Στο σπουδαίο μίτινγκ του Μπέργκεν (6-9 Απριλίου) μετέχουν 6 καταδύτες μας που αναχωρούν αύριο (4/4), μέσω Κοπενχάγης, συνοδευόμενοι από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Πέτρο Φυρίγο και τον προπονητή Γιούρι Αρταμόνοφ.

Το Μπέργκεν αποτελεί μια από τις ιστορικότερες ευρωπαϊκές πόλεις και βρίσκεται στην ειδική λίστα της UNESCO, καθώς η πόλη ανακαλύφθηκε το 1070. Στο τέλος του 2016 η πόλη αριθμούσε 278.121 πολίτες.

Στην αποστολή μετέχουν οι: Νίκος Μόλβαλης (Τραμπολίνο 3μ. Α’, Σταθερά, Τραμπολίνο 3μ. συγχρονισμένων), Ανδρόγεως Σαμψάκης – Μπακόπουλος (Σταθερά Α’), Θεόφιλος Αυθίνος (Τραμπολίνο 1 και 3μ. Α’), Θάνος Τσιρίκος (Τραμπολίνο 3μ. Β’, Σταθερά Β’, Τραμπολίνο 3μ. συγχρονισμένων), Μίνωας Γιαννόπουλος (Σταθερά Β’) και Μελίτη Ευθυμίου (Τραμπολίνο 3μ. Β’).

Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός Πέτρος Φυρίγος, επισημαίνει την σπουδαιότητα του μίτινγκ:

«Πρόκειται για πιο δυνατό μίτινγκ από εκείνο στο Αϊντχόφεν, που συγκεντρώνει 250 συμμετοχές από 14 χώρες. Στο Μπέργκεν θα γίνει το καλοκαίρι και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων (Κατηγορίες Α’, Β’) και όπως είναι φυσικό στο μίτινγκ εκτός των άλλων, θα έχουμε την ευκαιρία να τεστάρουμε και τις εγκαταστάσεις. Για τα παιδιά, οι αγώνες αυτοί σίγουρα αποτελούν μια πολύ καλή ευκαιρία να δούμε που βρισκόμαστε, ενόψει και των φετινών τους αγωνιστικών υποχρεώσεων».