Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε μετά την τραγωδία στα Τέμπη με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μεταβαίνει στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Πρωθυπουργού κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών από την 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων. Σημειώνεται πως ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Σύμφωνα με το νέο επίσημο απολογισμό από το υπουργείο Υγείας στις 10:25 πμ ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 36, ενώ στα νοσοκομεία μεταφέρθηκαν 85 τραυματίες, από τους οποίους οι 53 παραμένουν για νοσηλεία.

Όσον αφορά τα αθλητικά γεγονότα – όπως και οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση – αναβάλλονται μέχρι νεοτέρας, με τον υγρό στίβο επίσης να ακυρώνει προς το παρόν τα προγραμματισμένα ματς των Πρωταθλημάτων του (πχ ΝΕ Πατρών – ANOΓ), ενώ δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των: Ολυμπιακού, Βουλιαγμένης και Πανιωνίου.