Τα αθλητικά παραμύθια της τεράστιας καριέρας του Στέφανο Τεμπέστι δεν λένε να τελειώσουν, με δική του… υπαιτιότητα, καθώς ο 44χρονος τερματοφύλακας φρόντισε να μας προσφέρει ακόμη μια κορυφαία στιγμή και πλέον έχει γεμίσει ο «σκληρός» δίσκος με όσα έχει καταφέρει, όλα αυτά τα χρόνια.

Το βράδυ του Σαββάτου, με κορυφαίο παίκτη του αγώνα τον θρυλικό πορτιέρε, η Ορτίτζια πέτυχε τη μεγάλη έκπληξη και απέκλεισε τη Μπρέσια στα ημιτελικά του Κόπα Ιτάλια με σκορ 7-6, με την ομάδα των Συρακουσών να παίρνει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Προ Ρέκο.

Για την Ορτίτζια η χθεσινή πρόκριση αποτελεί και ένα πολύ καλό μήνυμα προς την πολιτική ζωή της περιοχής της ομάδας. Πέραν του ότι ο σύλλογος προκρίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό του Κόπα Ιτάλια και μάλιστα νικώντας μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο αυτή τη στιγμή, η Ορτίτζια έκανε μια επικράτηση – δήλωση, καθώς λόγω πολιτικών αντιπαραθέσεων τον τελευταίο καιρό η έδρα της ομάδας ήταν κλειστή ή είχε κρύες θερμοκρασίες στο νερό, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Πικάρντο να μην μπορούν να προπονηθούν ομαλά.

Μια ακόμη (τελευταία, το υποσχόμαστε) σημείωση για την εξαιρετική εμφάνιση του Τεμπέστι και της Ορτίτζια ήταν το 3/16 παραπάνω της Μπρέσια στο εν λόγω παιχνίδι, με 0/10 ανάμεσα σε πρώτη και τρίτη περίοδο…

Στο έτερο παιχνίδι, η Προ Ρέκο με πειστική εμφάνιση πέρασε το εμπόδιο της Σαβόνα με 12-6, έχοντας σε εξαιρετική απόδοση τον παίκτη παραπάνω με 6/8, ενώ κατά τη γνώμη μας, κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης ήταν ο νεαρός Πατσάλιεφ της Σαβόνα, τον οποίο έχουμε βάλει στο μικροσκόπιο φέτος και το Σάββατο πέτυχε τέσσερα γκολ.

Τέλος, μια καινοτομία του Κόπα Ιτάλια, είναι να ψηφίζονται οι MVP σε κάθε αναμέτρηση και όχι μόνον στους τελικούς, ενώ διεξάγεται Φάιναλ 8 και όχι Φάιναλ 4.