Την 6η θέση στο Τεχνικό πρόγραμμα του Ντουέτου, στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης Νεανίδων / Εφήβων, στο Τάμπερε της Φινλανδίας, κατέκτησαν οι Ελληνίδες εκπρόσωποι Άννα Μαρία Ταξοπούλου και Γεωργία Βασιλοπούλου.

Οι νεαρές πρωταθλήτριες της Ελλάδας βαθμολογήθηκαν με 81,3893 β. για το πρόγραμμά τους στο Τεχνικό και κατετάγησαν 6ες ανάμεσα σε 21 Ντουέτα χωρών της Ευρώπης.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Ρωσίδες Ξένια Λαντνάια και Ελεζαβέτα Μινάεβα (89,0935), το ασημένιο οι Ουκρανές δίδυμες Μαρίνα και Βλαντισλάβα Αξεξίιβα (87,9656) και το χάλκινο οι Ισπανίδες Ιρένε Χιμένο Μαρτίνεζ και Ίρις Τίο Κάσας (85,9430).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον τελικό του Τεχνικού Ντουέτου ΕΔΩ.

Στο Τεχνικό πρόγραμμα του Μικτού Ντουέτου, εξάλλου, υπήρξαν μόνο δύο συμμετοχές. Η Ελλάδα πήρε τη 2η θέση με την Όλγα Κουργιαντάκη και τον Βασίλη Γκορτσιλά (69,1177 β.). Την 1η θέση πήρε η Ρωσία με την Αλίνα Μαντουλένκο και τον Μιχαήλ Βασίλεφ με 81,8443 β.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον τελικό του Τεχνικού προγράμματος του Μικτού Ντουτέτου ΕΔΩ.

Την Τετάρτη 27/6, δεύτερη μέρα των αγώνων, έχουμε τη συμμετοχή της Άννας Μαρίας Ταξοπούλου στον προκριματικό του Ελεύθερου Σόλο και της Εθνικής μας Ομάδας στον τελικού του Τεχνικού Ομαδικού.