USA water polo: Δέσποινα Δρακωτού: Καλύτερη νεοεμφανιζόμενη στο NCAA με το «καλημέρα»
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η κολεγιακή της πορεία η Δέσποινα Δρακωτού, η οποία αναδείχθηκε MPSF Newcomer of the Week, κατακτώντας την πρώτη ατομική διάκριση της καριέρας της με το California (Cal) Golden Bears.
Η πρωτοετής διεθνής αθλήτρια πραγματοποίησε εντυπωσιακό ντεμπούτο στο αμερικανικό κολεγιακό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης, σημειώνοντας επτά γκολ στο πρώτο αγωνιστικό της Σαββατοκύριακο με το Cal και συμβάλλοντας καθοριστικά στο απόλυτο 3/3 της ομάδας.
Η Ελληνίδα πολίστρια στην πρεμιέρα της σε κολεγιακό επίπεδο, πέτυχε χατ-τρικ και δύο κλεψίματα στη νίκη επί του No.15 Michigan με 23-18. Ακολούθησε η εντυπωσιακή επικράτηση απέναντι στο No.4 Hawai’i (14-9), όπου η Δρακωτού πρόσθεσε δύο γκολ, τέσσερα κλεψίματα και ένα μπλοκ. Το απόλυτο ολοκληρώθηκε με τη νίκη επί του No.8 UC Irvine (16-9), σε αγώνα όπου σημείωσε δύο γκολ, μία ασίστ, ένα κλέψιμο και ένα μπλοκ, με το Cal να ανεβαίνει στο 3-0.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δρακωτού ήταν μία από τις τρεις αθλήτριες των Golden Bears που σκόραραν περισσότερα από ένα γκολ και στους τρεις αγώνες του τουρνουά, στοιχείο που αποτυπώνει την άμεση προσαρμογή και τη σταθερότητά της στο υψηλό επίπεδο του NCAA.
Η ίδια και το Cal στρέφουν πλέον την προσοχή τους στο Brigitte Donner Daws Memorial Invitational, το οποίο θα διεξαχθεί στις 24 και 25 Ιανουαρίου στο Spieker Aquatics Complex, με τη Δέσποινα Δρακωτού να έχει ήδη θέσει τις βάσεις για μια πολλά υποσχόμενη κολεγιακή χρονιά.
AQFD USA media
πηγη: Cal waterpolo

