15 χρονιά μετά εκτός Εθνικής η Άλκηστη Αβραμίδου

by Aquafeed 24

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, λίγο μετά το τέλος του Κυπέλλου Ελλάδος γυναικών, η ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος γνωστοποίησε το κάλεσμα της Εθνικής γυναικών για την επερχόμενη κοινή προετοιμασία με την Ισπανία, η οποία εν τέλει αναβλήθηκε.

Η προετοιμασία των διεθνών ξεκίνησε τη Δευτέρα, 20/7, ωστόσο από αυτή θα απουσιάσει η αρχηγός του Ολυμπιακού, Άλκηστη Αβραμίδου, η οποία δεν συμπεριλήφθηκε στο κάλεσμα, παρότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Στις κλήσεις δεν βρίσκεται ούτε το όνομα της Αλεξάνδρας Ασημάκη, για διαφορετικούς λόγους, καθώς η αρχηγός έχει ενημερώσει για πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει.

Φυσικά για την περίπτωση της Αβραμίδου, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν αυτό είναι προσωρινό και εάν ο Ομοσπονδιακός τεχνικός την υπολογίζει ενόψει Προολυμπιακού τουρνουά (σ.σ Δεν αποκλείεται να γίνει συμπληρωματικό κάλεσμα μετά την ακύρωση της προετοιμασίας με Ισπανία), ωστόσο η μη ενημέρωση για το τι θα γινόταν αποτελεί «φάουλ» του οικοδομήματος της Εθνικής προς μια αθλήτρια που 15 χρόνια προσφέρει μετά θυσιών στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα.

Διαφαίνεται ότι αυτή η απόφαση είναι οριστική και η Αβραμίδου δεν θα είναι μέλος της ομάδας από εδώ και στο εξής, ενώ σημειώνεται ότι ο προπονητής δεν είναι υποχρεωμένος και ποτέ δεν συμβαίνει (σ.σ Αυτό ίσχυε πάντα), να ενημερώνει για τις κλήσεις ή τις μη κλήσεις, ωστόσο κάποιος θα έπρεπε να το φροντίζει εντός της Ομοσπονδίας για λόγους ηθικής τάξης.

Επίσης, οι επιλογές ενός προπονητή, πόσω μάλλον ενός πολυνίκη και Παγκόσμιου πρωταθλητή όπως ο Λοράντος πρέπει να γίνονται σεβαστές εφόσον στηρίζονται στο αγωνιστικό σκέλος, απλώς σε αθλήτριες με την ιστορία της Αβραμίδου θα έπρεπε να υπάρχει μια ενημέρωση, καθώς έτσι τιμάς την προσφορά της, τα μετάλλια που έχει χύσει ιδρώτα και αυτή για να έρθουν στη χώρα, καθώς και τον Παγκόσμιο τίτλο του 2011 που κατέκτησε με τη «γαλανόλευκη». Δεν πρέπει να ξεχνάμε όσους προσφέρουν.

Σίγουρα, για την αθλήτρια ήταν ένα μεγάλο σοκ καθώς λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό έμαθε από την ιστοσελίδα της ΚΟΕ ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του προπονητή σε μια Ολυμπιακή χρονιά και είναι γνωστό πόσο έχει παλέψει η Αβραμίδου για να βρεθεί η ομάδα εκεί. Σκεφτείτε ότι ήταν ακόμη και στην προετοιμασία της Ολυμπιακής ομάδας το 2008 και όντας από τις νεαρότερες (σ.σ Νεαρότερη η 16χρονη τότε Χριστίνα Τσουκαλά που επιλέχθηκε για την Ολυμπιάδα) δεν πήγε στο Πεκίνο, ενώ έζησε την ψυχρολουσία του 2012 και του 2016.

Φέτος, ήλπιζε να τα καταφέρει με την ομάδα στο Προολυμπιακό και να ζήσει την απόλυτη αθλητική γιορτή, αλλά έμαθε κάπως άκομψα ότι αυτό δεν θα συμβεί. Ας το μάθαινε έστω κάπως αλλιώς, αυτό λέμε και τίποτα παραπάνω, καθώς το ψυχολογικό σοκ ήταν μεγάλο. Αν τα βάλετε όλα στο κάδρο, ίσως μπείτε στα «παπούτσια» της.

Το Aquafeed24 επικοινώνησε με την έμπειρη αθλήτρια, η οποία αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για το θέμα.

 

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA