Το πρώτο «αίμα» στις μικρές ηλικίες έρχεται με μια βαριά ήττα, με πολλά γκολ διαφορά. Εκεί, νομίζεις ότι απέτυχες και θες να σταματήσεις να προσπαθείς, αλλά αν το κάνεις, μόνο τότε γίνεσαι loser. Αυτός που πάντα προσπαθεί και συνεχίζει, ποτέ δεν χάνει. 

Ποτέ μην τα παρατήσεις! Η αποτυχία και η απόρριψη είναι το πρώτο βήμα μέχρι την κάθε είδους επιτυχία.  Πρωταθλητής είναι αυτός που σηκώνεται, όταν δεν μπορεί. Δεν έχει σημασία το μέγεθος σου, το ύψος σου, το πόσο μακριά είναι τα χέρια σου, αλλά το πόσο μεγάλη είναι η καρδιά και η ψυχή σου.

Έχεις δικαίωμα να βάζεις όρια, είναι ανθρώπινο, όμως όσο ονειρεύεσαι, τόσο πιο μακριά πηγαίνεις. Πίεσε τον εαυτό σου ξανά και ξανά, η τελευταία κόρνα της ζωής σου θα σου δείξει τι κατάφερες και τι όχι.

Αν κάνεις λάθος; Και τι έγινε; Αναγνώρισέ το, παραδέξου το, μάθε από αυτό και ξέχασε το γρήγορα. Το αγαπημένο σου μέρος του παιχνιδιού πρέπει πάντοτε να είναι ένα: Η ευκαιρία να παίζεις, να το ευχαριστιέσαι και να χαμογελάς.

Ειδικά εσύ νεαρέ φίλε μου, τα εμπόδια δεν πρέπει να σε σταματήσουν, αν βλέπεις μπροστά σου έναν γιγάντιο τοίχο, σκέψου πώς θα σκαρφαλώσεις ή πώς θα τον αποφύγεις για να φτάσεις στον προορισμό σου.

Άλλωστε, όλα συνοψίζονται σε αυτό που έχει πει ο μεγαλύτερος αθλητής όλων των εποχών:

«Έχασα περισσότερα από 9.000 σουτ στην καριέρα μου, έχασα σε περισσότερα από 300 παιχνίδια. 26 φορές μου εμπιστεύθηκαν το τελευταίο σουτ του αγώνα και το έχασα. Απέτυχα ξανά και ξανά στη ζωή μου. Και για αυτό πέτυχα…». MJ.