Με φόρα και άνεση πέρασε η Εθνική Παίδων στα προημιτελικά επικρατώντας επί της Αυστραλίας με 15-8.

Το παιχνίδι με τους Αυστραλούς για την πρόκριση στους οκτώ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Βόλο, ήταν κοντά στο σκορ για περίπου 4 αγωνιστικά λεπτά. Μετά οι Έλληνες διεθνείς ξεκίνησαν να σκοράρουν σφίγγοντας ταυτόχρονα την άμυνα τους, κρατώντας μάλιστα στο 0 τους Αυστραλούς στο δεύτερο εξάλεπτο. Οι εκτελέσεις στον παίκτη παραπάνω ήταν για άλλη μία φορά πολύ καλές ποσοστιαία και οι παίκτες του Φώντα Λεμπέση έδειξαν την ποιότητα που διαθέτουν έναντι των αντιπάλων τους.

Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 7-3 υπέρ των τυπικά φιλοξενούμενων, με τη συνέχεια βέβαια να είναι ανάλογη. Στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά αγώνα είχαν σκοράρει για την Ελλάδα 9 τέρματα 8 διαφορετικοί παίκτες σε μία επίδειξη πλουραλισμού στην γαλανόλευκη επίθεση.  Το τελικό 13-5 είναι πλήρως αντικατοπτριστικό της εικόνας του αγώνα.

Τρομερό στατιστικό ήταν ότι η Ελλάδα είχε 6 διαφορετικούς παίκτες που σημείωσαν δύο τέρματα.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 8-15

Εξάλεπτα: 2-5, 1-2, 1-4, 4-4.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Μπάκιτς): Κόουλ, Μπράουν 1, Μάρτιν, Μάσιτς 1, Ίζαρντ, Λάμπερντ, Κόνορς, Μόρντες 2, Σάπιν 1, Γουέμπερ 1, Μαγκασάνικ 1, Κόρατς 1, Μάρκχαρτ.

ΕΛΛΑΔΑ (Λεμπέσης): Μαυριόπουλος, Λυκούδης 2, Κόκκινος 2, Καρατζάς 2, Καπράγκος 1, Λασκαρίδης 2, Ζερβουδάκης, Μητράκης 1, Ζαχόπουλος 2, Σιαμάς 2, Μπελέσης 1, Χωματάς, Κρατημένος.

Διαιτητές: Πρίλιτς (Σερβία), Βόγγελ (Ουγγαρία).

Την Πέμπτη 24/08 στις 20:30 η Εθνική θα αντιμετωπίσει την Κροατία με στόχο την πρόκριση στους 4 του κόσμου.