Αφαιρούνται βαθμοί στον ΓΣ Περιστερίου!

by Aquafeed 24

Στράφι πήγε η μεγάλη προσπάθεια των παικτών και του προπονητικού τιμ του ΓΣ Περιστερίου στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Υδραϊκό (10-10), αλλά και στην ιστορική πρώτη νίκη με αντίπαλο τον ΟΦΘ, καθώς από τους 4 βαθμούς ο ΓΣΠ μετά τα όσα έγιναν στα Χανιά θα πέσει, πιθανότατα, στους 2!

Ο λόγος είναι ότι ο ΓΣ Περιστερίου δεν προσκόμισε τα δελτία των αθλητών του (αλλά ούτε και τα σκουφάκια της ομάδας!), οπότε ο αγώνας κατοχυρώθηκε στα χαρτιά υπέρ του ΝΟ Χανίων στην Κρήτη με 5-0, λόγω υπαιτιότητας των φιλοξενούμενων.

Το φύλλο αγώνος ανέφερε: 

“Λόγω μη προσκόμισης των δελτίων αθλητικής ιδιότητας από την ομάδα του ΓΣ Περιστερίου, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 3 της Γενικής Προκήρυξης υδατοσφαίρισης, ο αγώνας δεν τελέστηκε και κατοχυρώνεται στον ΝΟ Χανίων μετά την παρέλευση 30 λεπτών. Ο αλυτάρχης Νίκος Βλαζάκης, οι διαιτητές Νίκος Μπουδραμής και Γιώργος Πολυχρονόπουλος”.

Οι Περιστεριώτες επιχείρησαν να πάρουν αντίτυπα των δελτίων με φαξ, αλλά αυτό είναι αντίθετο με τον κανονισμό. Το σχετικό άρθρο αναφέρει ότι χρειάζονται τουλάχιστον επτά ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ δελτία από κάθε ομάδα για να γίνει ο αγώνας.

Η απογοήτευση για τη συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν εμφανής ανάμεσα στους αθλητές του ΓΣΠ και τον Κώστα Λούδη, ενώ τα χειρότερα ήταν σίγουρο ότι θα επακολουθούσαν καθώς από τον σύλλογο.

Εφόσον ο αλυτάρχης αναφέρεται στο άρθρο 3 της Γενικής Προκήρυξης, αυτό στην παράγραφο 4 ορίζει:

«Στην περίπτωση που για την τέλεση αγώνα τα θεωρημένα
δελτία υγείας των υδατοσφαιριστών – τριών κάποιας από τις
διαγωνιζόμενες ομάδες είναι λιγότερα από επτά (7), η ομάδα
αυτή στον συγκεκριμένο αγώνα μηδενίζεται και επιπλέον της
αφαιρούνται δύο (2) βαθμοί».

Εάν λοιπόν θεωρηθεί ότι τα δελτία ήταν λιγότερα από επτά (σ.σ Δεν υπήρχαν καν δελτία), τότε θα επιβληθεί ποινή -2 βαθμών στο Περιστέρι.

Διαφορετικά, εάν δεν ληφθεί υπόψιν αυτό, αλλά ότι ο ΓΣΠ δεν προσήλθε ή αποχώρησε από τον αγώνα τότε θα του αφαιρεθεί ένας βαθμός όπως ορίζει η Γενική Προκήρυξη Υδατοσφαίρισης στο Κεφάλαιο 4, άρθρο 17, παρ. 1.2:

«Σε περίπτωση που ένα σωματείο κατά τρόπο υπαίτιο δεν
προσέλθει σε ορισθέντα αγώνα ή αποχωρεί κατά τη διάρκεια
αγώνα Πρωταθλήματος οποιασδήποτε κατηγορίας, ΚΑΤΑΡΧΗΝ
μηδενίζεται και ο αγώνας αυτός κατακυρώνεται στο αντίπαλο
σωματείο με αποτέλεσμα 5-0, επιπλέον του αφαιρείται και ένας
(1) βαθμός από τη βαθμολογία της κατηγορίας που αγωνίζεται».

Κάπως έτσι, από ένα πρωτόγνωρο στα χρονιά περιστατικό, ο ΓΣ Περιστερίου από τους 4 βαθμούς θα πέσει στους 2 ή στην καλύτερη περίπτωση στους 3.

Η επίσημη βαθμολογία της ΚΟΕ θα διασαφηνίσει άμεσα την αυτόματη τιμωρία που θα λάβει ο σύλλογος του Περιστερίου.

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA