WPL2: Μεγάλο “διπλό” της Νίκης στο πόλο με τον ΟΠΑΘΑ στην Πάτρα.
Επιβλήθηκε με 10-12 του ΟΠΑΘΑ Πατρών στο κολυμβητήριο “Α. Πεπανός”

Η πρώτη επιτυχία της Νίκης στη Water Polo League 2 ήρθε σήμερα στο εκτός έδρας παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής με τον ΟΠΑΘΑ Πατρών. Το συγκρότημα του Δημήτρη Μπλάνα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και κέρδισε με 10-12 στο κολυμβητήριο “Αντώνης Πεπανός”.
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Όμως στην τρίτη περίοδο η Νίκη ξέφυγε με τρία γκολ διαφορά και με την κατάλληλη διαχείριση στη συνέχεια κατάφερε να πάρει το “διπλό” αφήνοντας την αντίπαλη ομάδα μόνη στην τελευταία θέση του Βορείου ομίλου.
Ο Μπάρλος έκανε το 2-1 με πέναλτι και ο Καλαμάς το 3-1 από θέση φουνταριστού. Λίγο νωρίτερα ο Δημήτρης Γλούμης είχε νικηθεί από τον τερματοφύλακα Αποστολίδη σε εκτέλεση πέναλτι. Ωστόσο, ο 25χρονος φουνταριστός πήρε τη ρεβάνς μειώνοντας σε 3-2 από τα δύο μέτρα, ενώ με γκολ του Δανιήλ στην κόντρα η Νίκη ισοφάρισε 3-3.
Το δεύτερο οκτάλεπτο άρχισε με εκατέρωθεν χαμένες επιθέσεις. Χρειάστηκε να φτάσουμε στα μισά της περιόδου για να σκοράρει ο Καλαμάς σε επίθεση με παίκτη παραπάνω και να δώσει προβάδισμα στην πατρινή ομάδα (4-3), αλλά ο Δανιήλ με περιφερειακό σουτ επανέφερε την ισορροπία στο σκορ (4-4).
Το πρώτο προβάδισμα για τη Νίκη ήρθε στην πρώτη επίθεση που έκανε στο τρίτο οκτάλεπτο, όταν η μπάλα έφτασε στον φουνταριστό Δ. Γλούμη και αυτός την έστειλε στα δίχτυα (4-5). Ο έλεγχος του αγώνα είχε περάσει σε νικιώτικα χέρια και ο Δημήτρης Γκανάτσιος με γκολ στον παίκτη παραπάνω έγραψε το 4-6. Η εξέλιξη αυτή έφερε και αλλαγή τερματοφύλακα στους γηπεδούχους με τον Αποστολίδη να δίνει τη θέση του στον Γιώτη.
Ο Γκότσης σκόραρε για το 5-6, αλλά ο Μεταξιώτης επανέφερε το +2 για τη Νίκη (5-7). Στο 2’.41’’ της περιόδου είχαμε μία αποβολή με αντικατάσταση για κάθε ομάδα. Οι γηπεδούχοι έχασαν τον Καλαμά και οι φιλοξενούμενοι τον Δ. Γλούμη.
Ακούθησαν χαμένες επιθέσεις στον παραπάνω και για τις δύο ομάδες, για να έρθει το γκολ του Γκανάτσιου στο 0.41’’ που έδωσε στη Νίκη σαφέστατο προβάδισμα για τους τρεις βαθμούς, αφού το σκορ έγινε 5-8.
Στην τελευταία περίοδο ο ΟΠΑΘΑ προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεσή του. Πολύ γρήγορα ο Τριντάφυλλος μείωσε σε 6-8, αλλά στο 6’.14’ ο Πολάτος υπέπεσε σε πέναλτι και ο Γκανάτσιος δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία (6-9). Με τέρμα του Σπανογιάννη στον παραπάνω έγινε το 7-9, ενώ στο 4’.19’’ η Νίκη έχασε με τρίτη ποινή τον Μεταξιώτη.
Ωστόσο, όχι μόνο γλύτωσε περαιτέρω μείωση παίζοντας για 18 δευτερόλεπτα με παίκτη λιγότερο, αλλά στη συνέχεια βρέθηκε στο +4 με δύο τέρματα του Δανιήλ από την περιφέρεια (7-11) και ενώ απέμεναν 3’.11’’ για τη λήξη.
Το “διπλό” φαινόταν να έχει “κλειδώσει”, αλλά ένας παίκτης των γηπεδούχων παραλίγο να φέρει τα πάνω-κάτω. Ο Μπάρλος σκόραρε σε επίθεση με παίκτη παραπάνω και σε δύο διαδοχικά πέναλτι κατεβάζοντας τη διαφορά στο γκολ (10-11 στο 1’.31’’).
Τριάντα δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο ΟΠΑΘΑ είχε την ευκαιρία και για την ισοφάριση σε επίθεση με παίκτη παραπάνω (με τον Νικηφορίδη να κάνει την τρίτη του ποινή στη φάση αυτή), αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Στον αντίποδα, ο Γκανάτσιος σκόραρε στο 0.06’’ και διαμόρφωσε το τελικό 10-12 μέσα σε πανηγυρισμούς.
Διαιτητές: Μπιράκης, Κουρτίδης.
Οκτάλεπτα: 3-3, 1-1, 1-4, 5-4.
ΟΠΑΘΑ (Χριστοφής): Αποστολίδης, Μπεκρής, Πολάτος, Καρράς, Δελαπόρτας, Μπάρλος 4, Σπανογιάννης 2, Εμερετλής, Τασσόπουλος, Γκότσης 1, Μπενέτος, Προδρομίτης, Γιώτης, Τριαντάφυλλος 1, Καλαμάς 2.
ΝΙΚΗ (Μπλάνας): Μητρούσης, Δανιήλ 5, Γκανάτσιος 4, Σαραγγανίδας, Γκατζούνας, Π. Γλούμης, Νιζάμης, Σπυρόπουλος, Δ. Γλούμης 2, Χαμίτης, Νικηφορίδης, Μεταξιώτης 1, Κουτούγιας, Βέλλος, Μάγγας.

