι φουνταριστοί των «πρασίνων», Παπανικολάου και Σγουρίδης που είχαν από τρία γκολ. Εκμεταλλεύτηκαν εν πολλοίς οι παίκτες του Μάζη τις φορές που έπαιξαν με παίκτη παραπάνω (7/12).

Δείτε τα Στατιστικά του Αγώνα ΕΔΩ 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA