Βλάχος: «Δεν ξεγελιόμαστε από την κλήρωση»

by Aquafeed 24

Ο αρχιτέκτονας της νέας μεγάλης επιτυχίας της Εθνικής μας ομάδας πόλο των Ανδρών -δηλαδή της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο από το Προολυμπιακό τουρνουά-, ο Θοδωρής Βλάχος, λίγη ώρα μετά την κλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων, μίλησε στην ΕΡΤ για τους αντιπάλους του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στον Α’ Όμιλο, αλλά και για τον τρόπο που επιτεύχθηκε  ο στόχος στο Ρότερνταμ.

Οι πιο σημαντικές ατάκες του Θοδωρή Βλάχου:

«Δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε από την κλήρωση, που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε καλή ούτε κακή. Στον δικό μας Όμιλο είναι οι πάντα ισχυρές Ιταλία και Ουγγαρία και η θεωρητικά αδύναμη Νότια Αφρική. Όμως υπάρχουν και οι πάντα υπολογίσιμες ΗΠΑ και η Ιαπωνία, που ως διοργανώτρια στοχεύει σε διάκριση σε αυτούς τους αγώνες και δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Είναι γεγονός ότι στον άλλο Όμιλο έχουν μαζευτεί περισσότερες μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος.

Πρώτος στόχος μας θα είναι να πάρουμε μία από τις τέσσερις πρώτες θέσεις του Ομίλου ώστε να βρεθούμε στα χιαστί. Δεν χωράνε προβλέψεις σε αυτές τις περιπτώσεις. Να σας θυμίσω ότι η χρυσή Ολυμπιονίκης του 2016 στο Ρίο, η Σερβία, είχε τερματίσει αρχικά 4η στον Όμιλό της. Και μετά βρέθηκε στο πρώτο σκαλί του ολυμπιακού βάθρου.

Είμαστε ευτυχισμένοι που θα βρεθούμε εκεί, στο Τόκιο. Κάποια παιδιά θα πάνε για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Για τους αθλητές αυτό είναι ένα  όνειρο ζωής. Να διαχειριστούμε σωστά την όλη κατάσταση και να είμαστε αντάξιοι των περιστάσεων και αυτών που έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα.

Οι αθλητές μου είναι καλοί χαρακτήρες, έχουν στόχους και όνειρα για να να διακριθούν. Δουλεύουν σκληρά. Έχουμε κάνει ένα πάντρεμα νεότερων με παλιούς και έμπειρους, που συνεργάστηκαν άψογα. Η σχέση με τους προπονητές είναι επίσης πολύ καλή, κρατάμε ισορροπίες, μπαίνουν κανόνες, τους τηρούμε και χαράζουμε την πορεία μας.

Το Προολυμπιακό τουρνουά είναι πάντα δύσκολο και αποτελεί σταθμό. Έπρεπε οπωσδήποτε να διατηρήσουμε την παράδοση που έχει αυτή η Εθνική ομάδα με τις συμμετοχές της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλουμε να υπάρχει συνέχεια, να γίνει πιο γνωστό και ευρέως διαδεδομένο το άθλημά μας. Να φέρουμε και άλλες διακρίσεις κι επιτυχίες».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA