Βουλιαγμένη, Υδραϊκός σε πρώτη φάση και έπειτα Ολυμπιακός σε μειονεκτική θέση!

by Aquafeed 24

Η απόφαση της κυβέρνησης να βάλει «λουκέτο» στις αθλητικές εγκαταστάσεις στις «κόκκινες» από κορονωϊό περιοχές τοποθετεί σε μειονεκτική θέση τις ανδρικές ομάδες του ΝΟ Βουλιαγμένης και του Υδραϊκού.

Οι δύο ομάδες συμμετέχουν σε πολύ λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 11-15 Νοεμβρίου στον προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και βάσει των όσων έχουν εξαγγελθεί έως τώρα από την υγειονομική επιτροπή (Ευθύνη δεν φέρει ούτε η ΓΓΑ, ούτε η ΚΟΕ), δεν θα μπορούν να προπονηθούν, ενώ και το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών διακόπτεται.

Θα επανέλθουμε με νέο άρθρο που θα αναφέρεται στον αθέμιτο ανταγωνισμό που δημιουργείται ανάμεσα στις ελληνικές ομάδες, που άλλες θα μπορούν να προπονηθούν αφού δεν είναι σε «κόκκινες» περιοχές και οι έτερες απαγορεύεται (Όχι μόνον στις πρώτες κατηγορίες, αλλά σε όσες ακολουθούν…)

Προς το παρόν, εξετάζουμε τη συμμετοχή των δύο ελληνικών ομάδων στον προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ σε λιγότερο από δέκα ημέρες. Σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα και ΕΑΝ διεξαχθούν τα εν λόγω ευρωπαϊκά παιχνίδια (H τελευταία μας ενημέρωση από τη LEN το μεσημέρι της Δευτέρας δηλώνει ότι ο προκριματικός θα γίνει κανονικά), η Βουλιαγμένη θα ταξιδέψει στη Βουδαπέστη χωρίς προπόνηση και ο Υδραϊκός στις Συρακούσες χωρίς οι παίκτες του να… βραχούν.

Είναι δεδομένο ότι οι δύο σύλλογοι θα ζητήσουν εξαίρεση έστω, για να προπονηθούν, ενώ αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον τι μέλλει γενέσθαι με τα πρωταθλήματα της Α1 ανδρών και Α’ γυναικών και το αν θα υπάρξει κάποια κίνηση να συνεχιστούν, με την διεξαγωγή τεστ κορονωϊού σε εβδομαδιαία βάση. Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες είναι ελάχιστες, καθώς πρέπει κάποιος να αναλάβει το κόστος των τεστ, ενώ συζητιέται έντονα η διεξαγωγή rapid τεστ σε εβδομαδιαία βάση, τα οποία κοστίζουν σαφώς λιγότερα, αλλά και πάλι… κοστίζουν, εάν γίνονται τόσο συχνά.

Σε μειονεκτική θέση λοιπόν, Υδραϊκός και Βουλιαγμένη, σε αντίθεση με ομάδες από την υπόλοιπη Ευρώπη που προπονούνται ή αγωνίζονται κανονικά. Για παράδειγμα, στη Γαλλία έχει επιβληθεί Lock Down, με το πρωτάθλημα της χώρας να συνεχίζεται κανονικά επομένως η Τουρκουά που είναι στον προκριματικό ευνοείται, ενώ σε ευνοϊκή θέση είναι και η Μαρσέιγ που βρίσκεται στους ομίλους και θα παίξει με τον Ολυμπιακό, όπως και οι Ανόβερο και Σπαντάου σε Γερμανία. Στη Γερμανία το πρωτάθλημα αναβλήθηκε έως τον Μάρτιο, ωστόσο οι δύο γερμανικές ομάδες προπονούνται. Τι θα γίνει όμως με τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα; Θα μπορέσει να εξαιρεθεί και να προετοιμάσει την ομάδα του για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (14 Δεκεμβρίου έχει πρεμιέρα το Τσάμπιονς Λιγκ), η οποία πλησιάζει και δεν είναι δυνατόν ο Ολυμπιακός να μείνει απροπόνητος για τόσο μεγάλο διάστημα!

Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις που πλησιάζουν (Πανιώνιος, Απόλλωνας, ΝΟ Λάρισας, Εθνικός, Βουλιαγμένη και Ολυμπιακός σε γυναίκες).

Όλα αυτά, εάν και εφόσον, δεν επιβληθεί ολικό Lock down τόσο στη χώρα μας, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, το οποίο θα αναβάλει ξανά όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

Πρωτόγνωρες καταστάσεις, με δεδομένο πια ό,τι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός βάλλεται με πολιτική απόφαση στη χώρα μας. Μακάρι, να υπάρχει κάποιο σχέδιο  ώστε να μην «μπλοκάρει» ξανά ολόκληρο το αθλητικό οικοδόμημα. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση ρίχνει ζαριές και το κόστος για όλους τους υπόλοιπους είναι τεράστιο. Μια πρόσφατη αναδρομή στα μέτρα που έχουν παρθεί μας βοηθάει να καταλάβουμε.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA