Η Σολνόκ ανακηρύχτηκε βασίλισσα της Ουγγαρίας. Η ομάδα της Szandor Czechs κέρδισε το Ουγγρικό Supercup με νίκη εναντίον της Έγκερ με 7-4. Αυτό ήταν το πέμπτο τρόπαιο για την Σολνόκ φέτος, το οποίο σύμφωνα με τους Ούγγρους είναι και το πολυτιμότερο στη μέχρι τώρα ιστορία του συλλόγου. Πριν από αυτό η Σολνοκ κέρδισε το Champions League, το ουγγρικό πρωτάθλημα και τo κύπελλο και επίσης το Ευρωπαϊκό Supercup.

Tο καλύτερο δώρο Χριστουγέννων για τους οπαδούς της Σολνόκ το έκανε η ομάδα τους, αποδεικνύοντας ότι αυτή τη στιγμή στην Ουγγαρία δεν υπάρχει κανένας πραγματικός αντίπαλος.

Στο πρώτο οκτάλεπτο, ο Γιάνσκι, ο Γιούνγκερ και ο Ζαλάνκι σκόραραν από ένα γκολ για τη Σολνόκ, ενώ από την άλλη πλευρά ο Άγγελος Βλαχόπουλος ήταν ο μοναδικός σκόρερ για την Έγκερ.

Το δεύτερο οκτάλεπτο δεν ήταν τόσο θεαματικό για τις κερκίδες, αφού τα πολλά συνεχόμενα λάθη δεν επέτρεψαν σε καμία από τις δυο ομάδες να σκοράρει.

Μετά το ημίχρονο όμως τα πράγματα άλλαξαν. Η Σολνόκ κέρδισε αυτή την περίοδο και τα πράγματα ήταν αρκετά πιό σαφή απο την αρχή όταν ο Andrija Prlainovic έδωσε στον πρωταθλητή Ευρώπης το προβάδισμα με 4 – 1. Ο Strahinja Rasovic απάντησε γρήγορα για την Έγκερ, αλλά οι Prlainovic και Zalanki τελείωσαν το οκτάλεπτο για τη Σολνόκ. Αν υπήρχε έστω και κάποια ελπίδα για την ομάδα του Άγγελου Βλαχόπουλου, μετά από αυτή την περίοδο, εξαφανίστηκε.

Η κούραση και για τις δυο ομάδες ήταν εμφανέστατη στο τελευταίο οκτάλεπτο το οποίο ήρθε ισόπαλο με τον Gabor Kis να σημειώνει ένα πολύ εντυπωσιακό γκολ για την πρωταθλήτρια και τον Uros Cuckovic το μοναδικό γκολ για την Έγκερ.

Ο Sandor Cseh, προπονητής της προταθλήτριας, δεν ήταν ικανοποιημένος, παρά τη νίκη του τρόπαιου. Ματά τη λήξη του αγώνα δήλωσε:

«Θα μπορούσαμε να έχουμε «κλειδώσει» το παιχνίδι νωρίτερα, αλλά δεν το κάναμε. Αλλά υπήρξε ένα πολύ θετικό, είχαμε μια μεγάλη επιθυμία να κερδίσουμε. Στην άμυνα, κάναμε ό,τι συμφωνήσαμε, γι ‘αυτό και μπορέσαμε να κερδίσουμε. Επίσης, οι παίκτες μου ήταν κουρασμένοι, αλλά μπήκαν στο νερό για να κερδίσουν».

Ο Norbert Dabrowski  προπονητής της Eger, δήλωσε ότι αυτό το παιχνίδι ήταν παρόμοιο με τα προηγούμενα παιχνίδια με τη Σολνόκ.

«Ήταν πολύ δύσκολο να τους κερδίσουμε. Μακροπρόθεσμα, δε με πειράζει που δε κερδίσαμε αυτό τον αγώνα, το αποτέλεσμα μας έδειξε τι πρέπει να κάνουμε για να φτάσουμε τη Σολνόκ τον ερχόμενο Φεβρουάριο.»


Oκτάλεπτα:  3-1, 0-0, 3-2, 1-1

Σύνθεσεις

ΣΟΛΝΟΚ

Προπονητής: Sándor Cseh.

Nagy V. – Zalánki 2, Jansik D. 1, Mezei, Gocics, Prlainovics 2, Bátori. Cs: Younger 1, Kis G. 1, Alekszich, Csuk, Fülöp B.

ΕΓΚΕΡ

Προπονητές: Norbert Dabrowski, Márton Petrovai.

Mitrovics – B. Lőrincz, Decker Á., Rasovics 2, Hosnyánszky, Bedo, Βλαχόπουλος 1. Cs .: Angel, Hárai, Avramovics, Csucskovics 1, Gergő Kovács.


Δείτε τα γκολ του αγώνα εδώ: