Την προσοχή και το ενδιαφέρον του Σάντρο Καμπάνια – ακόμη και την τελευταία στιγμή, κέρδισε δικαίως ο Tommaso Gianazza, ο οποίος έκλεισε την 18μελή αποστολή της Δευτεραθλήτριας κόσμου του 2022 ενόψει World Cup (8-14 Μαρτίου), με το νεαρό κι αριστερόχειρα φουνταριστό της Μπρέσια (γενν. 2002) να ξεχωρίζει και ως αμυντικός (στα μάτια του Αλεσάντρο Μπόβο), ενώ φέρει και την ιδιότητα του… «αριστεροπόδαρου».

Μαζί λοιπόν με τον «ρούκι» – Tommaso Gianazza, η Εθνική Ιταλίας θα ταξιδέψει με τους εξής… «συνήθεις υπόπτους»: Jacopo Alesiani, Edoardo Di Somma, Vincenzo Dolce, Vincenzo Renzuto (Brescia), Francesco Condemi, Filippo Ferrero (Ortigia), Luca Damonte (Ferencvaros), Giacomo Cannella , Marco Del Lungo, Francesco Di Fulvio, Gonzalo Echenique, Andrea Fondelli, Matteo Iocchi Gratta, Nicholas Presciutti (Pro Recco), Lorenzo Bruni and Gianmarco Nicosia (Savona), Luca Marziali (Spandau), μια 17άδα για την οποία σας είχε ενημερώσει προ καιρού το #Aquafeed24.

Στον Όμιλο του Ζάγκρεμπ επίσης (8-14 Μαρτίου), θα αγωνιστεί και η Γαλλία του Florian Bruzzo η οποία υπενθυμίζουμε ότι είχε κατακτήσει την 6η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σπλιτ (5η θέση για την Ελλάδα) με 11 από τους διεθνείς που βρέθηκαν στην τελευταία μεγάλη διοργάνωση του 2022 να καλούνται και στο World Cup. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι Ugo Crousillat, Mehdi Marzouki και Enzo Khasz, όλοι έμπειροι άσοι, καθώς και ο 20χρονος – ιδιαίτερα ταλαντούχος φουνταριστός Τόμας Βερνού, ο οποίος έχει δείξει τα… potential του τα τελευταία χρόνια.

Νέα ονόματα για την γαλλική αποστολή αποτελούν τέσσερις παίκτες που δεν συμμετείχαν ούτε στο Ευρωπαϊκό του Σπλιτ, αλλά ούτε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, συγκεκριμένα ο τερματοφύλακας Anthony Rossi (Sete), ο Loris Canovas (Στρασβούργο) και δύο αριστερόχειρες παίκτες – Ο Μιχάλ Ιζντίνσκι της Μαρσέιγ και ο Ντούγιε Ζίβκοβιτς (Τουρκουά). Μόλις πριν από δύο μήνες, ο Duje Zivkovic (32), ένας Κροάτης γεννημένος στο Σπλιτ που είχε κατακτήσει το χάλκινο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, εντάχθηκε στην Εθνική ομάδα της Γαλλίας, για προετοιμασία στο Παρίσι αφού έλαβε το γαλλικό του διαβατήριο.

Έτσι, ο Florian Bruzzo θα έχει στην διάθεσή του τρεις αριστερόχειρες περιφερειακούς στην αποστολή για το Ζάγκρεμπ: τον Ugo Crousillat, τον Michael Izdinsky και τον Zivkovic, ένα χαρακτηριστικό που θα μπορούσε να μετατραπεί σε σημαντικό – επιθετικό πλεονέκτημα.

Ακόμη, ο Michael Bodegas (ο οποίος επέστρεψε επίσημα ως Γάλλος) δεν περιλαμβάνεται στην αποστολή για τον Α ´ Όμιλο του World Cup, τον οποίο πλαισιώνουν επίσης οι: Κροατία (οικοδέσποινα), Ιταλία, ΗΠΑ, Ουγγαρία και Ιαπωνία.

Η «15άδα» των Γάλλων:

Τερματοφύλακες: Hugo Fontani (Strasbourg), Anthony Rossi (Sete).

Ugo Crousillat, Alexandre Bouet, Thomas Vernoux, Michal Izdinsky, Andrea De Nardi, Pierre-Frederic Vanpeperstraete (all Marseille), Mehdi Marzouki, Charles Cannone, Duje Zivkovic (all Tourcoing), Emil Bjorch, Denis Guerin (both Noisy-le-Sec), Loris Canovas (Strasbourg), Enzo Khasz (Pays d’Aix).