Βόλος: Ομάδες με στόχους αλλά με πρόβλημα στις πισίνες

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Το ζήτημα των αθλητικών εγκαταστάσεων στην χώρα, είναι μακροχρόνιο και ταλανίζει συχνά πυκνά τους συλλόγους της χώρας. Το Γολγοθά αυτή τη φορά των κακώς κειμένων, τον περνούν οι ομάδες του Βόλου εξαιτίας τη μη λειτουργίας του κολυμβητηρίου της Νέας Ιωνίας. Είναι απαράδεκτο αλλά συνάμα σύνηθες, οι ομάδες να μην έχουν επαρκή ή και καθόλου χώρο για να προετοιμαστούν για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Τέτοια περιστατικά δημιουργούν ανισορροπίες, και “βγάζουν τους αθλητές έξω από τα νερά τους”. Ο αθλητής πρέπει να έχει στο μυαλό του μόνο το πως θα βελτιωθεί ο ίδιος και η ομάδα του, μέσω της κατάλληλης προετοιμασίας. Όταν όμως οι συνθήκες δεν είναι υγιείς, οι ομάδες αποπροσανατολίζονται, και οι στόχοι τους δυστυχώς μπαίνουν σε κίνδυνο από παρά-αγωνιστικούς παράγοντες.

Περιμένοντας όλοι και κατά κύριο λόγο αθλητές και αθλήτριες των αθλημάτων πισίνας την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου της Νέας Ιωνίας, ήρθε και το προσωρινό κλείσιμο της 50άρας πισίνας στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου για να κάνει ακόμη πιο περίπλοκη την κατάσταση, που ήταν ήδη μπερδεμένη…

Με το κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας να μένει περισσότερο από το αναμενόμενο κλειστό και να μην έχει παραδοθεί ακόμη προς χρήση, οι σύλλογοι που εδρεύουν σ’ αυτό αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ. Έτσι, πολλοί δείχνουν να φτάνουν στα όριά τους, προτού κλείσει και η μεγάλη πισίνα στη  Νέα Δημητριάδα. Γονείς να διαμαρτύρονται αρκετά έντονα, προπονητές και αρμόδιοι να προσπαθούν να βγάλουν πρόγραμμα και ώρες προπονήσεων, και αθλητές και αθλήτριες να καλούνται να προετοιμαστούν για αγώνες εν μέσω μάλιστα και πανδημίας καταλαβαίνει κανείς ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα.

Ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ στην τελευταία ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι απαραίτητες λύσεις θα έρθουν σύντομα στο προσκήνιο. Από την άλλη αναφέρεται ότι ήδη έχει κλειστεί η φιλοξενία της εθνικής πόλο Ανδρών για αγώνα με την αντίστοιχη ομάδα των ΗΠΑ, στην επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου της Νέας Ιωνίας. Οι σύλλογοι όμως τι λένε; Το «Magnesiasports» καταγράφει…

«Σε 25άρα πισίνα δεν γίνεται προετοιμασία»

Ως πρόεδρος του ΟΥΚ Βόλου, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α1 πόλο Ανδρών, ο κ. Τάσος Μαρινάγης, περιμένει να ανοίξει η 50άρα πισίνα όσο πιο σύντομα γίνεται.

«Ελπίζω το συντομότερο δυνατό ν’ ανοίξει μία από τις 50άρες πισίνες, είτε στο ΕΑΚ Βόλου είτε στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας. Όποια από τις δύο ανοίξει πρώτη, αφού προετοιμασία ομάδας Α1 σε 25άρα πισίνα δεν μπορεί να γίνει, έχοντας υποχρεώσεις αγωνιστικές τεράστιες, έχοντας παιχνίδια και για το πρωτάθλημα (σ.σ. το Σάββατο αγωνίζεται στη Χίο ο ΟΥΚ Βόλου), αλλά και για το κύπελλο Ελλάδας με αντίπαλο τον Πανιώνιο στις αρχές Φεβρουαρίου. Ελπίζω το συντομότερο δυνατό, ν’ ανοίξει μία από τις δύο 50άρες πισίνες, γιατί η προετοιμασία μας είναι ελλιπής». Αναφέρει από την πλευρά του

«Συνωστισμός υπήρχε και με την 50άρα ανοιχτή»

Από την άλλη, ο πρόεδρος του ΟΕΑΝΑΒ, Απόστολος Καζάκης σημειώνει ότι ακόμη και όταν είναι ανοιχτή και η 50άρα πισίνα στο ΕΑΚ Βόλου, η κατάσταση είναι δύσκολη.

«Από τη στιγμή που το κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας είναι κλειστό η κατάσταση είναι δύσκολη. Αν ισχύει αυτά που επισήμως λένε οι αρμόδιοι, με κλειστή και την 50άρα πισίνα στο ΕΑΚ Βόλου, κάνουμε υπομονή.

Συνωστισμός υπήρχε και με την 50άρα πισίνα ανοιχτή, εφόσον έκλεισε και το κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας, οπότε τώρα είναι μεγαλύτερος. Είναι μία δύσκολη κατάσταση και παρακαλούμε όλοι ν’ ανοίξει και το κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας για να απεγκλωβιστούμε όλοι, σύλλογοι και αθλητές» θα δηλώσει χαρακτηριστικά.

«Έχουμε αποδεκατιστεί»

Πληγές στο τμήμα κολύμβησης της Νίκης Βόλου μετράει ο έφορός του, Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης, που σημειώνει ότι με κλειστό το κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας, όντας η φυσική έδρα του, είχε το μεγαλύτερο πλήγμα ως σύλλογος, αναγκαζόμενος σε προσωρινή μετακόμιση στο ΕΑΚ.

«Έχει αποδεκατιστεί το κομμάτι που αφορά τις ακαδημίες και ταλαιπωρούμαστε αφάνταστα. Είχαμε προγραμματισμένους αγώνες από τον Οκτώβριο και μετά, και τουλάχιστον κατορθώσαμε να τους αναβάλλουμε, για να γίνουν στη συνέχεια, όντας υπόλογος στους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται. Όλα αυτά με τα όσα βάρη υπάρχουν στον ερασιτεχνικό Αθλητισμό, όπως πχ απέναντι στους προπονητές μας. Τώρα είμαστε στη χειρότερη κατάσταση, και με το κρύο και με την πανδημία» τόνισε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα περιμένει πώς και πώς να δοθεί το κολυμβητήριο προς χρήση. «Ξέρουμε ότι  οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και περιμέναμε για τους αγώνες των Νικητηρίων, σε τεχνική και κλασική κολύμβηση. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι υπάρχει μία τεχνική μελέτη στη ΔΕΠΑ, προκειμένου να γίνει η έγκριση για τη σύνδεση του φυσικού αερίου με βάση τις νέες εγκαταστάσεις. Ουσιαστικά περιμένουμε την παροχή αερίου και ένας τεχνικός έλεγχος των μηχανισμών. Εκτιμώ ότι πλέον είναι θέμα ημερών και γραφειοκρατικό. Νομίζω ότι ο αγώνας της Εθνικής Πόλο θα λειτουργήσει καταλυτικά για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου της Νέας Ιωνίας».

Μια κατάσταση πιο δύσκολη τώρα, καθώς συμπληρώνει: «Έκλεισε τώρα η 50άρα πισίνα στο ΕΑΚ Βόλου… Για 15 μέρες δεν μπορούσε να αντέξει; Από την άλλη έχουμε αγώνες και στην τεχνική και στην κλασική κολύμβηση σε πανελλήνιο επίπεδο και χρειάζονται προετοιμασία οι αθλητές και οι αθλήτριες».

«Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς»

Πιο υπομονετικός ωστόσο εμφανίζεται ο κ. Λάμπης Τσουκαλάς, πρόεδρος του ΝΟΒΑ, σημειώνοντας ότι η πόλη του Βόλου είναι τυχερή που έχει δύο κολυμβητήρια, από τις λίγες στην Ελλάδα, που λειτουργούν κανονικά!

«Είναι απόλυτα λογικό να συμβαίνουν αυτές οι καταστάσεις και πάρα πολύ δύσκολη όλων ων κολυμβητηρίων. Η άποψή μου είναι ότι είναι καλή η κατάσταση και ο χειρισμός από την πλευρά του Δήμου σε σχέση με την τόσο μεγάλη ζήτηση που έχουν τα κολυμβητήρια» αναφέρει και συμπληρώνει για το κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας, ότι φτιάχνεται από την αρχή και έκλεισε για να ξαναφτιαχτεί γιατί οι προηγούμενοι υπεύθυνοι δεν φτιάξανε ένα σωστό κολυμβητήριο αρχικά. «Σίγουρα υπάρχει συνωστισμός (σ.σ. στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου), αλλά δεν μπορεί να γίνει κι αλλιώς. Να γίνει δηλαδή παύση των αθλητικών δραστηριοτήτων; Όλοι προσέχουμε και στο κολυμβητήριο υπάρχει πάρα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο, γι’ αυτό και δεν υπάρχουν περιστατικά και κρούσματα» καταλήγει.

 

πηγή: magnesianews.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA