Βελέντζας: «Η διάρκεια του Απόστολου δείχνει πάρα πολλά»

by Παναγιώτης Βότσης

Ο Παναγιώτης Βελέντζας μπορεί πλέον να αφήσει για λίγο στην άκρη τις προπονητικές του σημειώσεις και να απολαύσει τις διακοπές του μετά από την πιο επιτυχημένη χρονιά στην πολυετή συνεργασία του με τον Απόστολο Χρήστου.

Ο Έλληνας κολυμβητής του υπτίου φεύγει από τη Ρώμη με δύο μετάλλια στις αποσκευές του, το χρυσό στα 50μ ύπτιο με πανελλήνιο ρεκόρ 24.36 και το αργυρό στα 100μ ύπτιο με χρόνο 52.24, τη 2η καλύτερη σε όλη την καριέρα του. Ήταν το ιδανικό κλείσιμο σε μία χρονιά στην οποία πέτυχαν όλους τους βασικούς στόχους που είχαν βάλει: τελικούς στο παγκόσμιο της Βουδαπέστης και χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό.

Πριν από λίγους μήνες τους είχα επισκεφθεί στην Αλεξανδρούπολη όπου έκαναν προετοιμασία ενόψει του παγκοσμίου και ήταν εμφανές ότι όλα κυλούσαν βάσει σχεδίου. Σε αυτά τα 6 χρόνια συνεργασίας πλέον έχουν βρει ακριβώς τι τους βοηθά και τι όχι, έχουν τις ρουτίνες τους και συνεννοούνται με κλειστά τα μάτια. Είναι μία τρομερά δυνατή ομάδα οι δυο τους, μαζί βέβαια με την ολιγομελή ομάδα των προσεκτικά επιλεγμένων ανθρώπων που έχουν αναλάβει τα μέρη της ζωής ενός κολυμβητή εκτός πισίνας, το γυμναστήριο, τη διατροφή, τις βιοχημικές αναλύσεις. Έχουν βρει τη συνταγή της επιτυχίας, τελειοποιούν βήμα με το βήμα την κάθε μικρή λεπτομέρεια με διεξοδική δουλειά και σωστό προγραμματισμό και αυτό φέτος τους ανέβασε όχι μόνο στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά βάσει επιδόσεων του Χρήστου τους ανέβασε πολύ ψηλά και στη λίστα με τις καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών παγκοσμίως.

Ο ενορχηστρωτής αυτής της επιτυχίας δήλωσε στο Aquafeed24 για τις διακρίσεις που πέτυχαν τα εξής: «Αρχικά είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για την νίκη πρώτα από όλα, και για την επίτευξη ακόμα ενός πανελλήνιου ρεκόρ στα 50μ ύπτιο. Στόχος μας είναι και τα 50μ και τα 100μ ύπτιο. Θέλαμε πάρα πολύ την επιβράβευση που λέγεται ένα χρυσό μετάλλιο γιατί επιδόσεις πάντα πετυχαίναμε πολύ καλές και έπρεπε κάποια στιγμή να τις ενώναμε με την επίτυξη ενός χρυσού μεταλλίου. Εγώ θα σταθώ πιο πολύ στη διάρκεια του Απόστολου, είναι η 4η συνεχόμενη διοργάνωση που παίρνει μετάλλιο, έχει 4/4 μετάλλια στα 100μ και τώρα και το χρυσό στα 50μ. Δείχνει πολλά για την επιμονή του, την υπομονή του, για τον τρόπο που δουλεύουμε και για τους στόχους που βάζουμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις οικογένειές μας που μας στηρίζουν, είναι δίπλα μας και χάρη σε εκείνους βρισκόμαστε εδώ και μπορούμε να δουλέυουμε και να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Μεγάλο ευχαριστώ και στους συνεργάτες μου που είναι οι αφανείς ήρωες όλης αυτής της διαδικασίας, την κυρία Σγουράκη, τον κύριο Αρναούτη, τον κύριο Κουλούρη και τον κύριο Γκούντα. Συνεχίζουμε τώρα για τα καλύτερα».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA