«Έφυγε» από τη ζωή ο Γιώργος Μάρκου

by Aquafeed 24

Η οικογένεια της ελληνικής υδατοσφαίρισης και γενικότερα ο ελληνικός αθλητισμός θρηνεί την απώλεια ενός μεγάλου πρωταγωνιστή, ενός ανθρώπου ο οποίος υπηρέτησε επί σειρά ετών την ελληνική υδατοσφαίριση.

Πρόκειται για τον Γιώργο Μάρκου, ο οποίος στις μεγάλες ημέρες του ιστορικού αθλητικού ομίλου του ΑΟ Παλαιού Φαλήρου, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ένας άνθρωπος, ο οποίος στήριξε τον υγρό στίβο και την ελληνική υδατοσφαίριση σαν αθλητής και παράγοντας αργότερα.

Μιλώντας για την απώλεια του Γιώργου Μάρκου, ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, υπογράμμισε:

«Ο Γιώργος Μάρκου αποτέλεσε ιστορικό πρόσωπο για το χώρο της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Ξεκίνησε ως αθλητής στις ένδοξες ημέρες του ΑΟ Παλαιού Φαλήρου και αγωνίστηκε σαν τερματοφύλακας, στον ιστορικό αυτό σύλλογο. Είχε πολλές συμμετοχές με την Εθνική ομάδα και αργότερα όταν σταμάτησε συνέχισε να προσφέρει στο χώρο ως παράγοντας. Σαν παράγοντας του ΑΟ Παλαιού Φαλήρου και σαν παράγοντας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας την περίοδο 1984-1987 και ως έφορος των Εθνικών ομάδων σε αυτή την διάρκεια. Ήταν πάντα κοντά στο άθλημα που αγαπούσε και ζούσε, την υδατοσφαίριση. Προσέφερε δε σε αυτή όχι μόνο σαν παράγοντας και αθλητής αλλά και σαν εργαζόμενος στον Άγ. Κοσμά, που κατείχε διευθυντική θέση και διευκόλυνε τα σωματεία και την Ομοσπονδία για να μπορέσουν να επιτελέσουν ένα σημαντικό έργο στο χώρο αυτό. Ήταν ένας άνθρωπος του αθλητισμού και του υγρού στίβου, μια εμβληματική μορφή που ανάλωσε όλη του τη ζωή στο πόλο. Αιωνία του η μνήμη θα βρίσκεται πάντα στο μυαλό, στην καρδιά και στην σκέψη μας».

Η κηδεία του Γιώργου Μάρκου που εκτός από πολίστας υπηρέτησε τον ΑΟΠΦ σαν αθλητής στίβου και σαν μπασκεμπολίστας, θα γίνει σήμερα την Δευτέρα 28/8 στις 18:00 στο κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου.

You may also like

Leave a Comment

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA