Το Βελιγράδι φόρεσε τα γιορτινά του για ακόμη μια φορά ώστε να υποδεχθεί τους χρυσούς Ολυμπιονίκες Σέρβους, που έφθασαν στην κορυφή του Ολύμπου στο Τόκιο, αποδεικνύοντας ότι είναι η κορυφαία ομάδα της δεκαετίας για πολλοστή περίπτωση.

Το πρωί της Τετάρτης ο Ντούσαν Μάντιτς φιλοξενήθηκε σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή και όσα κατέθεσε μας δημιούργησαν μια ακόμη έκπληξη για το «οικοδόμημα» που έχει χτίσει ο Ντέγιαν Σάβιτς από το 2013.

Ο Μάντιτς μας έκανε ξανά να καταλάβουμε πόσο διαφορετικός προπονητής είναι ο Ντέγιαν Σάβιτς, καθώς αναφέρθηκε στα όσα έγιναν πριν τον μεγάλο τελικό του Τόκιο με αντίπαλο την Εθνική ομάδα της Ελλάδας.

Ο Σέρβος περιφερειακός υπογράμμισε ότι η αναφορά στην Ελλάδα ήταν περιορισμένη και στη συνέχεια το… τελετουργικό των ομιλιών του Σάβιτς άλλαξε άρδην. Συγκεκριμένα, ο κορυφαίος προπονητής έπαιξε ένα βίντεο με τις γυναίκες, τα παιδιά και τους γονείς των αθλητών του επί δέκα λεπτά με αποτέλεσμα μια ολόκληρη αίθουσα να έχει ξεσπάσει σε κλάματα και το συγκινησιακό φορτίο έφθασε στα ύψη για τους Σέρβους διεθνείς.

Φυσικά, ο Σάβιτς δεν «ανακάλυψε τον τροχό», καθώς σε άλλα αθλήματα έχει συμβεί και έχει αναδειχθεί στο παρελθόν, αλλά στο άθλημά μας δεν γνωρίζουμε πολλές από αυτές τις στιγμές. Ο Σάβιτς αύξησε το κίνητρο στους αθλητές του, τους έδειξε για ποιους παίζουν πραγματικά αυτόν τον τελικό και τους έκανε να έχουν μια ιδιαίτερη επιθυμία για να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο. Τα όμορφα συναισθήματα και τα δάκρυα χαράς έφθασαν τους Σέρβους ως την παρουσίαση του τελικού και η συνέχεια δικαίωσε τον προπονητή τους.

Όπως ομολόγησε ο Μάντιτς, η ιδέα του προπονητή τους τους εξέπληξε ευχάριστα, το πώς δηλαδή σκέφτηκε να κάνει και να προετοιμάσει, φυσικά, κάτι τέτοιο.

Υπάρχουν προπονητές, υπάρχουν παιδαγωγοί. Όταν είσαι αγχωμένος, οι παίκτες σου θα είναι το ίδιο. Όταν είσαι ανασφαλής, οι παίκτες σου θα είναι το ίδιο. Όταν ξέρεις πώς να βγάλεις το καλύτερο πόλο που έχουν μέσα τους, θα πάρεις αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα. Ακόμη ένα δωρεάν σεμινάριο από τον Σέρβο «ογκόλιθο» της προπονητικής. Η δική μας άποψη δεν είναι σημαντική. Σημαντικό είναι ότι οι παίκτες του τον ευγνωμονούν.

Facebook Comments