10+1 Highlights του 2022 για τον ελληνικό υγρό στίβο – Η ανασκόπηση της χρονιάς από το #Aquafeed24!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Θα μπορούσαμε να γράψουμε βιβλίο με όσα είδαμε και ζήσαμε τους δώδεκα αυτούς μήνες του 2022, αλλά η αλήθεια είναι πως προτιμάμε να μοιραστούμε τον δικό μας απολογισμό πιο άμεσα, με όλους τους φίλους του #Aquafeed24.

Η χρονιά που μας πέρασε – για κάποιους – ήταν γεμάτη αντιξοότητες, ενώ για άλλους το πρόσημο που αφήνει είναι ξεκάθαρα θετικό. Η τύχη καμιά φορά φέρνει έτσι τα πράγματα που η δουλειά μας γίνεται ένα σύνολο έντονων στιγμών, ένα πλήθος συναισθημάτων και σκέψεων που ναι, προέρχονται από τον αθλητισμό. Γνωρίσαμε πολλά νέα πρόσωπα που άφησαν μικρό ή μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ζωή μας, την δουλειά μας και κατ’ επέκταση στο #Aquafeed24. Είχαμε λοιπόν, την τύχη να δούμε από κοντά πολλά δικά μας παιδιά να διακρίνονται, να παλεύουν, να πρωταγωνιστούν, γνωρίσαμε σπουδαίες προσωπικότητες και είδαμε το έργο τους να ξετυλίγεται μπροστά μας, ταξιδέψαμε, γελάσαμε, πανηγυρίσαμε και μοιραστήκαμε πολλές στιγμές με τα δικά μας αυτά παιδιά.

Θελήσαμε λοιπόν, κάπως να συγκεντρώσουμε τα “Highlight” του 2022, μια ανασκόπηση των πραγμάτων που προέρχεται από την δική μας κρίση και φυσικά την συμπερίληψη που προάγουμε. Δέκα – έντεκα στιγμές ή αν θέλετε το “Top 10 + 1” της χρονιάς είναι ο τρόπος μας σαν #Aquafeed24, να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας στήριξαν («κρυφούς και φανερούς») και ένα αντίο στο 2022 με την δέσμευση και υπόσχεση για ένα 2023 γεμάτο από την δική μας παρουσία.

«Προσδεθείτε» ή αλλιώς, βάλτε καφέ και απολαύστε από το #10 έως το #1 τις στιγμές του ελληνικού υγρού στίβου που ξεχωρίσαμε το 2022.

#10 Ελληνικές καταδύσεις – Τσιρίκος, Μόλβαλης, Αυθίνος – Πέτρος Φυρίγος

Μια ειδική μνεία, αναφορά και απόδοση τιμής στις ελληνικές καταδύσεις. Ένα άθλημα του υγρού στίβου που πολλές φορές ξεχνάμε, με το ίδιο να έχει παραμεληθεί τα τελευταία χρόνια από την πολιτεία και κατ’ επέκταση από την δημοσιογραφική προβολή που του αρμόζει. Θεόφιλος Αυθίνος, Θάνος Τσιρίκος, Νίκος Μόλβαλης και πολλά ακόμη παιδιά προπονούνται καθημερινά σε αντίξοες συνθήκες και παλεύουν για μια πρόκριση, για μια διάκριση, για ένα μετάλλιο. Η αποστολή στο Πανευρωπαϊκό της Ρώμης τον Αύγουστο του 2022 αποτελούσε το επιστέγασμα μιας «Οδύσσειας» προσπάθειας και το #Aquafeed24 είχε την τύχη να δει εκ του σύνεγγυς, αυτά τα παιδιά να αγωνίζονται και να πλασάρονται σε υψηλές θέσεις στους τελικούς. Με τις συγχρονισμένες καταδύσεις να είναι η προτεραιότητα της ελληνικής αποστολής, Τσιρίκος και Μόλβαλης κατέλαβαν την 5η θέση στα 10μ σταθερά, ενώ το δίδυμο Αυθίνος – Μόλβαλης ολοκλήρωσε στην 6η θέση των 3μ τραμπολίνο. Με το μέλλον να διαγράφεται λαμπρότερο γι’ αυτά τα παιδιά, ευχόμενοι πρωτίστως καλύτερες συνθήκες προπόνησης και προετοιμασίας, η αίσθησή μας λέει, ότι θα δούμε στο Παρίσι 2024 ελληνική εκπροσώπηση στις καταδύσεις, αναπολώντας στιγμές όπως αυτές της Αθήνας το 2004 με το ονειρεμένο Χρυσό των Μπίμη – Συρανίδη…

