Τη βράβευση του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, μέσω τιμητικής πλακέτας δέχτηκαν οι δύο πρωταθλητές κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Απόστολος Παπαστάμος και Αλέξανδρος Κάχρης, για τις μεγάλες επιτυχίες που κατάφεραν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Καζάν της Ρωσίας.

«Μας κάνατε υπερήφανους», σχολίασε στο μήνυμά του προς τους δύο αθλητές ο κ. Βάμβουκας, στους οποίους ευχήθηκε καλή συνέχεια στην καριέρα τους.

«Ως Χανιώτες είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και θεώρησα υποχρέωση μου να τιμήσω αυτά τα δύο σημαντικά παλικάρια, που διακρίθηκαν, με δύο τιμητικές πλακέτες εκ μέρους του Δήμου Χανίων, αναγνωρίζοντας έτσι την προσφορά τους ως τοπική κοινωνία», τόνισε στη δήλωσή του ο κ. Βάμβουκας, επισημαίνοντας στη συνέχεια τα εξής: «Εκφράζω τα συγχαρητήρια μου στην πρόεδρο και όλο το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου και συνολικά στο Ναυτικό Ομιλο, αλλά και στον προπονητή των παιδιών, Κώστα Τζιλιβάκη, γι’ αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Τα παιδιά προπονήθηκαν σε δύσκολες συνθήκες, οι εγκαταστάσεις δεν είναι άρτιες, αυτές που θα έπρεπε να έχουμε στα Χανιά. Αυτό είναι ένα ζήτημα για το επόμενο χρονικό διάστημα, να αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις του ΝΟΧ στη Νέα Χώρα, ενώ είναι επιτακτική ανάγκη να μπει σε μια τροχιά υλοποίησης η ανακατασκευή του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι», κατέληξε ο κ. Βάμβουκας.

Στις δηλώσεις τους, οι δύο αθλητές τόνισαν πως είναι χαρούμενοι για τη βράβευση στο πρόσωπό τους, ενώ ο Παπαστάμος, απαντώντας σε ερώτηση για την επερχόμενη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες επανέλαβε ότι εκπληρώθηκε ένα όνειρο που είχε από παιδί.

«Είναι μεγάλη μας τιμή που μας βραβεύει ο Δήμαρχος Χανίων. Γνωρίζουμε μεγάλη αναγνώριση από τους Χανιώτες πολίτες και αυτό μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε για να πετυχαίνουμε ολοένα και περισσότερα», είπε ο Παπαστάμος, συνεχίζοντας ως εξής: «Ηταν μια διάκριση που την ήθελα πολύ και είμαι πολύ χαρούμενος που την πέτυχα. Εύχομαι και του χρόνου στους Ολυμπιακούς του Τόκιο να μπορέσω να πετύχω κάτι καλό. Του χρόνου θα είναι μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά για τις προπονήσεις μας. Η προετοιμασία θα γίνει στα Χανιά, οπότε οι απαιτήσεις θα είναι μεγάλες, οι συνθήκες δεν είναι οι κατάλληλες, αλλά πρέπει να τις προσαρμόσουμε για να μας βοηθήσουν. Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ένα τρομερό γεγονός, μια εμπειρία ζωής. Εννοείται και η στιγμή που θα πέσω στην πισίνα και θα πρέπει να είναι μια πολύ καλή στιγμή για μένα για να πετύχω κάτι καλό. Δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου ότι θα πάρω μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν ένα παιδικό όνειρο, ένα όνειρο που απλά έκλεινα τα μάτια μου και το έβλεπα… Οσο περνούσε ο καιρός έβλεπα ότι ίσως και να μπορεί να γίνει κι έφτασε η μέρα που είπα ότι είμαι έτοιμος και θα το κάνω», κατέληξε ο Παπαστάμος.

Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Κάχρης σχολίασε για την εμπειρία που έζησε στο Καζάν τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μας βράβευσε ο Δήμος Χανίων. Κατάφερα ό,τι μπορούσα στο πανευρωπαϊκό και είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσα να είμαι σ’ αυτούς τους αγώνες γιατί αγωνίζομαι σε μικρότερη κατηγορία. Θα προσπαθήσω στα επόμενα χρόνια να βρεθώ κι εγώ ίσως σε κάποια Ολυμπιάδα».

Στην βράβευση των δύο αθλητών παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Χαρούλα Μυλωνάκη, η μητέρα του Απόστολου Παπαστάμου και ο πατέρας του Αλέξανδρου Κάχρη.

ΠΗΓΗ: nox.gr

Facebook Comments