Όταν ο Τζέρι Γουίντλ υιοθέτησε τον μικρό και άρρωστο Τζόρνταν από την Καμπότζη, το ταξίδι του μικρού καταδύτη ξεκίνησε!

Μπορεί ο Τζέρι Γουίντλ να είναι ένας συνηθισμένος ομοφυλόφιλος Αμερικάνος, ωστόσο η επιθυμία του να γίνει πατέρας και η αγάπη του για τα παιδιά, άλλαξε τόσο την δική του ζωή, όσο και αυτή του μικρού Τζόρνταν!

Τον Ιούνιο του 2000, ο Τζέρι ταξίδεψε στην Καμπότζη, όπου και συνάντησε για πρώτη φορά τον μελλοντικό… γιο του! Όντας σε μια διαρκή προσπάθεια υιοθεσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, η τύχη του Τζέρι έμελλε να καθοριστεί στην χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Οι γονείς του ενάμιση έτους, τότε, Τζόρνταν είχαν φύγει από την ζωή και ο ίδιος βρισκόταν σε ορφανοτροφείο, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα υγείας. Η υιοθεσία του από τον Τζέρι ήταν σωτήρια, όχι μόνο για την μετέπειτα κοινωνική του εξέλιξη αλλά και για την λαμπρή αθλητική του πορεία!

Ο “μικρός Λουγκάνις” όπως τον αποκαλούσαν, ξεκίνησε τις καταδύσεις στην ηλικία των 7 ετών όπου αμέσως ξεχώρισε και τράβηξε την προσοχή του προπονητή, Τιμ’ Ο’ Μπράϊανν, γιο του Ρομπ’ Ο’ Μπράϊαν, ο οποίος προπονούσε επί σειρά ετών τον 4 φορές Χρυσό Ολυμπιονίκη, Γκρεγκ Λουγκάνις!

Από τότε, οι επιτυχίες δεν σταματούσαν για τον Τζόρνταν Γουίντλ, με αποκορύφωμα την πρόκριση του στην Ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ (2012), μετά από 3 trials, σε ηλικία μόλις 13 ετών! Συνεχίζοντας την εξαιρετική του πορεία ως αθλητής, ο Τζόρνταν διέπρεψε και στα Πανεπιστημιακά Πρωταθλήματα, κατακτώντας 2 χρονιές την κορυφή του NCAA (2019-2021), ενώ μέχρι σήμερα ευαισθητοποιείται δημόσια υπέρ των δικαιωμάτων της LGBTQ+ κοινότητας!

Το 2011, πατέρας και γιος συνέγραψαν ένα παιδικό βιβλίο για να τιμήσουν το ταξίδι τους. Η ζωή ενός κόκορα, ο οποίος άκουγε συνέχεια από άλλα ζώα ότι δεν θα μπορούσε να γίνει πατέρας χωρίς κότα περιγράφεται στο βιβλίο “An Orphan No More: Τhe True Story of a Boy: Chapter One”! Κλείνοντας, ο Τζόρνταν Γουίντλ συμμετείχε περήφανα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου κατέλαβε την 9η θέση στα 10μ καταδύσεων!

Facebook Comments