Τορπίλη Γκρέτσεν Γουόλς: Έσπασε το Παγκόσμιο ρεκόρ της Σέστρεμ στα 100μ πεταλούδα

Απίθανη η 21χρονη Γκρέτσεν Γουόλς, έκανε... σμπαράλια το παγκόσμιο ρεκόρ της Σάρα Σέστρεμ στα 100μ πεταλούδα και ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει εισιτήριο για Παρίσι!

by Μάνος Φυρογένης

Λίγους μήνες πριν το Παρίσι και ένα ακόμα παγκόσμιο ρεκόρ έσπασε. Στην Ιντιανάπολις και τα αμερικανικά trials, η φοβερή και τρομερή Γκρέτσεν Γουόλς βούτηξε με το πόδι πατημένο στο… γκάζι στον ημιτελικό των 100μ πεταλούδα. Τόσο που βελτίωσε κοτζάμ παγκόσμιο ρεκόρ της «βασίλισσας» του αγωνίσματος, Σάεα Σέστρεμ. Ξεπέρασε τον εαυτό της και τον υπόλοιπο κόσμο σε ένα κολυμβητήριο που κανονικά είναι γήπεδο NFL.

«Το ένιωθα» σημείωσε η αμερικανική τορπίλη , η οποία θεωρεί τον εαυτό της πιο δυνατή κολυμβήτρια στην 25άρα πισίνα. «Νόμιζα ότι πέθαινα. Δεν ήξερα ότι πήγαινα τόσο γρήγορα αλλά, προφανώς, πήγαινα γρήγορα».

Ο Γκρέτσεν Γουόλς που ανήκει στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια κολύμπησε την απόσταση στον ημιτελικό σε 55.18, ούσα πλέον η νέα κάτοχος του Παγκοσμίου ρεκόρ. Μέχρι και πριν μερικές ώρες αυτό άνηκε στην Σουηδη, Σάρα Σέστρεμ, από τους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016 (55.48). Όλα αυτά για μία αθλήτρια που ακόμα δεν είναι μέλος της αποστολής των ΗΠΑ αφού για να συμβεί αυτό πρέπει να σταματήσει σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις της κούρσας.

Με το χρόνο της στον προκριματικό (55.94) είχε προϊδεάσει ότι κάτι πολύ καλό βρίσκεται στα σκαριά.

«Έχω ακόμα αρκετά να βελτιώσω σε αυτήν την κούρσα» είπε στιγμές μετά το επίτευγμα της. Έχει και σε έναν τελικό να πέσει, ποιος ξέρει τι θα γίνει εκεί.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA