O αντιπρόεδρος της διοίκησης πρωτοδικείου και γενικός αρχηγός του ερασιτέχνη φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Αποκάλυψη τώρα» με τον Βασίλη Παπαθεοδώρου και μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται να την διάσωση των αγωνιστικών τμημάτων του ερασιτέχνη. Ακόμη εξέφρασε την αντίθεσή του με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για το μπάσκετ γυναικών.

Ο Νίκος Πλυτάς στην αρχική του τοποθέτηση σημείωσε: «Συνέχεια βγαίνουν καινούργια χρέη από παλιές υποθέσεις ετών. Χρέη που παρουσιάζονται μέρα με τη μέρα»

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να λάβει μέρος η ομάδα μπάσκετ γυναικών στο πρωτάθλημα της Α1 βασιζόμενη σε νεάνιδες: «Εγώ είμαι ειλικρινής και έχω δηλώσει ότι ο Παναθηναϊκούς δεν επρόκειτο να κατέβει με ομάδες εφήβων, νεανίδων κτλ. Ο λόγος είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει ένα όνομα και μπορεί να διασύρεται. Το διοικητικό συμβούλιο όμως αυτό αποφάσισε και είναι αποδεκτό».

Σχολίασε και γιατί δεν έγινε κάτι παρόμοιο στην ομάδα βόλεϊ γυναικών: «Ήμουν αντίθετος στο να κατέβει το τμήμα στην Α1. Τα χρέη είναι σε τέτοιο βαθμό που κανένα τμήμα δεν έπρεπε να κατέβει. Εγώ όταν αναλάβαμε είχα μαζέψει τους εφόρους και τους είχα πει ότι εφόσον βρείτε το 80% του μπάτζετ σας τα τμήματα θα κατέβουν, Εμείς σα διοίκηση δε μπορούμε να αναλάβουμε το χρέος.»

Ενώ ρωτήθηκε για τα έσοδα που έχει ο ερασιτέχνης: «Φυσικά και υπάρχουν έσοδα. Ο ερασιτέχνης παίρνει ποσοστά από την ΠΑΕ και την ΚΑΕ. Όλοι ξέρουν την κατάσταση που βρίσκεται η ΠΑΕ. Έχει τεράστιο πρόβλημα. Το δεύτερο μέρος της ΚΑΕ. Η ΚΑΕ έχει υποχρέωση συμβατική να δίνει ένα ποσοστό από τις εισπράξεις του ΟΑΚΑ. Από εκεί και πέρα υπάρχουν από χορηγούς 100-150 χιλιάδες το χρόνο κάποια έσοδα. Φυσικά μπορεί να υπάρχει και κάποιος μεγαλόψυχος που να του αρέσει το πόλο και να δώσει 30 χιλιάδες στο τμήμα. Εμείς απευθυνθήκαμε σε όλους αυτούς. Η κατάσταση βέβαια είναι τέτοια που με 3,5 εκατομμύρια χρέος δε μπορούμε να φτιάξουμε ομάδες από τα χρήματα της ΠΑΕ και της ΚΑΕ».

Εξέθεσε και την τραγική κατάσταση που επικρατεί με τους εργαζομένους του ερασιτέχνη αλλά και τα λειτουργικά έξοδα: «Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι πολλούς μήνες, συνεχίζουν όμως να εργάζονται. Είναι ήρωες όσοι δουλεύουν στον Παναθηναϊκό. Βρήκαμε άλλα γραφεία που θα μετακομίσουμε σύντομα αφού εκεί που είμαστε τώρα κοστίζει πολύ. Προσπαθούμε να κόψουμε απ’ όπου μπορούμε».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το πώς κατέληξε το γυναικείο βόλεϊ να μην κατεβάσει ομάδα: «Στο γυναικείο βόλεϊ προσπαθήσαμε να βρούμε χρήματα αλλά δε μπορέσαμε. Ζητήσαμε από την ΕΟΠΕ παράταση αλλά οι άνθρωποι είχαν κάνει ήδη το οργανόγραμμα. Δε μπορούσαν να μας δώσουν άλλη παράταση. Αυτή ήταν η απόφαση του συμβουλίου. Μήπως βρεθεί κάποιος βρεθεί να δώσει χρήματα».

Ενώ εξέθεσε και την κατάσταση που επικρατεί σε πόλο και βόλεϊ ανδρών όπου κι εκεί ο ερασιτέχνης έχει ζητήσει παράταση: «Το βασικό πρόβλημα στο πόλο είναι ότι δεν υπάρχει κανένας παίκτης. Ένα παίκτης που υπάρχει διατείνεται ότι έχει συμβόλαιο. Έχουν φύγει όλοι οι παίκτες. Στο βόλεϊ ανδρών υπάρχει ένα χρέος 60-65 χιλιάδων που πρέπει να διακανονιστεί για να λάβει η ομάδα μέρος στο πρωτάθλημα».

Για να αν το χρέος του ερασιτέχνη έχει αυξηθεί σημείωσε: «Λόγω της διένεξης του πρώην προέδρου (σ.σ Δημήτρης Μπαλτάκος) και της ΚΑΕ υπάρχει ένα έλλειμμα. Υπάρχει ένα χρέος φρέσκο, φετινό. Είναι τα χρήματα που θα έπρεπε να έρθουν στο τέλος της σεζόν από τις εισπράξεις και την χρησιμοποιηση του σήματος. Δεν είχαν δοθεί. Η συμφωνία που μάθαμε ότι υπήρχε έδινε την δυνατότητα στην ΚΑΕ να τα δίνει στο τέλος του έτους. Γι’ αυτό και το χρέος έχει αυξηθεί. Αυτά τα χρήματα έχουν αρχίσει και δίνονται». 

Στη συνέχεια εξέθεσε το μέγεθος του προβλήματος: «Όταν υπάρχει το πρόβλημα αυτό κάποια στιγμή θα κλείσει ο Παναθηναϊκός. Θα υπάρχει μόνο τμήμα μπάσκετ γυναικών ή πόλο. Χρειάζονται σκληρές αποφάσεις και για εμάς αλλά και για τον κόσμο». 

Ενώ ήταν και πάλι κατηγορηματικός στο να κατέβουν οι ομάδες με παίκτες από τις ακαδημίες: «Αν παίξουν τα παιδιά του πόλο με τον Ολυμπιακό που έχει Φουντούλη, Γούνα θα φάμε 34 γκολ με μηδέν! Κι αυτά γράφονται στην ιστορία. Θα γραφτεί στην ιστορία Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 34-0. Ό,τι γράψει δεν ξεγράφει»

Κλείνοντας τόνισε για το τι περιμένει στο μέλλον: «Περιμένουμε να γυρίσουν από τις εξοχές και να βάλουν όσοι μπορούν το χέρι στην τσέπη. Ελπίζουμε ότι η ΠΑΕ θα περάσει στους ομίλους και να υπάρξει αυξημένη ροή χρημάτων. Εμείς έχουμε ζητήσει την βοήθεια του κόσμου αλλά ξέρουμε ότι η κατάσταση που επικρατεί είναι δύσκολη. Μιλάμε για πάρα πολλά χρήματα. Αν ο κόσμος του Παναθηναϊκού βάλει από το υστέρημά του 5-10 τότε ίσως υπάρχει ελπίδα να σωθεί».