Το ξεχωριστό Παγκόσμιο ρεκόρ της Μίνα Άθερτον (VID)

by Aquafeed 24

Στο event της International Swimming League στη Βουδαπέστη, η Αυστραλή Μίνα Άθερτον, έγραψε ιστορία!

Η «ήσυχη» Μίνα όπως την αποκαλούν είχε άστρο από νεαρή ηλικία και όλοι ήταν βέβαιοι ότι κάποια στιγμή αυτό θα λάμψει και τώρα είναι η ώρα της! Στη Βουδαπέστη, η Άθερτον νίκησε και την MVP της διοργάνωσης Κατίνκα Χόσου στα 100μ. ύπτιο και έγινε η πρώτη γυναίκα που κατέβηκε τα 55 δευτερόλεπτα (54.89)!

Ο χρόνος αυτός αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ (σ.σ το προηγούμενο ήταν 55.03 από την Χόσου το 2014), ωστόσο το παρασκήνιο του συγκεκριμένου χρόνου έχει να κάνει με την κόντρα που έχει ανοίξει μεταξύ της FINA με την ISL και σχετίζεται με την αναγνώριση ρεκόρ σε αγώνες που δεν γίνονται υπό την έγκριση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Εν τούτοις, είναι επιβεβαιωμένο ότι το παγκόσμιο ρεκόρ της Άθερτον θα μετρήσει κανονικά, καθώς το μίτινγκ της Βουδαπέστης είχε την έγκριση της FINA και αυτό συνέβη διότι δεν υπήρχε στο πρόγραμμα παράλληλα το FINA’s World Cup.

Σε περίπτωση που η ISL και η FINA έχουν προγραμματίσει στην ίδια ημερομηνία διοργάνωση, η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει επισημάνει ότι δεν θα προσμετρά κανένα από τα ρεκόρ, τι θα γίνει όμως αν ένα αστέρι όπως η Λεντέκι, η Χόσου, η Σέστρεμ πραγματοποιήσει τότε ένα παγκόσμιο ρεκόρ; Θα το διαγράψουν;

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία πρέπει να γίνει πιο σαφής στο συγκεκριμένο θέμα, το οποίο 100% θα έρθει στο προσκήνιο στο άμεσο μέλλον, καθώς ένα μεγάλο ρεκόρ θα πρέπει να αναγνωρίζεται πάντα και όχι να θεωρείται ως μη γενόμενο επειδή ο κολυμβητής αποφάσισε να κολυμπήσει σε μια εκτός FINA διοργάνωση…

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA