Ακόμη μια νίκη κυριαρχίας για τις Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες των ΗΠΑ στο World Cup ελέω… απουσίας Κέστελι! Με νεανικότητα στην σύνθεση της όπως και στο Ρότερνταμ, η Αμερικανική ομάδα πήρε ακόμη μια νίκη διασταυρώνοντας την πορεία της με τις Μαγυάρες στον ζωή Γύρο του World Cup της Αθήνας, όπου και επικράτησαν με 10-8 κλείνοντας την πρώτη μετά στο κολυμβητήριο «Κύπρος» της ΣΣΕ!

Η διακύμανση…

Εκρηκτικό ξεκίνημα για τις Μαγυάρες του Ατίλα Μπίρο παρά τα πολλά… δοκάρια στα πρώτα 4 λεπτά, ενώ κάτω από τα δοκάρια των Παγκόσμιων Πρωταθλητριών – ΗΠΑ, ξεκίνησε η Αμάντα Λόγκαν και όχι η Τζόνσον… Η Παρκς από την πρώτη κιόλας επίθεση άνοιξε το σκορ με «αέρα» στα 2μ, απίστευτο ξεμαρκάρισμα και γύρισμα για το 1-0, ενώ γενικότερα η Ουγγαρία έδειξε ένα καλύτερο πρόσωπο στην επίθεση – μέχρι η Μάσελμαν να πιάσει ρυθμό και να ισοφαρίσει στα 05:28 σε 1-1 και 2-2 αντίστοιχα, αφού προηγήθηκε ωραίο γκολ της Γκουρισάτι σε παραπάνω. Διαχειριζόμενες καλύτερα την ενέργεια της Ουγγαρίας, οι Αμερικανίδες κατάφεραν στα τελευταία 38″ του πρώτου οκταλέπτου να περάσουν μπροστά στο σκορ με το 3-2 να έρχεται δια χειρός Ράνεϊ.

Με πρες στην άμυνα και πολύ καλή κινητικότητα στην επίθεση, οι ΗΠΑ ξέφυγαν περαιτέρω από τις Μαγυάρες – φτάνοντας στο 4-2 με γκολ της Μποναγκουίντι, ενώ η ίδια υπέπεσε σε πέναλτι στα 05:41 με την Γκουρισάτι να μειώνει από τα 5μ σε 4-3. Στα 05:09 η Μποναγκουίντι σκόραρε και πάλι για τις ΗΠΑ και το 5-3, ενώ πολύ δυνατές και αποτελεσματικές άμυνες στην παίκτρια λιγότερο διατήρησαν το σκορ ως έχει.

Χωρίς… καρπούς η πρώτη επίθεση με παραπάνω για το σύνολο του Μπίρο, το οποίο ολιγώρησε παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα και επέτρεψε ουσιαστικά, στην Μάγκι Στέφενς να διευρύνει σε 6-3 για τις Αμερικανίδες, όμως η ανατροπή είχε ήδη δρομολογηθεί για την Ουγγαρία και χρειάστηκαν μόλις 2μιση λεπτά από το 6-4 της Πάνα έως το 6-6 της Λέιμετερ, με την Άουσμους ωστόσο να έχει την… τελευταία λέξη για το 7-6 στο τέλος του τρίτου μέρους.

Εν συνεχεία, το σύνολο του Κρικόριαν βρέθηκε και πάλι στο+2 με εντυπωσιακό τέρμα της Πρέντις από τον φουνταριστό, με το 9-6 να έρχεται στα 05:12 από την Τζόρνταν Ράνεϊ θέτοντας βάσεις για νίκη των ΗΠΑ στην πρεμιέρα του τουρνουά της Αθήνας. Η Γκουρισάτι έδωσε ανάσα «μείωσης» στις Μαγυάρες με το 9-7 στα 02:16 πριν την λήξη, όμως η Άουσμους και πάλι σκόραρε σε καίριο σημείο και υπέγραψε την επικράτηση των Αμερικανίδων στο… ντεζαβού του τελικού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2022, με το 10-7 ενώ ακολούθησε το 10-8 της Λέιμετερ μετά από τάιμ άουτ του Ατίλα Μπίρο στα 32″.

ΗΠΑ – ΟΥΓΓΑΡΙΑ 10-8

Περισσότερα σε λίγο…