Η λίμνη του Μπάλατον εφαλτήριο για το μέλλον του Open Water

0

O ομοσπονδιακός τεχνικός της κολύμβησης, Νίκος Γέμελος, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή “Πνίξτε τον φουνταριστό” με τους Μηνά Τσαμόπουλο και Γιώργο Θαναηλάκη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Sport24 Radio 103,3:

Για την συμμετοχή των αθλητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης: “Το open water γίνεται στο Μπάλατον. Είναι πολύ ωραίο το μέρος, το ξέρουμε το έχουμε κολυμπήσει πάλι. Οι αγώνες γίνονται στην λίμνη. Δεν έχει τόση άνωση όση η θάλασσα το νερό έχει ιδιαίτερη υφή, είναι περίεργο”.

Για την ομάδα που θα κατεβάσει: “Θα είμαστε με τρεις αθλητές στην αποστολή. Η Κέλλυ Αραούζου, ο Γιώργος Αρνιακός, που είναι καλός. Έχει πανευρωπαϊκό μετάλλιο. Ο Αστέριος Δαλδογιάννης από τον ΠΑΟΚ που είναι μικρός είναι 20 ετών. Δεν πρέπει να μείνουμε πίσω στην μαραθώνια κολύμβηση. Ειδικά μετά τις τελευταίες επιτυχίες”.

Για το πως επιλέγουν κολυμβητές στο open water: “Για να πας καλά στην μαραθώνια κολύμβηση πρέπει να είσαι πολύ γρήγορος στην πισίνα. Πρέπει να έχει καλούς χρόνους για να πας στο open water. Θες ταχύτητα για να βγάλεις χρόνους. Συνήθως τα παιδιά για το open water διαλέγουμε τα παιδιά που έχουν καλές διακρίσεις στην πισίνα. Είναι σκληρό το αγώνισμα. Κολυμπάς δύο ώρες”.