Επισημοποιήθηκε σήμερα η συνεργασία των Ελλήνων Olympians με την Αθλητική Ναυαγοσωστική Εταιρία Ελλάδας (ΕΑΝΕ). Η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και η ΕΑΝΕ υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, ενώνοντας τις δυνάμεις τους ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της μείωσης των πνιγμών στην Ελλάδα και της εκπαίδευσης του κοινού στη διάσωση, τις Πρώτες Βοήθειες και την ανάνηψη.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την σύναψη του Μνημονίου Συνεργασίας με την ΕΑΝΕ, καθώς θέλουμε αυτή να συμβάλει στον κοινό στόχο της μείωσης -αν όχι της εξάλειψης- των πνιγμών. Σε μία χώρα που περιβάλλεται από θάλασσα θεωρώ ότι είναι αδιανόητο να καταγράφονται κάθε χρόνο τόσοι πνιγμοί. Έτσι μέσα από μία σειρά δράσεων, ημερίδων και αθλητικών εκδηλώσεων και την συμμετοχή όλων των Olympian συναδέλφων μου, θεωρώ ότι θα πετύχουμε σημαντικά αποτελέσματα. Ακόμη ως Olympian της πισίνας, θα ήθελα να συμβουλέψω όλους τους γονείς να βάλουν από νωρίς τα παιδιά τους στο κολύμπι. Ακόμη και από την βρεφική ηλικία. Είναι η καλύτερη επένδυση που μπορούν να τους κάνουν τόσο σε ψυχοσυναισθηματικό και κοινωνικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο υγείας» δήλωσε η πρόεδρος της ΕΣΟΑ, Βούλα Κοζομπόλη, που παρέστη στην εκδήλωση μαζί με την Α΄ Αντιπρόεδρο, Βιργινία Κραβαριώτη, και την Ειδική Γραμματέα, Εύα Χριστοδούλου.

Από πλευράς της ΕΑΝΕ το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρόεδρος Δρ Στάθης Αβραμίδης και η Αντιπρόεδρος Ελευθερία Αβραμίδου. «Oι συμμαχίες δεν δημιουργούν ισχύ. Την προϋποθέτουν. Αισθανόμαστε υπερηφάνεια που συστρατευόμαστε με την ζωντανή ιστορία του αθλητισμού και τους ανθρώπους της ΕΣΟΑ. Μαζί θα συμβάλλουμε στην μείωση των πνιγμών μέσα από την καλλιέργεια του αθλήματος που σώζει ζωές. Της αθλητικής ναυαγοσωστικής» δήλωσε ο κ. Αβραμίδης, ενώ η Αντιπρόεδρος Ελευθερία Αβραμίδου συμπλήρωσε: «Ο υγρός στίβος διέπλασε τον χαρακτήρα μας. Μαζί είμαστε ισχυρότεροι. Η συμμαχία ΕΑΝΕ και ΕΣΟΑ για την προστασία της δημόσιας υγείας από τραυματισμούς είναι ελπιδοφόρα».

 

Facebook Comments