Η ελληνική κολύμβηση πετάει για… Βουδαπέστη με 15μελή αποστολή και στοχεύει σε μια εξίσου επιτυχημένη χρονιά όπως αυτή του 2021! Παρά τις υγειονομικές αντιξοότητες και τις απρόβλεπτες δυσκολίες που μπορούν να παρουσιαστούν στην διάρκεια μιας αγωνιστικής σεζόν, οι αθλητές και αθλήτριες του υγρού στίβου απέδειξαν ότι μπορούν να διακριθούν και να ξεχωρίσουν σε διεθνές επίπεδο, ακόμα κι όταν οι συνθήκες δεν ευνοούν καθόλου τις προσπάθειες τους…

Κρίστιαν Γκολομέεβ, Απόστολος Χρήστου, Σάββας Θώμογλου, Γιώργος – Αρκάδιος Ασπουγαλής, Δημήτρης Μάρκος, Άννα Ντουντουνάκη, Απόστολος Παπαστάμος, Κώστας Μερετσόλιας, Γεωργία Δαμασιώτη, Μαρίλεια Δρασίδου, Νόρα Δράκου, Βαγγέλης Μακρυγιάννης, Στέργιος – Μάριος Μπίλας, Κώστας – Μανώλης Στάμου και Οδυσσέας Μελαδίνης, εκπροσωπούν επάξια την Ελλάδα στο φετινό – 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (50άρας), με μεγάλες αξιώσεις και κατέχοντας πολύ καλές φετινές επιδόσεις, προϊδεάζοντας για μια ακόμη επιτυχημένη αποστολή που αναμφίβολα θα αφήσει θετικό πρόσημο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της κολύμβησης, Βαγγέλης Κοζομπόλης τον οποίο θα συνοδεύσουν στην ουγγρική πρωτεύουσα και οι: Άκης Οικονόμου, Παναγιώτης Βελέντζας και Τάσος Καράμπελας, μίλησε αποκλειστικά στο #Aquafeed24 σε μια ολοκληρωμένη συνέντευξη για τις μεγάλες διοργανώσεις που έρχονται, την «στόφα» της ελληνικής κολύμβησης, τις δυσκολίες των τελευταίων ετών στον χώρο του υγρού στίβου, αλλά και τις γενικότερες δυνατότητες των αθλητών και αθλητριών.

«Οι στόχοι μας για το Παγκόσμιο που ξεκινά σε λίγες μέρες είναι αρκετά υψηλοί. Θέλουμε ξεκάθαρα να διεκδικήσουμε όσο τον δυνατόν περισσότερες εισόδους σε τελικούς και ίσως με 1-2 αθλητές το παγκόσμιο μετάλλιο… Σίγουρα πάντα είναι ένας δύσκολος στόχος αυτός, αλλά δεν μας απαγορεύει κανείς να ονειρευόμαστε και να έχουμε φιλοδοξίες. Έχουμε αθλητές και αθλήτριες που μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο και ελπίζουμε να βρεθούμε σε καλή μέρα και φυσική κατάσταση και να τα καταφέρουν. Όσον αφορά τους στόχους μας ως Εθνική ομάδα, εμείς έχουμε ξεκινήσει μια μακροπρόθεσμη προσπάθεια ως το 2024, να “στήσουμε” ένα σύνολο αθλητών και αθλητριών που θα διεκδικούν αξιώσεις – μεγαλύτερες από ποτέ – με μια αποστολή πληρέστερη από ποτέ. Θέλουμε στο Παρίσι να διεκδικήσουμε μια πλειάδα τελικών και γιατί όχι ένα πολυπόθητο Ολυμπιακό μετάλλιο που μέχρι στιγμής στην πισίνα δεν έχει έρθει, στην ανοιχτή θάλασσα ωστόσο το έχουμε κατακτήσει. Στο Παγκόσμιο αυτό λοιπόν, έχουμε το πρώτο δυνατό τεστ σε αυτή την τριετία που ξεκινά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο όπου συμμετείχαν αρκετά παιδιά μας, και σε γενικές γραμμές έχουν ομολογουμένως εντείνει τις προσπάθειές τους για να πάμε όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι. Επίσης, βρισκόμαστε σε ένα αρκετά καλό επίπεδο… Αντιμετωπίσαμε και μερικές δυσκολίες, αλλά τόσο οι προπονητές όσο και οι αθλητές έχουμε γαλουχηθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να τις ξεπερνάμε και να μην στεκόμαστε στις αντιξοότητες, να είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας. Ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί επιτυχημένα για εμάς το πρώτο αυτό τεστ και στην συνέχεια να προχωρήσουμε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Εκεί ομολογουμένως, έχουμε ακόμα μεγαλύτερες βλέψεις για διακρίσεις και στόχους οι οποίοι είναι πιο “προσιτοί” για εμάς αυτή την στιγμή… Έχουμε αθλητές και αθλήτριες οι οποίοι διεκδικούν με αξιώσεις ευρωπαϊκά μετάλλια και θεωρώ πως θα παρουσιαστούμε πιο έτοιμοι και πλήρεις στην συγκεκριμένη διοργάνωση, καθώς ενδέχεται να μην έχουμε και απουσίες λόγω τραυματισμών και λοιπών προβλημάτων, όπως αυτές που αντιμετωπίζουμε τώρα στο παγκόσμιο. Το Ευρωπαϊκό για εμάς θα είναι πολύ πιο αντιπροσωπευτικό τεστ, θα “χαρούμε” περισσότερο»…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aquafeed24.com (@aquafeed24)

«Μεταξύ των δύο αυτών μεγάλων διοργανώσεων φυσικά, θα αγωνιστούμε και στους Μεσογειακούς Αγώνες, όπου επίσης επιδιώκουμε να κατέβουμε με πλήρη ομάδα. Οι στόχοι μας και εκεί είναι υψηλοί… είναι γνωστό πια ότι η κολύμβηση έχει μεγάλη συγκομιδή μεταλλίων από την συγκεκριμένη διοργάνωση και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε αυτή την παράδοση. Πιστεύω θα τα πάμε καλά σε γενικές γραμμές και εκεί. Υπάρχει μια αντικειμενική δυσκολία σχετικά με το βεβαρημένο αγωνιστικό πρόγραμμα των αθλητών την διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς αυτές οι 3 διοργανώσεις συν το Εθνικό Πρωτάθλημα, πιέζουν την αγωνιστική δραστηριότητα χρονικά μέσα σε 45 ημέρες. Η συμπυκνωμένη αυτή ροή των διοργανώσεων έχει προκύψει από την πανδημία φυσικά, αλλά πιστεύω από Σεπτέμβρη θα εξομαλυνθεί αυτή η κατάσταση. 

Η πανδημία μέσα σε όλα τα δεινά που έφερε στην ανθρωπότητα έκανε ένα μόνο καλό στην ελληνική κολύμβηση. Τόνωσε το ηθικό των αθλητών και αθλητριών, μέσω όλων αυτών των επιτυχιών που ήρθαν το 2021 μέσα σε όλες αυτές τις δυσκολίες και αντιξοότητες. Όλες οι διακρίσεις που ήρθαν την περασμένη χρονιά απέδειξαν σε όλους τους τεχνικούς και τους ίδιους τους αθλητές, ότι οι δυνατότητες της ελληνικής κολύμβησης είναι τεράστιες. Σίγουρα, θα συνεχίσουμε έτσι, στον ίδιο ρυθμό, δουλεύοντας το ίδιο σκληρά… Το 2021 ήταν ένα καλό εφαλτήριο για όλους μας, η μία επιτυχία έφερε την άλλη και θέλουμε να συνεχίσουμε στην ίδια σταδιακή και μόνο ανοδική πορεία». 

Facebook Comments