Ιδιαιτέρως ικανοποιημένος από την ποιότητα, τις επιδόσεις και τον έντονο συναγωνισμό, αλλά και δικαιωμένος για τον νέο τρόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης, δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής κολύμβησης στην ΚΟΕ Βαγγέλης Κοζομπόλης με το πέρας του Πανελληνίου πρωταθλήματος κολύμβησης Κατηγοριών (Εφήβων / Νεανίδων, Παίδων / Κορασίδων, Παμπαίδων / Παγκορασίδων Α’-Β’) στο ΟΑΚΑ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

“Θερμά συγχαρητήρια και ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ» στους Έλληνες κολυμβητές-τριες και τους προπονητές τους, για τις συγκινήσεις και το θέαμα που μας πρόσφεραν απλόχερα, με τις καταπληκτικές επιδόσεις τους, την αγωνιστικότητά τους και τις συγκλονιστικές μονομαχίες. Ως φίλαθλος και λάτρης του αθλήματος της κολύμβησης, ειλικρινά, πρώτη φορά αισθάνθηκα τόσο έντονα την ανάγκη να παρακολουθήσω τους αγώνες συνολικά και όχι εστιάζοντας σε συγκεκριμένους αθλητές-τριες. Μετά από πάρα πολλά χρόνια, ένιωσα ότι το πρωτάθλημα είχε την ατμόσφαιρα, την αίγλη και το επίπεδο που του αρμόζει. Όσοι βρέθηκαν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν τους αγώνες, πιστεύω ότι ήταν πραγματικά πολύ τυχεροί. Πληθώρα πανελληνίων ρεκόρ και σπουδαίων επιδόσεων, ανάδειξη πολλών νέων ταλαντούχων κολυμβητών-τριών, το υψηλό επίπεδο συναγωνισμού και οι οριακές διαφορές στους τερματισμούς των περισσοτέρων αγωνισμάτων, επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική επιτυχία του πρωταθλήματος.

Συγχαρητήρια και στην οργανωτική επιτροπή και όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης, την αγωνόδικο επιτροπή και τους εθελοντές για την πολύ πετυχημένη διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Ήταν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα , το οποίο εκτιμώ ότι στέφθηκε με ιστορική επιτυχία, δεδομένου ότι, μετά από πάρα πολλά χρόνια, η Τελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος κολύμβησης όλων των αγωνιστικών κατηγοριών, πραγματοποιήθηκε με ενιαίο τρόπο και πρωτοφανή συμμετοχή 1.700 περίπου κολυμβητών-τριων, στο μεγαλύτερο και ίσως καλύτερο κολυμβητικό συγκρότημα της Ευρώπης. Όσοι γνωρίζουν από αθλητισμό και ιδιαίτερα το άθλημα της κολύμβησης, καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο και πόσο σπουδαίο είναι μέσα σε 4 ημέρες να διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα με τόσο μεγάλη συμμετοχή. Βέβαια, πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και θα επιδιώξουμε τα επόμενα χρόνια να κάνουμε όλες τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις και ενέργειες.

Πέρα των ανωτέρω, πιστεύω ότι η εικόνα και τα εξαιρετικά αποτελέσματα του πρωταθλήματος αποτελούν και μια δικαίωση των κόπων των «αφανών ηρώων» των επιτυχιών, των γονέων και των παραγόντων των σωματείων. Είναι πραγματικά άξιοι πολλών επαίνων και ευγνωμοσύνης, για τη διαρκή και ανιδιοτελή στήριξη της προσπάθειας όλων των παιδιών, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για όλες τις ελληνικές οικογένειες.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ΚΟΕ για την εμπιστοσύνη, την υιοθέτηση και υλοποίηση του σχεδιασμού της Τεχνικής επιτροπής κολύμβησης, καθώς και τη διοίκηση, το προσωπικό και τον γενικό διευθυντή του ΟΑΚΑ, για τη φιλοξενία, την άψογη συνεργασία και την έμπρακτη στήριξη των προσπαθειών που γίνονται για την ανάπτυξη της κολύμβησης και αναβάθμιση των αγώνων της, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς”.

Πηγή: koe.org.gr

Facebook Comments