Τη μεγαλύτερη ικανοποίηση στον αθλητισμό την βιώνεις όταν καταφέρνεις να κάνεις τα παιδιά να χαμογελάσουν και αυτό πέτυχαν οι διοργανωτές του 2ου HabaWaba Greece, η αυλαία του οποίου έπεσε την Κυριακή ύστερα από 73 αγώνες και πολλές – πολλές αναμνήσεις που θα συντροφεύουν τους μικρούς αθλητές εφ’όρου ζωής.

Την τελευταία ημέρα, ο Κώστας Κοκκινάκης βρέθηκε στο Ολυμπιακό κολυμβητήριο Αλίμου και συμμετείχε στις απονομές των μεταλλίων, ενώ όλα τα παιδιά έτρεξαν να φωτογραφηθούν μαζί του.

Η διοργάνωση ήταν πραγματικά μια γιορτή για τα παιδιά, που είχαν τη δυνατότητα να αγωνιστούν και να διακριθούν, αλλά πάνω απ’όλα να διασκεδάσουν και να αγαπήσουν το άθλημα της υδατοσφαίρισης, που τόσες διακρίσεις έχει φέρει στη χώρα μας.

Παρών στην τελετή λήξης ήταν ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, μαζί με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νίκο Αλβανό, με το ραντεβού να ανανεώνεται για του χρόνου τον Ιούλιο.

Την παράσταση έκλεψε, αναμφίβολα, καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων η μασκότ του «HabaWaba Greece» η Φώκια, με την οποία όλα τα παιδιά έβγαλαν φωτογραφία.

Τα αγωνιστικά βραβεία του «HabaWaba Greece»

Το βραβείο fair play Κ9 δόθηκε στους Πολεμιστές (Warriors) της Γλυφάδας και το ίδιο βραβείο στην κατηγορία Κ11, στην ιταλική ομάδα Hellas Verona.

Βραβεία δόθηκαν επίσης, στον «Βενιαμίν» της διοργάνωσης, τον Ιάσωνα Λοράντο (Γιος του Τεό Λοράντου) παίκτης και αυτός των «Πολεμιστών» της Γλυφάδας.

Βραβεύθηκαν επίσης, ο Σύλλογος Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης (ΣΕΔΥ), δια του αντιπροέδρου του, Μιχάλη Μπιράκη, η Παγκόσμια Ένωση Διαιτητών Υδατοσφαίρισης (WWRA), με το βραβείο να παραλαμβάνει ο Καταλανός διαιτητής των αγώνων Χάιμε Τεσέιρο, καθώς και οι χορηγοί της διοργάνωσης.

Το βάθρο των νικητών

Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Κ11/Gold League κατέκτησαν οι «Δολοφόνοι» της Λάρισας, που επικράτησαν των «Καρχαριών» από την Αίγυπτο με 5-4.

Το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας πήγε στους «Ποσειδώνες» (Poseidons) της Βουλιαγμένης, που επικράτησαν των «Λεόντων» Αλίμου με 5-0.

Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Κ11/Silver League ήταν αιγυπτιακή υπόθεση καθώς στον τελικό βρέθηκαν δύο ομάδες από τη χώρα του Φαραώ, με τους «Καρχαρίες» (Sharks) Gezira να επικρατούν των «Φιδιών» (Snakes) της Ελιούπολης με 10-3.

Το χάλκινο μετάλλιο στην ίδια κατηγορία κατέκτησαν τα Δελφίνια (Dolphins) της Γλυφάδας, που νίκησαν στο «μικρό» τελικό των Πειρατών (Pirates) με 5-4.

Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Κ9 κατέκτησαν οι «Ιππόκαμποι» (Hippocampus) της Λάρισας, καθώς νίκησαν τους Sharks της Βουλιαγμένης με 10-3.

Την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο, στην ίδια κατηγορία, κατέκτησαν οι «Κίτρινοι Αστερίες» (Yellow Starfish) του Παλαιού Φαλήρου, που επικράτησαν των «Λεόντων» Αλίμου με 7-3.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα

NOV Dolphins- OSFP 0-8 (K11)

Ethnikos-Lions 1-7 (K11)

Anog Seagulls-Hellas Verona 3-7 (K11SL/7-8)

AO Kastella-SKRoi 5-2 (K11SL/5-6)

AOPF Blue Sharks-HSC Rabbits 6-7 (K11GL/7-8)

PAO-Magnites 1-8 (K11GL/5-6)