Σάρωσε στις εκλογές της LEN ο Κυριάκος Γιαννόπουλος ως Αντιπρόεδρος!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Πρώτος σε ψήφους ως Αντιπρόεδρος της LEN ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος – Με ηγέτη τον Αντόνιο Χοσέ Σίλβα το Europe4All Aquatics αναλαμβάνει το Bureau της Ευρώπης!

Με ποσοστό περίπου 97% ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Κυριάκος Γιαννόπουλος, αναδείχθηκε ως νέος Αντιπρόεδρος της LEN, μετά την οικειοθελή παραίτηση του Πάολο Μπαρέλι από την ευρωπαϊκή Διοίκηση και την ομόφωνη κήρυξη του Πορτογάλου Αντόνιο Χοσέ Σίλβα ως νέου Προέδρου.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, εκλέχθηκε επίσης εκπρόσωπος της LEN στην Παγκόσμια Ομοσπονδία (FINA). Eπί συνόλου 94 ψηφοφόρων, έλαβε 90 ψήφους και ποσοστό 96,77%, τις περισσότερες από όλους τους συνυποψήφιους του (7 συνολικά), από τους οποίους άλλοι τέσσερις (4) εκλέχθηκαν στις 5 θέσεις των Αντιπροέδρων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.
Συγκριμένα, εκλέχθηκαν επίσης οι: Gilles Sezionale (Γαλλία) και Marco Troll (Γερμανία) με 88 ψήφους και ποσοστό 94,62%, Josip Varvodic (Κροατία) με 85 ψήφους και ποσοστό 91,40%, Christer Magnusson (Σουηδία) με 83 ψήφους και ποσοστό 89,25%.

O Σίλβα έλαβε 92 ψήφους, όσους και η Andida Bouma (Ολλανδία) που θα είναι η νέα Γενική Γραμματέας, ενώ με 90 ψήφους, Ταμίας εκλέχθηκε ο Tomas Kucinkas.

Μετά την πρόσφατη δημοσίευση του «μανιφέστο» του κινήματος Europe4All Aquatics και την σχεδόν καθολική στήριξη των υπόλοιπων κρατών-μελών της LEN (πάνω από 40 χώρες υποστηρικτές), οι εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου 05/02 στην Φρανκφούρτη και το Έκτακτο Συνέδριο επιβεβαίωσαν κάθε προγνωστικό που ήθελε ένα νέο και ανανεωμένο Bureau.

Ο Πάολο Μπαρέλι, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος της LEN από το 2012 έως το 2022, παραιτήθηκε στην αρχή του σημερινού Κογκρέσου και αποχώρησε από τη συνεδρίαση. Μπορεί τον Νοέμβριο του 2020, ο Μπαρέλι να εξελέγη Πρόεδρος για την τρίτη συνεχόμενη φορά, όμως, πολλά δεδομένα ανατράπηκαν τους τελευταίους 16 μήνες.

«Ακεραιότητα, Προσβασιμότητα, Ανάπτυξη και Βιωσιμότητα»!

Αυτές είναι θεμελιώδεις αρχές που προάγει και στις οποίες βασίζεται το «μανιφέστο» του κινήματος, με τα πρωταρχικά σχέδια να περιλαμβάνουν στόχους για την κάλυψη της ακεραιότητας, της διαφάνειας της διακυβέρνησης, την ενίσχυση της προσβασιμότητας του υγρού στίβου, την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των ομοσπονδιών και την οικονομική βιωσιμότητα.

Εν συντομία, το όραμα της E4AA είναι «να είναι ένας καινοτόμος, χωρίς αποκλεισμούς και ποικιλόμορφος ηπειρωτικός οργανισμός, με βάση τα υψηλότερα πρότυπα ακεραιότητας, που εργάζεται ακούραστα για να αναπτύξει τα αθλήματα του υγρού στίβου και να εξυπηρετεί τις Ομοσπονδίες-Μέλη του και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς»!

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA