Η 16χρονη Άρτεμις Βασιλάκη κατέκτησε την 28η θέση στον κόσμο ε επίπεδο γυναικών στα 800μ ελεύθερο, το αγώνισμα που θεωρεί βασικό της. Η κολυμβήτρια του Τρίτωνα Ηρακλείου τερμάτισε σε 8:49.61, έναν αξιόλογο χρόνο ο οποίος όμως δεν την άφησε απόλυτα ικανοποιημένη.

Στη μεικτή ζώνη δήλωσε στο #AQF24: «Ένιωσα άνετα στην κούρσα, ήμουν ψηλά, εύκολη στο νερό. Νόμιζα ότι πήγαινα γρήγορα γιατί έβλεπα τη διπλανή μου και είχα υπολογίσει ότι αυτή θα πρέπει να κυνηγήσω για να πάω στο χρόνο που ήθελα. Πήγε πιο αργά τελικά από ό,τι περίμενα και δεν βρήκα το ρυθμό που ήθελα. Δεν είμαι αρκετά ευχαριστημένη αλλά ξέρω ότι έδωσα το 100% που είχα σήμερα. Είχα στο μυαλό μου να καταρρίψω το πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων που κρατάει τόσα χρόνια αλλά έχουμε κι άλλες κούρσες μπροστά μας για να τα καταφέρουμε».

Για το αν τη βοήθησε η εμπειρία από το πρώτο αγώνισμα που έπεσε στην πισίνα του Marine Messe, τα 200μ ελεύθερο, είπε: «Στην κούρσα των 800μ αξιοποίησα την εμπειρία από τα 200μ ελεύθερο πριν από μερικές μέρες, κυρίως ως προς το άγχος. Έκανα πολύ διαφορετική διαχείριση, στα 200μ μπήκα χαμένη στο νερό, τώρα είχα ένα πλάνο και ήξερα πως να το διαχειριστώ. Όλο αυτό που ζω αυτή τη στιγμή σε αυτή την ηλικία είναι εμπειρίες».

Η Βασιλάκη διανύει μία δύσκολη χρονιά με αρκετούς διαφορετικούς αγώνες-στόχους, το ερωπαϊκό νεανόδων, το παγκόσμιο γυναικών και στη συνέχεια το παγκόσμιο νεανίδων, οπότε προπονητικά δεν είναι εύκολο να βρίσκεται στη βέλτιστη κατάσταση σε όλα. Για το πλάνο που έχουν καταστρώσει με τον προπονητή της, πρόσθεσε: «Ο προγραμματισμός της φετινής χρονιάς ήταν ένα δύσκολο κομμάτι. Δεν ξέραμε ότι θα έρθουμε εδώ οπότε άλλαξαν τα σχέδια μας. Από εδώ και πέρα όμως έχουμε ένα γεμάτο μήνα προπονησης μέχρι το παγκόσμιο νεανίδων στις αρχές Σεπτεμβρίου που είναι και ο τελευταίος στόχος μας. Ετοιμαζόμαστε για εκεί και ελπίζω να βγει το ρεκόρ που κυνηγάω. Με τον προπονητή μου, Γιώργο Σούρδη, έχουμε κάνει πάρα πολυ καλή δουλειά όλη αυτή τη χρονιά. Τον ευχαριστώ πολύ όπως και όλους όσους είναι δίπλα μου και στις καλές και στις άσχημες στιγμές».