Ο 17χρονος Μάτεους Στέλετ, ο πιο νέος παίκτης στο  17ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της FINA, εκπροσωπεί τη Βραζιλία και θεωρεί πως θα είναι μια εκπληκτική εμπειρία!

Η Βραζιλία ήρθε 12η στο προκριματικό της Πέμπτης, αφού ηττήθηκε από το Καζακστάν με 9-5.

Αξίζει να σημειωθεί πως, την πρεμιέρα του Παγκόσμιου έκαναν αυτές οι δύο ομάδες, με τη Βραζιλία να κερδίζει σε ένα ματς, με σκορ 6-12. Ακολούθησε η ήττα με 14-5 για το Μαυροβούνιο, η ισοπαλία 6-6 με τον Καναδά, το 8-3 εναντίον της Αυστραλίας και τέλος, το 9-7 με νικήτρια την Ιαπωνία.

Στον αγώνα της Πέμπτης, υπήρχε ένας παίκτης που γεννήθηκε το 2000. Ο Μάτεους Στέλετ, είναι 17 χρονών και είναι ο νεότερος παίκτης στο τουρνουά  ανδρών.

Ο ίδιος δηλώνει: «Είμαι στ’ αλήθεια ο μικρότερος; Καλό αυτό, δεν το ήξερα. Για εμένα, ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία. Θα μπορούσα έτσι να αποδείξω την αξία μου, καθώς είναι καλύτερο για εμένα αλλά και για τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας μου, να αγωνίζονται με ενήλικες και όχι με συνομηλίκους μας.»

«Δυστυχώς, δεν θα συμμετάσχουμε στο Παιδικό Παγκόσμιο στο Βελιγράδι τον επόμενο μήνα, απο οικονομικής άποψης. Δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί στο σπίτι, στους συλλόγους αλλά και στην ομοσπονδία» πρόσθεσε το παιδί-θαύμα της Βραζιλίας.

Τέλος, σχετικά για το ποιές είναι οι αγαπημένες του ομάδες, ο Στέλετ απάντησε:

«Ήταν το πρώτο μου Παγκόσμιο πρωτάθλημα με ενήλικες, ήταν πολύ ωραία, ένας καινούριος κόσμος για εμένα, καμία σχέση με το Παίδων. Μου αρέσουν πολύ τους Έλληνες παίκτες, γιατί είμαι μικρός και οι μικροί παίκτες έχουν περισσότερη τεχνική.Παρόλα αυτά δεν έχω κάποια αγαπημένη, η ομάδα μου είναι η Βραζιλία.»