 

#9 Τεχνική κολύμβηση – Χρήστος Καλαϊτζόπουλος – Χρήστος Μπόνιας

Κεφάλαιο τεχνική κολύμβηση: ένα μη-Ολυμπιακό σπορ του υγρού στίβου που όμως η Ελλάδα διαπρέπει σταθερά κάθε χρόνο στις διεθνείς διοργανώσεις. Άραγε, πόσοι γνωρίζουν ότι το 2021 ο Χρήστος Καλαϊτζόπουλος στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής; Η απάντηση είναι πλέον ευκόλως εννοούμενη, ωστόσο θα επανα-συστήσουμε τα παιδιά της Εθνικής μας ομάδας, τα οποία φεύγουν πάντα με… γεμάτες αποσκευές από τα Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Φέτος τον Ιούλιο λοιπόν, είδαμε τον Χρήστο Καλαϊτζόπουλο να διαπρέπει στα 200 και 400 μέτρα πέδιλα κατακτώντας δύο Ασημένια μετάλλια στο Κάλι της Κολομβίας (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Α-Γ), ενώ ο Χρήστος Μπόνιας επίσης φόρεσε το Χάλκινο στο αγώνισμα των 50μ διπλά πέδιλα! Νωρίτερα τον ίδιο μήνα, η ελληνική αποστολή είχε μεγάλη συγκομιδή μεταλλίων και από τους Παγκόσμιους Αγώνες του Μπίρμιγχαμ (ΗΠΑ), με το ασημένιο του Στέλιου Χατζηλιάδη (50μ διπλά πέδιλα), τα δύο Χάλκινα του Χρήστου Μπόνια (100μ διπλά πέδιλα & 50μ διπλά πέδιλα) και το Χάλκινο του Τάσου Μυλωνάκη (100μ επιφάνεια).

 

#8 Εθνική παίδων – Εθνική κορασίδων (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βόλος – Λάρισα)

Πολλές φορές αναλωνόμαστε αναφέροντας ότι η υδατοσφαίριση είναι το εθνικό μας σπορ και ίσως η φράση αυτή πια να αποτελεί κλισέ. Όμως αυτό που είδαμε στον Βόλο και την Λάρισα τον περασμένο Αύγουστο, δίνει ελπίδα στον ελληνικό υγρό στίβο και μετουσιώνει κάθε κλισέ σε έμπρακτη υποστήριξη και αγάπη για το άθλημα. Για πρώτη φορά στα πρακτικά της FINA (πλέον World Aquatics) διοργανώθηκε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατηγοριών Παίδων – Κορασίδων (Κ16) και μάλιστα, η Ελλάδα προθυμοποιήθηκε άμεσα για την φιλοξενία των τουρνουά με επίκεντρο την Θεσσαλία. Ο κόσμος του Βόλου και της Λάρισας αγκάλιασε για μια ολόκληρη εβδομάδα την υδατοσφαίριση, γέμιζε καθημερινά τα κολυμβητήρια, οι πισίνες έσφυζαν από ζωή και οι Εθνικές μας ομάδες έζησαν αυτή την εμπειρία στο 100%. Οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Γιώργος Τσόκας – Άννα Χατζηγεωργάκη και Φώντας Λεμπέσης – Φώντας Μαρκόπουλος προετοίμαζαν όλο το καλοκαίρι τις Εθνικές ομάδες Παίδων και Κορασίδων με στόχο φυσικά, μια διάκριση που θα έδενε απόλυτα με την φιλοξενία των Πρωταθλημάτων στην Ελλάδα και το πέτυχαν… Ασημένιες οι κορασίδες, ασημένιοι και οι παίδες με τους δυο τελικούς να θυμίζουν σπουδαίες αναμετρήσεις σε χώρες που το σπορ κυλάει στο αίμα των θεατών και φυσικά, ένα κλίμα αξιοζήλευτο για πολλούς αθλητές και αθλήτριες. Η εικόνα των παιδιών, των υποστηρικτών και γονέων, των κατάμεστων κολυμβητηρίων στα τέλη του Αυγούστου μόνο ελπιδοφόρα μπορεί να είναι για την ελληνική υδατοσφαίριση και μην ξεχνάμε, πως για ακόμη μια χρονιά, οι μικρές Εθνικές ομάδες παρέμειναν πιστές στο ραντεβού τους με το βάθρο και τις διεθνείς διακρίσεις.

 

#7 Εθνική Νέων Γυναικών – Εθνική Νεανίδων

Όταν η μαγιά της γυναικείας υδατοσφαίρισης αντέχει στον χρόνο και υπάρχει ανεξάντλητο ταλέντο, τότε μόνο τέτοιες υποδοχές θα βλέπουμε στα αεροδρόμια. Καλοκαίρι 2021 – καλοκαίρι 2022, δυο απόλυτα επιτυχημένες χρονιές θα λέγαμε, για τις μικρές εθνικές ομάδες των γυναικών. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος σημειώθηκε το απόλυτο 3/3 στην συγκομιδή μεταλλίων από όσες διοργανώσεις συμμετείχαν κορασίδες – νεανίδες – νέες γυναίκες και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Νετάνια βρήκε τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου και της Ευτυχίας Καραγιάννη να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη στον μικρό τελικό, κατακτώντας το Χάλκινο μετάλλιο, ενώ καλά – καλά δεν είχε προλάβει να ολοκληρωθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Ενάμιση μήνα αργότερα, η Εθνική Νεανίδων (Καραγιάννη – Οικονομοπούλου) έφτασε ολοταχώς μέχρι τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου στο Βελιγράδι και τελικώς, ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου, αναδεικνύοντας MVP της διοργάνωσης την Φωτεινή Τριχά!

 

#6 Ολυμπιακός – Εθνικός Πειραιά (Πρωταθλητής και Κυπελλούχος Ευρώπης)

Πως θα μπορούσε κανείς να παραβλέψει την κατάκτηση δυο ευρωπαϊκών τροπαίων από δυο ελληνικές ομάδες και μάλιστα με αμφότερους τους τελικούς να διοργανώνονται στον Πειραιά; Από την μια, ο Ολυμπιακός στέφθηκε υπερ-πρωταθλητής Ευρώπης και το 2022, σε μια ομολογουμένως μεταβατική σεζόν η οποία όμως κύλησε χωρίς κανένα στραβοπάτημα και με το εντυπωσιακό αήττητο να διατηρείται. Η ομάδα του Αλεξάνταρ Τσίριτς δεν άφησε κανένα περιθώριο στο Final-4 του Πειραιά τον περασμένο Απρίλιο και κατέκτησε για 2η διαδοχική χρονιά την LEN Euroleague (πλέον Champions League). Από την άλλη, ο Εθνικός Πειραιά που κατάφερε να σκαρφαλώσει και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 12 χρόνια, πανηγύρισε την κατάκτηση του LEN Trophy (πλέον Euro Cup), σε ένα επίσης δύσκολο πρώτο τρίμηνο του 2022. Συχνά, δεν γίνεται αντιληπτή η βαρύτητα μιας διάκρισης σε διοργανώσεις όπως το Champions League ή το Euro Cup γυναικών κι αυτό γιατί δεν έχει παραλληλιστεί η σημασία της κατάκτησης αυτών των τροπαίων, με την αντίστοιχη κατάκτηση τους σε δημοφιλέστερα σπορ. Παρόλα αυτά, δώσαμε το «παρών» στο ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού και του Εθνικού Πειραιώς έως την στέψη τους σε Πρωταθλητή και Κυπελλούχο Ευρώπης, είδαμε την ελληνική γυναικεία υδατοσφαίριση να σαρώνει και σε διασυλλογικό επίπεδο, να επιβεβαιώνει την ποιοτική σύσταση των Εθνικών ομάδων, να βάζει στο προσκήνιο την ελληνική προσέγγιση του αθλήματος και φυσικά, να προσθέτει κύρος στους αθλητές, αθλήτριες και τεχνικούς των συλλόγων της χώρας, ανεβάζοντας τον πήχη κατακόρυφα.

 

#5 Καλλιτεχνική κολύμβηση – Εθνική ομάδα

Ένα «λυτρωτικό» 2022 για την καλλιτεχνική κολύμβηση – μια απόλυτα επιτυχημένη σεζόν που έκλεισε με συνολικά τρία μετάλλια για την Εθνική μας ομάδα (2 Χάλκινα στο Ελεύθερο και Τεχνικό σόλο της Ευαγγελίας Πλατανιώτη και ένα ακόμη Χάλκινο στο αγώνισμα του Κόμπο)! Από την Βουδαπέστη και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έως το Πανευρωπαϊκό της Ρώμης (και τα παγκόσμια Νεανίδων και Κορασίδων ενδιάμεσα) η καλλιτεχνική κολύμβηση έλαμψε και έφυγε από κάθε διοργάνωση με μετάλλια και διακρίσεις, γράφοντας ιστορία. Ζωή Αγραφιώτη, Μαρία Αλζιγκούζη – Κομηνέα, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Μαλκογεώργου, Αντριάνα Μισίκεβιτς, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Λυδία Παπαναστασίου έφεραν το περασμένο καλοκαίρι την ελληνική καλλιτεχνική κολύμβηση στο προσκήνιο της ελίτ και με πολλά υποσχόμενες εμφανίσεις προϊδέασαν για μια ακόμη πιο επιτυχημένη σεζόν το 2023.

 

#4 Κριστιάν Γκολομέεβ – Χάλκινο μετάλλιο – Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Θα παρατηρήσατε ότι έως τώρα δεν είχαμε αναφερθεί στην κολύμβηση – τουλάχιστον στις προηγούμενες θέσεις του “Top 10+1”, όμως η σειρά των Ελλήνων κολυμβητών έφτασε και θα ξεκινήσουμε από την μοναδική αυτή στιγμή του Κριστιάν Γκολομέεβ στην Ρώμη. Ο 29χρονος κολυμβητής του Άκη Οικονόμου έχει καταφέρει να καθιερωθεί στην κορυφαία 8άδα του κόσμου τα τελευταία χρόνια, με σταθερά υψηλές επιδόσεις και πλασαρίσματα σε τελικούς Παγκοσμίων και Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, με αποκορύφωμα το Ασημένιο μετάλλιο στην Γκουανγκτζού το 2019. Fast forward στον φετινό Αύγουστο και το Foro Italico της Ρώμης, ο Κριστιάν έφτασε – όπως συνηθίζει πάντα – στον μεγάλο τελικό των 50μ ελεύθερο και στέφθηκε Χάλκινος πρωταθλητής Ευρώπης. Αν ένα όνομα του ελληνικού υγρού στίβου είναι συνδεδεμένο με τα 50μ ελεύθερο, αυτό είναι του Κριστιάν Γκολομέεβ και φυσικά, δεν ξεχνάμε τον Ανδρέα Βαζαίο, τον Απόστολο Χρήστου, την Άννα Ντουντουνάκη, τον Δημήτρη Μάρκο, τον Άλκη Κυνηγάκη, τον Απόστολο Σίσκο και όλα τα νεότερα παιδιά που ανέρχονται… αθλητές και αθλήτριες οι οποίοι έφεραν την Ελλάδα σε πολυάριθμους τελικούς τόσο στην Βουδαπέστη, όσο και στην Ρώμη, ενώ έφυγαν με πλούσια συγκομιδή μεταλλίων από τους φετινούς Μεσογειακούς του Οράν!

