«Επένδυση» της γαλλικής Ομοσπονδίας με τον Κόμπετσακ στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Ανδρών!

Την έναρξη της συνεργασίας της με τον επικεφαλής τεχνικό της Γιούγκ Ντουμπρόβνικ, Βιέκοσλαβ Κόμπετσακ, ανακοίνωσε η γαλλική Ομοσπονδία, ορίζοντας τον έμπειρο Κροάτη προπονητή ως συνεργάτη του Φλοριάν Μπρουζό στον πάγκο της Εθνικής ομάδας πόλο των Ανδρών!

Ο Κόμπετσακ αποτελεί πια μέλος του γαλλικού επιτελείου της Εθνικής Ανδρών, συνεχίζοντας κανονικά και στον πάγκο της κροατικής Γιουγκ, ωστόσο η συμφωνία του με την ομοσπονδία της Γαλλίας απαιτούσε την απόσυρσή του από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Νέων Ανδρών Κροατίας, όπως και έγινε.

Με κορυφαίες διακρίσεις στην… συλλογή του, ο Κόμπετσακ έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων 5 τρόπαια με την Γιούγκ Ντουμπρόβνικ, συμπεριλαμβανομένου του Champions League το 2016! Σε διεθνές επίπεδο, ο Κροάτης τεχνικός έχει στεφθεί Χρυσός Ολυμπιονίκης το 2012 με την χώρα του, ως τότε συνεργάτης του Ράτκο Ρούντιτς στην Εθνική Ανδρών. Κλείνοντας, ως παίκτης έχει φορέσει το Ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο στην Ατλάντα το 1996, επίσης με την Εθνική ομάδα της Κροατίας.

Σε ένα σύντομο σχόλιό του στο totalwaterpolo.com, ο Βιέκοσλαβ Κόμπετσακ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστώ τον Φλοριάν Μπρουζό και την γαλλική ομοσπονδία για αυτήν την ευκαιρία και τη νέα πρόκληση στην καριέρα μου. Αναλαμβάνουμε αυτό το σοβαρό έργο με πολλή σκληρή δουλειά μπροστά μας, αλλά εκτιμώ ότι μπορούμε να εκπληρώσουμε πλήρως τους στόχους που έχει θέσει η γαλλική υδατοσφαίριση»!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της γαλλικής Ομοσπονδίας (FFN):

«Η άφιξη του ποιοτικού τεχνικού αποτελεί εξαιρετικό νέο για τη γαλλική υδατοσφαίριση και αποδεικνύει τη φιλοδοξία της Γαλλικής Ομοσπονδίας σε αυτό το άθλημα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συνεργασία του Φλοριάν Μπρουζό και του Βιέκοσλαβ Κόμπετσακ θα δημιουργήσει μια ισχυρή δυναμική γύρω από την Εθνική ομάδα των Ανδρών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024»!

Facebook Comments