Τα κολυμβητικά events είναι ένας ξεχωριστός κόσμος. Ενδέχεται να προκαλούν άγχος, αλλά και διασκέδαση, οπότε μετατρέπονται σε ένα άγριο ρόλερ κόστερ. Αν κάνουμε ένα βήμα πίσω και αφήσουμε τους κολυμβητές μας να αναλάβουν δράση, τότε οι διοργανώσεις μπορούν να εξελιχθούν σε ένα πεδίο ανάπτυξης της υπευθυνότητας. Ο αθλητισμός μπορεί να εξασκήσει τα παιδιά, ώστε να ωριμάσουν ενόψει του αληθινού κόσμου που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν εκτός κολυμβητηρίου, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Elizabeth Wickham.

ONE: Πώς να μιλάς με ανθρώπους που κατέχουν θέσεις εξουσίας

Είτε πρόκειται για κάποιον διοργανωτή, είτε για εθελοντή, είτε για άλλους γονείς, τα παιδιά μιλούν με έναν σωρό ενήλικους, χωρίς τη βοήθεια μας. Όταν θα κληθούν να μιλήσουν με καθηγητές, εργοδότες ή και φορείς του κράτους, δεν θα είμαστε δίπλα τους.

TWO: Η ακρίβεια

Αν αργήσουν και χάσουν έναν αγώνα, θα μάθουν ότι ο κόσμος δεν θα τους περιμένει να εμφανιστούν. Το πιο πολύτιμο μάθημα για το σχολείο και τη δουλειά.

THREE: Πώς να διαχειρίζονται τα συναισθήματα

Όταν τα παιδιά κάνουν χειρότερους χρόνους ή χάνουν τον στόχο, βιώνουν την απογοήτευση. Θα μάθουν όμως ότι υπάρχει και άλλη ευκαιρία, κι άλλο event και δεν θα τα παρατήσουν.

FOUR: Σωστή αθλητική συμπεριφορά

Τα παιδιά μαθαίνουν να αποδέχονται τον αντίπαλο με την χειραψία μετά τα αγωνίσματα. Μαθαίνουν να γίνονται μέλη της ομάδας και να υποστηρίζουν όσους χάνουν ή να επιχαίρουν όσους όλοι κερδίζουν.

FIVE: Υπόλογος των πράξεων σου

Είναι στο χέρι των κολυμβητών αν θα μιλήσουν με τον προπονητή τους και αν θα προθερμανθούν σωστά. Μαθαίνουν ότι όταν δεν γίνονται τα βασικά, υπάρχουν συνέπειες. Στη ζωή αυτό μεταφράζεται ως σωστή προετοιμασία και αποδοχή των ευθυνών.

SIX: Διαχείριση της κριτικής

Μετά το αγώνισμα, ο κολυμβητής δέχεται συμβουλές και προτάσεις από τον προπονητή του. Είναι ανάγκη να μαθαίνουν από τα λάθη τους και να δέχονται την κριτική. Μια ημέρα, θα βρεθούν ενώπιος ενωπίω με το μελλοντικό αφεντικό τους.

SEVEN: Όταν δουλεύεις ανταμείβεσαι

Η κολύμβηση είναι σαν τον τραπεζικό λογαριασμό. Ένας κολυμβητής θα λάβει μόνο ότι έχει καταθέσει. Το υπόλοιπο του λογαριασμού είναι οι διαδοχικές προπονήσεις. Θα αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, όταν γνωρίζουν ότι έκαναν τα πάντα για να πετύχουν σε ένα συγκεκριμένο meeting.

Bonus from Aquafeed24.com

EIGHT: Κανόνας υπομονής

Τα παιδιά γαλουχούνται στα κολυμβητικά events, όταν περιμένουν για ώρες, ώστε να αγωνιστούν σε ένα και μοναδικό αγώνισμα. Η υπομονή βοηθάει στην ωρίμανση του νεαρού αθλητή και σίγουρα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εφόδια για την πραγματική ζωή.