 

#3 Εθνική Γυναικών – Ασημένιο μετάλλιο – Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Ένας Σεπτέμβρης που σημαδεύτηκε από δάκρια χαράς, από δάκρια λύτρωσης. Ήταν 9 Σεπτεμβρίου του 2022 όταν η Αλεξία Καμμένου και τα κορίτσια της πανηγύρισαν με δάκρια την πρόκρισή τους στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το Σπλιτ έμελλε να είναι ο τελικός σταθμός της διάκρισης μετά από μια περίοδο ανομβρίας ή ακόμα και αμφισβήτησης από μερικούς, για την Εθνική Γυναικών. Η Ελλάδα πίστεψε στην νίκη στον ημιτελικό και τα κατάφερε – δεν άφησε κανένα περιθώριο στις Ιταλίδες, προηγήθηκε με ψυχραιμία και φαινόταν να περιμένει αυτό το ματς όλο το καλοκαίρι… Το τελικό 12-9 ήταν η απόλυτη επιβεβαίωση για ένα μετάλλιο σε αυτό το Ευρωπαϊκό και η ώρα του φινάλε πλησίαζε απέναντι στην Ισπανία, με την ιστορία της Εθνικής σε αυτό το τουρνουά να έχει σχεδόν γραφτεί.

Η Εθνική Γυναικών είχε μπροστά της έναν απαιτητικό τελικό απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης -Ισπανία, ωστόσο η σκέψη που κυριαρχούσε ήταν να παρουσιαστεί απελευθερωμένη στο παιχνίδι της, χωρίς άγχος. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου και του Τάσου Πυρπυρή μπήκε στον τελικό με ενθουσιασμό, θάρρος και συγκέντρωση, ανέδειξε την πολυτιμότερη παίκτρια της διοργάνωσης – Ελευθερία Πλευρίτου – και στέφθηκε Δευτεραθλήτρια Ευρώπης! Το μέλλον για αυτές τις αθλήτριες και γι’ αυτή την ομάδα διαγράφεται πιο λαμπρό από ποτέ και το μόνο σίγουρο είναι ότι το ασημένιο μετάλλιο του Σπλιτ ΔΕΝ αποτελεί ένα «πυροτέχνημα»…

 

#2 Εθνική Ανδρών – Χάλκινο μετάλλιο – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Όταν το τραγούδι «Ας κρατήσουν οι χοροί» του Διονύση Σαββόπουλου ηχούσε συνεχώς στα αυτιά μας και η ομάδα του #Aquafeed24 τραγουδούσε μια Κυριακή του Ιούλη «… και με μάτια κλειστά, τραγουδούν αγκαλιά, Εθνική Ελλάδος γεια σου»! Τι να πρωτογράψουμε για αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, για αυτόν τον μικρό τελικό, για αυτά τα παιδιά. Η Ελλάδα ήταν το μόνο σύνολο που βρέθηκε στο Παγκόσμιο βάθρο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και αναλογιστεί κανείς την πορεία αυτής της Εθνικής ομάδας, θα καταλάβει τα δάκρια με το πέρας του μικρού τελικού απέναντι στην Κροατία – έναν τελικό βγαλμένο από τα όνειρα αυτής της «Εθνικής παρέας». Η διοργάνωση της Βουδαπέστης βρήκε τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου να στέκονται άτυχοι μεν, αφού Ζερδεβάς και Παπαναστασίου τραυματίστηκαν, ωστόσο τα πράγματα ήρθαν έτσι δε, που όλοι τους έλαμψαν με έναν μοναδικό τρόπο, από τον Παναγιώτη Τζωρτζάτο, μέχρι τον Κώστα Κάκαρη και τον Στάθη Καλογερόπουλο – όλα τα παιδιά αγωνίστηκαν, πάλεψαν και συνέβαλλαν με τον ρόλο και το ταλέντο τους σε ακόμη μια σπουδαία διάκριση της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

