Το κορυφαίο project παγκοσμίως στην υδατοσφαίριση, η 18χρονη Ισπανίδα, Έλενα Ρουίθ, ύστερα από μόλις έναν χρόνο στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Σαμπαντέλ, αφήνει την ομάδα του Νταβίντ Πάλμα, έχοντας κατακτήσει τέσσερα τρόπαια και αναμφίβολα είναι μια κίνηση που αποτελεί είδηση!

Η Σαν Αντρέου έχει επιχειρήσει το φετινό καλοκαίρι να ενισχυθεί σημαντικά, όπως σας είχε αναφέρει το #AQF24 από τον Απρίλιο, λίγες ημέρες πριν τα προκριματικά του World Cup στη Βάρη, με την διεθνή Ισπανίδα να υπογράφει συμβόλαιο για τα επόμενα τρία χρόνια!

Στη Σαν Αντρέου η Elena Ruiz θα ξανασμίξει με τη μεγαλύτερη αδελφή της Ariadna, με την οποία συνυπήρξαν στη Ρούμπι τα προηγούμενα χρόνια. Η Elena Ruiz άρχισε να ξεχωρίζει το 2021 σε ηλικία 16 ετών και ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας γυναικών της Ισπανίας που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2022 και πρόσφατα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του World Cup!

Παράλληλα, στη Σαν Αντρέου έχουν φιλοδοξίες για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έχουν ήδη συμφωνήσει με τις διεθνείς, Πάολα Κρέσπι και Νόνα Πέρεζ, ενώ πρόσφατα είχαν ρίξει τα δίχτυα τους στην ελληνική αγορά, αλλά δεν προέκυψε κάτι περισσότερο από συζητήσεις.

Δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι για τους λόγους που Έλενα Ρουίθ δεν ήθελε να συνεχίσει στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Σαμπαντέλ, ωστόσο στην Ισπανία έχουν μια διαφορετική φιλοσοφία, όπως είχε δηλώσει η Άνι Εσπάρ, καθώς ειδικότερα σε χρονιές Ολυμπιακών Αγώνων, οι αθλήτριες αγωνίζονται σε ομάδες που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και περισσότερες ευκαιρίες για να αποδείξουν ότι αξίζουν μια θέση στην Εθνική τους ομάδα.