Την ήττα στον μικρό τελικό του τουρνουά του Βελιγραδίου γνώρισε η Εθνική ομάδα Παίδων, η οποία έχασε με 11-7 από τις ΗΠΑ.

Ύστερα από εξαιρετική παρουσία τα παιδιά του Νίκου Βενετόπουλου που έγιναν για πρώτη φορά διεθνείς και εκπροσώπησαν την Ελλάδα, ολοκληρώνουν χωρίς μετάλλιο στη διοργάνωση, ωστόσο άφησαν ελπίδες για το μέλλον.

Οι ΗΠΑ ήταν καλύτερες για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και πήραν τα ηνία εξ αρχής, με την Ελλάδα να μειώνει προς το τέλος, χωρίς ωστόσο να μπορεί να καλύψει τη διαφορά.

ΕΛΛΑΔΑ – ΗΠΑ 7-11

Οκτάλεπτα: 1-3, 1-4, 2-3, 3-1.

Η σύνθεση και τα γκολ της ΕΛΛΑΔΑΣ: Καρακούρος Ι., Μπέλεσης, Μπουζαλάς, Καρακούρος Μιχ., Αλμύρας 2, Φωτεινάκης, Δήμος, Χαλκιάς, Παπανικολάου 1, Μπιτσάκος 2, Μοσχοβέλης, Γαλάνης 2, Καραπέτσας. Εκτός 13άδας ήταν ο Μαθιόπουλος, λόγω ασθένειας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Βενετόπουλος μας δήλωσε μετά το τέλος του τουρνουά στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Ήταν μια σημαντική εμπειρία γι αυτή την ομάδα, γι αυτά τα σπουδαία παιδιά. Δώσαμε επτά πολύ δυνατά παιχνίδια. Η θέση μας κρίθηκε σε ένα κακό 8λεπτο στο ματς με το Μαυροβούνιο και στον σημερινό τελικό που ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων. Όλες οι άλλες στιγμές ήταν πολύ καλές. Αυτά τα παιχνίδια, όμως, ήταν τεράστιο το κέρδος και το συμπέρασμα είναι πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Είναι καλό που βρεθήκαμε και πάλι σε αυτή τη γιορτή του πόλο -μετά από απουσία δύο χρόνων-, μαζί με τις σπουδαιότερες δυνάμεις του αθλήματος από όλον τον κόσμο και είναι σημαντικό ότι συνεχίζουμε την καλή παράδοση. Εύχομαι να έχουν την ανάλογη συνέχεια αυτά τα παιδιά. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε μπροστά μας το Ευρωπαϊκό των γεν. το 2004. Συνεχίζουμε με εμπειρίες».

 

Facebook Comments