 

#1 Απόστολος Χρήστου – Πρωταθλητής Ευρώπης

Το Χρυσό παιδί της ελληνικής κολύμβησης, ο Απόστολος Χρήστου, ο Πρωταθλητής Ευρώπης! Τι χρονιά κι αυτή για τον Απόστολο…; Σωρεία Πανελληνίων ρεκόρ, 6/6 συμμετοχές σε διεθνείς τελικούς και δύο μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα! Αν το 2022 ήταν «η χρονιά» κάποιου, αυτός είναι ο Απόστολος Χρήστου! Ο νέος Πρωταθλητής Ευρώπης στα 50μ ύπτιο και κολυμβητής του Παναγιώτη Βελέντζα απέδειξε ότι η επιμονή και η πίστη στο πλάνο, όχι μόνο φέρνουν αποτέλεσμα αλλά μπορούν να σε φτάσουν στην κορυφή. Ένας αθλητής με σταθερότητα, ταπεινότητα, συνέπεια και συνεχή προσπάθεια έφτασε εκεί που ελάχιστοι καταφέρνουν να φτάσουν, περνώντας στην ιστορία με το 52.09 στα ημιτελικά του Παγκοσμίου και με το Χρυσό και Αργυρό μετάλλιό του λίγους μήνες αργότερα στο Foro Italico της «Αιώνιας Πόλης».

Ήταν Δεκαπενταύγουστος όταν ο Χρήστου έκανε – όπως είπε – το όνειρό του πραγματικότητα και η Ελλάδα γιόρταζε και πανηγύριζε ταυτόχρονα. Ένα ταλαντούχο παιδί από την Πετρούπολη στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης…

 

#10+1 Αντώνης Τσαπατάκης – Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης – Αλεξάνδρα Σταματοπούλου – Εθνική ομάδα κολύμβησης ΑμεΑ

«Χρυσός» ο Αντώνης Τσαπατάκης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης στα 100μ. πρόσθιο SB4

Κεφάλαιο Para-Swimming. Οι ήρωες της ζωής, οι ήρωες του αθλητισμού που δεν σταματούν να τιμούν το εθνόσημο και να σηκώνουν την σημαία ψηλά με τα μετάλλια και τις διακρίσεις τους. Με μια πιο γενικευμένη ματιά – στατιστικά επιβεβαιωμένη – η Ελλάδα φεύγει με δεκάδες μετάλλια από σχεδόν κάθε διοργάνωση Παραολυμπιακών Αγώνων. Ιδιαίτερα, η ελληνική κολύμβηση ατόμων με ειδικές ανάγκες αναδεικνύει σταθερά Παγκόσμιους Πρωταθλητές και Παραολυμπιονίκες, όπως και έγινε το 2022, με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μαδέιρα τον περασμένο Ιούνιο, να προσφέρει στιγμές περηφάνιας και συγκίνησης, παρά την περιορισμένη προβολή που λάμβανε…

Αντώνης Τσαπατάκης, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στέφθηκαν Παγκόσμιοι πρωταθλητές στα 100μ πρόσθιο SB4, στα 100μ. πεταλούδα S8 και στα 50μ. ύπτιο S4 αντίστοιχα, ενώ ο Δημήτρης Καρυπίδης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ελεύθερο S1. Ακολούθησαν δυο ακόμη παγκόσμια μετάλλια για τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη με διαφορά ημερών, ένα αργυρό στα 50μ ελεύθερο S8 καθώς και ένα στα 200μ μικτής ατομικής (SM8), ενώ και ο Δημήτρης Καρυπίδης έφυγε με ακόμη ένα χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο S1!

Και τρίτο παγκόσμιο μετάλλιο ο Μιχαλεντζάκης (2ος στα 200μ. μικτής ατομικής), «χάλκινος» ο Καρυπίδης στα 50μ. ύπτιο

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA