Με την Πρωταθλήτρια Κροατίας Γιαντράν Σπλιτ να είναι πολύ δραστήρια στο μεταγραφικό παζάρι τις τελευταίες εβδομάδες, ο σύλλογος πρόσφατα ανακοίνωσε την επιστροφή του Konstantin Kharkov και Josip Vrlic, ανανεώνοντας παράλληλα με σχεδόν όλους τους βασικούς παίκτες. Επιπλέον, αναμένεται η επιβεβαίωση της μεταγραφής του αριστερόχειρα Τζούρο Ράντοβιτς – τυπικά παίκτη του Ολυμπιακού, ο οποίος μετά από το σύντομο πέρασμά του στην Herceg Novi (προηγήθηκαν δυο χρόνια τιμωρίας λόγω ανακολουθίας σε διαδικασία αντι-ντόπινγκ) εντάσσεται στο δυναμικό της Γιαντράν. Σε περίπτωση που ο Ράντοβιτς παρέμενε στους ερυθρόλευκους, ο αριθμός των ξένων παικτών θα έφτανε τους 5 με το rotation, στο ελληνικό πρωτάθλημα να δυσχεραίνεται σημαντικά.

Πιο πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρχηγός της Γιουγκ – Λόρεν Φάτοβιτς βρίσκεται επίσης πολύ κοντά σε συμφωνία με την ομάδα του Σπλιτ, όντας ένας από τους παίκτες-κλειδιά τις τελευταίες σεζόν. Μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες που πέτυχε ο Φάτοβιτς όσο αγωνιζόταν στην Γιουγκ ήταν ο τίτλος του Πρωταθλητή Ευρώπης το 2016, το LEN Euro Cup την ίδια χρονιά, 6 Πρωταθλήματα Αδριατικής Λίγκας συνολικά, έξι τίτλοι Πρωταθλήματος Κροατίας και πέντε κύπελλα Κροατίας.

Υπενθυμίζουμε πως ο Φάτοβιτς δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί αυτό το καλοκαίρι με την Εθνική Κροατίας λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού που υπέστη στο φινάλε της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ (έσπασε το δάχτυλό του στο παιχνίδι με την Μπρέσια), ενώ από το σύνολο της Γιαντράν, ο Ρίνο Μπούριτς αποχώρησε και πλέον αποτελεί αθλητή της Γιουγκ, με τον αρχηγό Άντζελο Σέτκα επίσης να μην συνεχίζει. Η ομάδα του Ντουμπρόβνικ διαπραγματεύτηκε με τον σέντερ φορ της Γιαντράν, Αντόνιο Ντούζεβιτς, αλλά εκείνος ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα του Σπλιτ για ακόμη τρία χρόνια.